• Informacje na temat:

    masy do tart

Przepisy na temat: masy do tart
  • Tarta z pieczarkami

    Gdy nie mamy czasu na przygotowywanie wymyślnych dwudaniowych obiadów, z pomocą przychodzą nam przepisy na sycące tarty - będzie oryginalnie i smacznie.

  • Tarta maślankowa

    ...spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Maślankę wymieszaj z serem i czekoladą. Śmietanę ubij, dodaj do masy. Połącz z żelatyną. Wylej na spód. Truskawki wetknij w krem. Schładzaj 1 godzinę. Udekoruj.  

  • Tarta ze szparagami

    ...połowę z nich w całości. Pomidorki kroimy według uznania na plasterki bądź ćwiartki. Na opieczoną tartę wylewamy połowę naszej masy z dodanymi trzonkami szparagów, częścią pomidorków i wkładamy na(...)Sposób przygotowania W pierwszej kolejności szykujemy ciasto. Formę na tartę smarujemy masłem i przesiewamy mąkę do miski. Masło kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mąki wraz z solą. Rozcieramy...

  • Tarta malinowo-miętowa

    .... Czekoladę wymieszaj z twarogiem. Śmietanę ubij. Domieszaj ją do masy serowej. Krem wyłóż na upieczony spód. Maliny przebierz, umyj, osusz. Konfiturę podgrzej, przetrzyj i wymieszaj z likierem. Maliny rozłóż na wierzchu tarty. Posmaruj je konfiturą z likierem. 

  • Tarta malinowa z posypką

    ...zastygnięcia masy. Masło stopić, przestudzić. Biszkopty pokruszyć, wymieszać z masłem. Formę do tarty (o śr. ok. 22 cm) wylepić przygotowaną masą. Dobrze docisnąć ją do spodu i brzegów formy(...). Krem rozsmarować na spodzie z biszkoptów. Schładzać ok. 2 godzin. Migdały grubo posiekać. Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sitko. Wierzch tarty polać konfiturą i posypać migdałami. 

  • Tarta z musem czekoladowym

    Gdy nie masz czasu spód tarty możesz przygotować z pokruszonych herbatników, wymieszanych z roztopionym masłem. Też będzie pyszna!

  • Zielona tarta z musem jeżynowym

    Sposób przygotowania Szpinak zblendować z sokiem z połówki cytryny, dzięki czemu uzyskamy intensywny, zielony kolor. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Następnie dodać roztopione, chłodne masło oraz olej. Do masy dodać szpinak i mąkę (wcześniej przesianą z proszkiem do pieczenia). Mieszać aż do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Formę do tarty posmarować masłem. Płynne...

  • ​Tarta czekoladowa na kruchym migdałowym cieście

    Aromatyczne, migdałowe kruche ciasto, na nim rozpływający się w ustach czekoladowy mus. Oto tarta czekoladowa idealna. Sekret tkwi w... odpowiednim zabezpieczeniu kruchego ciasta, by nie nasiąkło wilgocią.

  • Tarta bostońska z dynią

    .... 30 cm) oraz małą blachę, posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj. Wytnij kółko. Ze skrawków ciasta wytnij listki. Formę do tarty wylep plackiem, listki ułóż na blasze. Piecz 15 min.  3. Do masy dyniowej dodaj jajka i cynamon. Ponownie zmiksuj. Listki i spód tarty wyjmij z piekarnika. Na spodzie rozsmaruj nadzienie. Ponownie wstaw tartę do piekarnika. Piecz jeszcze 45 minut w temp. 160

  • Tarta ze szpinakiem

    ..., pieprz jajko olej 150 ml śmietanki kremówki 30-50 g startego parmezanu Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 200°C. Składniki ciasta posiekaj i szybko zagnieć. Rozwałkuj ciasto, wyłóż nim formę do tarty, podnieś brzegi. Nakłuj ciasto widelcem i wstaw do lodówki. Szpinak podduś z czosnkiem na oleju, dopraw solą i pieprzem. Ostudź, dodaj ricottę. W miseczce roztrzep jajko...

Artykuły na temat: masy do tart
  • Tarta z kurkami i serem

    O tej porze roku kurki są delikatniejsze niż te zbierane jesienią. Wystarczy dodać do nich trochę masła, soli i śmietany, aby wydobyć wspaniały smak. Wykorzystajcie je w tartach, zupach i muffinkach.

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Tarta cytrynowa pod bezą

    ...najpierw z 6 łyżkami gorącej masy, potem połączyć z resztą masy cytrynowej. Lekko ją przestudzić i wymieszać z resztą masła. Krem rozsmarować na upieczonym spodzie. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Białka ubić na sztywno z białym cukrem. Bezę wyłożyć na środek tarty. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 10 minut. Gotowe ciasto ozdobić kandyzowaną skórką z cytryny. Zobacz także:

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...

  • Tarta z malinami

    Lekka, smaczna tarta z malinami zachwyci twoich gości!

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Tarta z figami i kozim serem

    Jeśli bywasz o tej porze roku zmęczona, pora zmienić dietę. Polecamy przepis na tartę z pełnowartościowymi składnikami, które dodadzą energii!

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Tarta cytrynowa

    ...3/4 ciasta, rozłożyć w formie wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą (spód i brzegi), ponakłuwać widelcem, przykryć pergaminem, obciążyć grochem. Piec  15 minut w temp. 180°C, wystudzić. Groch i papier usunąć, temperaturę piekarnika podnieść do 200°C. 3. Jajka utrzeć z cukrem, zmiksować z pozostały mi składnikami masy. Na podpieczony spód wylać masę. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Wyjąć...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...

Zdjęcia na temat: masy do tart
Wideo na temat: masy do tart
  • Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i Salomei

    otrzymaniu puszystej masy wmieszać ser i dalej ucierać na jednolitą konsystencję, po czym wmieszać budyń, wymieszany z proszkiem do pieczenia, startą skórkę z cytryny oraz obtoczone w mące rodzynki i skórkę(...) masła; 1 cukier waniliowy; starta skórka z 1 cytryny; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 10 dag rodzynek; 2 łyżki mąki; 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej; 8 jaj. Przygotowanie: Rodzynki