• Informacje na temat:

    masło czosnkowe z suszonymi ziołami

Przepisy na temat: masło czosnkowe z suszonymi ziołami
  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    .... Plasterki pomidorów posmaruj z obu stron czosnkową oliwą, ułóż je w płaskiej żaroodpornej formie. Podlej pozostałą oliwą. Potem pomidory oprósz solą, ziołami prowansalskimi oraz grubo mielonym(...). Trochę plasterków pora odłóż, resztę wrzucić na rozgrzane w garnku masło. Do tego dodaj cebule, mieszając, zeszklij je. Warzywa zalej gorącym bulionem. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz...

Artykuły na temat: masło czosnkowe z suszonymi ziołami
  • Obiad pod chmurką

    ...po ok. 8 min z każdej strony. Do grillowanych filetów podawaj pieczone pomidory posmarowane olejem i posypane świeżymi lub suszonymi ziołami oraz ziemniaki pieczone w folii z masłem i czosnkiem. Folię(...) warzywa. 5. Gdy kalarepka, bakłażan, papryka, cebula i mięso ładnie się zrumienią, przełóż je na półmisek, udekoruj ziołami i od razu podawaj z pieczywem posmarowanym masłem ziołowym lub czosnkowym...

  • Wyborna papryka

    ...układaj pulpeciki, całość posyp suszonymi lub siekanymi ziołami. Piecz ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Papryki pieczone z mięsem smakują wyśmienicie ze świeżym jasnym pieczywem...

  • Ziemniak jeszcze pyszniejszy

    ...ziołami prowansalskimi. 2. Żółty ser wymieszaj z bułką tartą i pokrojonym w drobną kosteczkę serkiem pleśniowym. 3. Mieszanką napełnij wydrążone ziemniaczane łódeczki, ułóż je na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200° C i piecz ok. 20 min. 4. Ziemniaczane łódeczki podawaj od razu po wyjęciu z pieca z sosem czosnkowym, np. tzatziki. Posyp ziołami...

  • Smacznych świąt

    .... 3. Na patelni rozgrzej masło, wsyp tartą bułkę i wymieszaj. 10 min przed końcem pieczenia polej kawałki ryby zasmażką i piecz bez przykrycia do zrumienienia. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania(...) cząstkami pozostałych moreli oraz listkami świeżej szałwii. Przygotowanie: 75 minut Schab w migdałach Składniki na 6-8 porcji: 1 i 1/2 kg schabu bez kości, 10 dag masła, łyżeczka soli czosnkowej, po...