• Informacje na temat:

    masa z wiórkami czekolady

Przepisy na temat: masa z wiórkami czekolady
  • Domowe słodycze z czekoladą

    Podobno dziewięć na dziesięć osób deklaruje miłość do czekolady, a dziesiąta osoba najzwyczajniej... kłamie. Przedstawiamy przepisy na domowe łakocie na bazie czekolady, którym naprawdę trudno się oprzeć.

  • Puszysty i delikatny klasyczny sernik obsypany z wierzchu wiórkami z czekolady. Wyrasta i nie opada.

  • Wieżyczki tiramisu z czekoladą

    Pyszny krem, soczyste i aromatyczne truskawki oraz nasączone kawą biszkopty to prawdziwa gratka dla miłośników tiramisu. Z przygotowaniem tego deseru poradzi sobie nawet amator!

  • Wypróbowany przepis na "Pascha z wiórkami białej czekolady"

  • Przysmaki z czekolady dla dzieci

    ...picia? Na stole ustaw przezroczyste plastikowe kubeczki z koktajlami mleczno-owocowymi. Idealnie, gdy będzie kilka smaków. Pysznie i zdrowo! Do stopionej czekolady dodaj 100 ml śmietany kremówki...

  • Ciemne ciasto, wiśnie i masa serowa z dodatkiem wiórek kokosowych. Na wierzchu polewa czekoladowa. Kto się skusi ?

  • Japoński sernik z białą czekoladą

    ...lub Cointreau), z wiórkami czekoladowymi lub kokosowymi. Jednak nie dodawajmy przypraw smakowych zbyt dużo, by nie zmienić konsystencji sernika ani jego charakterystycznej bieli.

  • Przepis wart wypróbowania: "Krem z wiórkami"

  • Rolada bezowa z masą borówkową

    .... Ciasto ponownie zwiń. Roladę schładzaj 2 godziny. Oprósz cukrem pudrem. Udekoruj, np. wiórkami białej czekolady. 

  • Jesień to czas , w którym mamy najróżniejsze dynie. W swoim ogrodzie mam różne odmiany ale jedną z najlepszych jest moim zdaniem muscat. Ma aromatyczny miąższ o zapachu melona. Z jej dodatkiem piekę najczęściej ciasta.

Artykuły na temat: masa z wiórkami czekolady
  • Ciastka, czekolada, dropsy – przysmaki nie tylko dla człowieka

    Przysmaki takie jak ciastka, dropsy, czekolada czy torty nie są dostępne tylko dla ludzi. Funkcjonują także w psim świecie, tyle że mają zupełnie inny skład. Większość składników użytych do przygotowania ludzkich przysmaków jest szkodliwa dla czworonogów.

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Budyń z czekoladą i bezą kokosową

    Budyń zmieszać z 3 łyżkami cukru i 6 łyżkami mleka. 290 ml mleka i mleko kokosowe zagotować. Dodać budyń i gotować 1 minutę. Zdjąć z pieca i ostudzić pod przykryciem. Śmietanę podgrzać, dodać połowę posiekanej czekolady, roztopić. Wiórki kokosowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Budyń jeszcze raz wymieszać i połowę rozdzielić do 4 salaterek. Posiekaną czekoladę dodać do roztopionej i również...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Łyk czekolady

    ...bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.  Aksamitny krem z brandy Skład na 3 porcje: 280 ml śmietany kremówki, 90 g mlecznej czekolady, 70 g gorzkiej czekolady, 50 g masy nugatowej, 2 żółtka, 2 łyżki(...) czekoladowy można przygotować samodzielnie: 100 ml wody gotujemy z 100 g cukru na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodajemy 100 g dobrej jakości gorzkiej czekolady i mieszamy, aż czekolada się rozpuści...

  • Historia czekolady to starożytne ludy, ludzkie tragedie czy początkowe wzgardzanie tym smakołykiem przez Europejczyków. Uwielbiana przez wszystkie dzieci czekolada znana jest od prawie 2 tysięcy lat, ale tak naprawdę powszechnie dostępna dopiero od niedawna. Fot. 123RF/Picsel Cenny napój Historia czekolady sięga czasów starożytnych. Jako pierwsi, kakaowce zaczęli uprawiać Olmecy, lud zamieszkujący tereny obecnego Meksyku. Pierwsi docenili smak kakao robionego z owoców kakaowca. Około III w....

  • Torcik borówkowy skąpany w białej czekoladzie

    ...1. Borówki przebierz, opłucz. Czekoladę posiekaj. Masło utrzyj z 4 łyżkami cukru i 1 torebką cukru wanilinowego. Gdy masa będzie puszysta i jasnokremowa,...

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....

  • Czekoladowa lekka pokusa

    Wystarczy udekorować wiórkami czekolady i listkiem mięty. Torcik z lekkim czekoladowym musem doceni każdy miłośnik czekolady.

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...