• Informacje na temat:

    mascarpone z kokosem

Przepisy na temat: mascarpone z kokosem
  • Tarta kokosowo-czekoladowa

    ...i boki formy. Ciasto wstawiamy do piekarnika na około 40 minut do momentu, aż się zarumieni. Po tym czasie odstawiamy je do przestygnięcia. Mascarpone i mleko przekładamy do wysokiego naczynia. Wsypujemy Mix do serka mascarpone. Całość  ubijamy na najwyższych obrotach przez 3 min. Następnie, dodajemy startą czekoladę i wiórki kokosowe. Tak przygotowany krem przekładamy do formy na wypieczone...

  • Tiramisu w 4 wersjach

    Melonowe z maślanymi herbatnikami i karmelem Składniki: 200 ml gorącego naparu mocnej kawy 6 łyżek + 8 dag cukru 2 łyżki likieru kawowego po 50 dag mascarpone i mielonego twarogu(...) mascarpone połącz z twarogiem i utrzyj z 8 dag cukru. 2. Melon pokrój na 4 cząstki, jedną odłóż, pozostałe oczyść, odetnij miąższ od skóry i pokrój go w plasterki. Formę wyłóż 1/2 ciastek, skrop 1/2 kawy...

  • Babeczki z sezonowymi owocami

    .... Odstaw, by ostygły.  2. Krem: maliny zmiksuj, przetrzyj. Żelatynę rozpuść w ciepłym mleku. Mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem i musem z malin. Dolewaj śmietankę, ciągle miksując, aż krem zgęstnieje(...). Zmiksuj z sokiem i dodawanym porcjami cukrem pudrem. Krem przełóż go do rękawa cukierniczego i wyciśnij na zimne ciastka. Udekoruj owocami, listkami i kwiatkami. Pieguski z kokosem Sposób...

  • Kokosowe tiramisu

    Sposób przygotowania 1. Kawę mocno podgrzej, wymieszaj z brązowym cukrem i likierem, wystudź. Na spodzie tortownicy (śr. 18 cm) ułóż 8 biszkoptów. Skrop je połową ponczu i posyp połową wiórków kokosowych.  2. Jajka ubij z białym cukrem. Dodaj do nich mascarpone. Śmietanę ubij, domieszaj do masy serowej. Na biszkopty w formie wyłóż połowę kremu. Przykry go resztą ciastek. Skrop je pozostałym...

  • Światowy Dzień Tiramisu

    ...wsparcie producentów włoskiego mleka i nabiału, którzy zwracają uwagę na to, że najważniejszy w tym uwielbianym na świecie deserze jest rodzimy delikatny, kremowy serek mascarpone, a tylko włoski - zapewniają - gwarantuje najwyższą jakość.   Oczywiście, jak się zauważa, choć najlepsza jest klasyczna wersja tiramisu - z biszkoptami maczanymi w kawie i z kremem z mascarpone oraz żółtek - to inspiruje...

  • Tiramisu w sześciu odsłonach

    Klasyczne tiramisu  Składniki: 3 żółtka 3-4 łyżki cukru 400 g mascarpone 16 podłużnych biszkoptów 100 ml zimnej kawy espresso 2-3 łyżki likieru migdałowego 1,5 łyżki kakao Przygotowanie: Żółtka i cukier utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę. Dodać mascarpone. Biszkopty poprzekrawać, zanurzać w likierze wymieszanym z kawą. 4 połówki biszkoptów ułożyć na dnie salaterki...

Artykuły na temat: mascarpone z kokosem
  • Rolada biszkoptowa z kremem

    ...- razem ze ściereczką. Odłóż do wystudzenia.  2. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, wiórki kokosa i likier. Delikatnie wymieszaj.  3. Wystudzony biszkopt ostrożnie rozwiń...

  • Ciasto marchewkowe przekładane kremem orzechowym

    ...pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piecz ok. 60 minut. By sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, zrób test suchego patyczka.  4. Mascarpone ubij z cukrem i kremem orzechowym...

  • Klasyczne smaki: Raffaello

    ...150 g kremu kokosowego 250 g twarożku 500 g mascarpone 450 g śmietany kremówki 25 g migdałów 100 g wiórków kokosowych Tłuszcz do formy Masło, cukier, sól i cukier waniliowy utrzeć za pomocą(...), 150 g cukru i mascarpone wymieszać, a 200 g śmietany ubić. Żelatynę roztopić, zmieszać najpierw z 3-4 łyżkami kremu, a następnie z resztą kremu. Wmieszać ubitą śmietanę. Krem nałożyć do miski...

  • Kokosowo-cytrynowy tort dla Cécile

    ...h w lodowce. Kremowa, biala pokrywa 15 cl kremowki 100 g mascarpone 3 lyzki cukru pudru grube wiorki kokosowe albo nawet plasterki kokosa Ubic kremowke, dodac cukier i mascarpone, dalej ubiac. Wylozyc wierzch i boki tortu kremem, posypac kokosem. Schlodzic kolejne 2 h.   To takie typowo zimowe ciasto... Mysle, ze bedzie tez idealnie sie nadawac na swiateczny badz noworoczny stol.

  • ...murzynka (hahahaha) ze startym swiezo kokosem, rewelacja! do tego dodalam krem, banalny, zamiast polewy. krem byl z kakao, bitej smietany (odrobiny) i serka mascarpone. a teraz zmykam bo mi zamkna...