• Informacje na temat:

    masterchef ameryka

Przepisy na temat: masterchef ameryka
  • Bądź jak MasterChef Junior

    .... Saszetki dostępne są także w regularnej sprzedaży. Każdy, kto zbierze kolekcję naklejek, otrzyma oryginalny fartuszek z logo najpopularniejszego dziecięcego show o gotowaniu - MasterChefa Juniora.  Rozrywka na najwyższym poziomie W walce o fartuch MasterChefa Juniora nie można zapomnieć o doskonałej, rodzinnej rozrywce, którą znajdziemy w specjalnym albumie. Jego twarzą została Natalia Paździor...

  • Brytyjskie danie składające się ze smażonej ryby w cieście i frytek, danie z dogrywki w "MasterChef Polska"

  • To danie jest z filmu MASTERCHEF bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu.

  • Smaczny pomysł na "Tort urodzinowy Anny Starmach"

  • Tak w Ameryce jada się spaghetti

  • Wypróbowany przepis na "Pierogi z karpiem i grzybami"

  • Placki wypełnione mięsem, rybami, warzywami są popularne w całej Ameryce, każda rodzina ma swój ulubiony przepis. Moja wersja placka jest wypełniona pyszną wędzona szynką, warzywami i topionym serem.

  • Czy jest ktoś, kto nie lubi tej taksańsko-meksykańskiej potrawy? Pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe. Bardzo popularne w Ameryce, tu moja wariacja i prosty przepis na chili con carne :)

  • Wczoraj wyprobowalam przepis na slodkie, cynamonowe ciasto drozdzowe. ktorego sie nie kroi- odrywa sie male kawalki ciasta i je sie je bez dodatkow, z dzemem albo nutella, wybor nalezy do nas :) Popularny wypiek w Ameryce, jednak ja swoj przepis znalazlam na mojej ulubionej chorwackiej stronie coolinarika. com :)

  • Bardzo popularna w Ameryce suszona wołowina zwana Beef Jerky zyskuje coraz więcej fanów także w Polsce. Niestety Beef Jerky które można kupić w sklepach jest bardzo drogie. Taka suszona wołowina kosztuje kilkanaście złotych za 25 gramowe opakowanie. Pokażę Wam jak domowym sposobem przygotować pyszną suszoną wołowinę.

Artykuły na temat: masterchef ameryka
  • Magda Gessler na zdjęciu sprzed 50 lat

    Restauratorka zadebiutowała przed kamerą dziewięć lat temu. Od tego czasu nakręcono aż 19 sezonów kulinarnego show! Oprócz tego Gessler jest jurorką w programie "MasterChef", a od 2017 roku prowadzi(...) show-biznesie pojawiły się ostatnio także dzieci restauratorki. Głośno jest o jej córce Larze, która wzięła udział w programie "Ameryka Express" i prawdopodobnie rozwodzi się właśnie z Pawłem Ruczem...

  • Już 7 kwietnia ruszają castingi do szóstej edycji popularnego na całym świecie programu MasterChef. To szansa dla wszystkich tych, którzy marzą o tym, by rozwinąć swój kulinarny talent i spróbować swoich sił pod okiem Magdy Gessler, Anny Starmach oraz Michela Moran. MasterChef to nie tylko rywalizacja, to także fantastyczna przygoda i podróż życia. Kolumbia, Nowy York, Maroko - te niezapomniane miejsca znalazły się na kulinarnej mapie podróży uczestników poprzednich edycji. Jaki kraj tym...

  • Gesslerowie: Klan od kuchni

    .... Warszawy. Ale nie minęły kolejne dwa lata i Mateusz zadebiutował jako juror w show "MasterChef Junior" w TVN. Jako tata dwóch synów ma świetny kontakt z dziećmi. Natomiast jego relacje z ojcem nie(...) oparła się też Lara (29), córka Magdy Gessler i jej drugiego męża, Piotra Gesslera. Plotkuje się, że właśnie to "parcie na szkło" i udział w programie "Ameryka Express" było jedną z przyczyn rozpadu...

  • W trzecim odcinku kulinarnej rozgrywki pojawi się prawdziwy ekspert od kuchni polskiej i światowej. Robert Makłowicz sprawdzi, jak kandydaci na MasterChefa poradzą sobie z daniami regionalnymi. Kolejnym zadaniem dla kucharzy będzie przygotowanie pierogów w trzech odsłonach. Najlepiej gotujące dzieci w Polsce przystępują do rywalizacji o zwycięstwo w IV edycji programu. Pierwszym wyzwaniem dla kandydatów na MasterChefa będzie przygotowanie dania regionalnego. Ich smak oceni prawdziwy...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski - w tej książce znajdziesz przepisy na wszystko. Również na desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia. Program „Dzień Dobry TVN" od dekady gości w milionach polskich domów. Wiele osób zaczyna od niego dzień. Przez dziesięć lat w programie pojawiły się tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora - to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne,...

  • 2 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powrócił z nową książką! „Doradca smaku" to zestaw 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie. Pierwsza książka Michela Morana „Moje smaki" opublikowana w 2013 roku cieszyła się ogromnym zainteresowaniem tych, którzy lubią gotować i poszukują nowych rozkoszy podniebienia. W nowej...

  • Autorka bestsellerowego „Warzywa” i „Ziarna” powraca z nową książką! Nie stroni od dobrej jakości mięsa ale właśnie do warzyw pała miłością. W szczególności do tych sezonowych, gdy może z nich stworzyć cuda. Inspiracje przywozi z dalekich wojaży, znajdziemy je również w jej najnowszej książce! W swojej pierwszej książce Dominika wyczarowała pyszne potrawy z buraka, dyni, marchewki, kalafiora... Co jednak z całą gamą pozostałych warzyw? Tak oto powstało „Sezonowe warzywo"! Tym razem autorka...

  • Pod koniec stycznia marka sprzętu AGD Florina wystartowała z kulinarnym vlogiem „Zasmakuj radości”. Gospodarzem został ambasador marki, kucharz, maratończyk i uczestnik programu "MasterChef Polska" – Piotr Sajdak. Vlog „Zasmakuj radości" traktuje o tym jak gotować zdrowo, jakich sprzętów używać w kuchni, a także o tym jak zmieniają się nasze kulinarne gusta oraz kulinarne trendy. W każdym odcinku Piotr Sajdak dzieli się kulinarnymi wskazówkami oraz przepisem na proste i pyszne danie. Nowy...

  • Zioła to nasi naturalni sprzymierzeńcy. Ich siłę wykorzystywali nasi przodkowie, używając ich w medycynie ludowej, magicznych obrzędach, zabiegach pielęgnacyjnych i w kuchni. Odpowiednio dobrane potrafią zdziałać cuda. Najwięcej aromatu, olejków eterycznych, flawonoidów oraz witaminy i składników mineralnych mają świeże zioła. Właśnie dlatego dietetycy i kucharze zalecają używanie w kuchni świeżych, a nie suszonych roślin. Dodane na kilka minut przed ich przetworzeniem nie tylko wzbogacą...