• Informacje na temat:

    masa z truskawek i kisielu

Przepisy na temat: masa z truskawek i kisielu
  • Deser z rababarem i truskawkami

    Składniki na 4 porcje: - 400 g rabarbaru, - pół opakowania czerwonego kisielu, - 175 g cukru, - 250 g truskawek, - 35 g masła, - 25 g mąki, - 1-2 łyżeczki wiórków kokosowych, - 25 g miodu(...), delikatnie wmieszać ubitą śmietanę. Kisiel i krem nakładać do salaterek. Dekorować rożkami, kawałkami rabarbaru i truskawek. Czas przygotowania: 40 minut...

  • Idealny do dobrej herbatki.

  • Światowy Dzień Tiramisu

    ...szwarcwaldzkie Składniki: 350 g czereśni 150 ml soku wiśniowego łyżka kisielu (proszku) wiśniowego 3-4 łyżki wiśniowej brandy 50 g gorzkiej czekolady 200 g mascarpone 200 g śmietany kremówki opakowanie cukru waniliowego 2-3 łyżki cukru 16 podłużnych biszkoptów Przygotowanie:   4 czereśnie odłożyć do dekoracji, pozostałe wypestkować. Sok wiśniowy zagotować, łyżkę kisielu...

  • Nie przepadam za babeczkami ta na specjalne zamówienie rodzinki.

  • Tiramisu w sześciu odsłonach

    .../411 kcal     Tiramisu szwarcwaldzkie Składniki: 350 g czereśni 150 ml soku wiśniowego łyżka kisielu (proszku) wiśniowego 3-4 łyżki wiśniowej brandy 50 g gorzkiej czekolady 200(...) zagotować, łyżkę kisielu (proszku) wymieszać z odrobiną zimnej wody i zagęścić nim sok. Dodać czereśnie zagotować. Odstawić, aby ostygło. Czekoladę grubo pokroić. Jedną kopiatą łyżeczkę czekolady...

  • Ostatnio wpadłam w ciasteczkowy szał . Postanowiłam do ciasta dodać kisiel w proszku. Wyszło na prawdę bardzo smacznie !

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...migdałowymi. Dekorować listkami melisy. Pozostałe wiśnie w kisielu serwować osobno. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 4450 kJ/1063 kcal Słodka lasagne z kremem makowym i wiśniami(...): - 50 g makaroników (ciastek), - 4 łyżki mleka, - 2 łyżki soku z cytryny, - 2 nektarynki, - 8 truskawek, - 120 g świeżego obranego ananasa, - 100 g Mascarpone, - 6 gałązek mięty, - 4 gałki lodów...

  • Super śniadanie z kakao dla naszych pociech.

  • Bardzo kruche, słodko-kwaśne i mocno cytrynowe. Robi się je szybko i jeszcze szybciej znikają talerza

  • Smaczna masa do deserów i placków.