• Informacje na temat:

    masa z chrupkami

Przepisy na temat: masa z chrupkami
  • Zupka z chrupkami kukurydzianymi

    ...garnka. Podgrzej całość i zdejmij z ognia. Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj na stół z chrupkami.

  • Ziemniaczane specjały

    Ziemniaki smakują dobrze nie tylko w parze z kotletem. Możliwości ich podania aż trudno zliczyć. Wystarczy trochę niedrogich dodatków i aromatycznych przypraw, by zmienić je w pyszne obiadowe danie!

  • Faszerowana kula

    Pomysł na oryginale danie

  • Ulubiona frittata dr. Ludwiga

    Robi się ją prosto, a także łatwo odgrzewa w opiekaczu. Pozostały ze śniadania kawałek możesz nawet zjeść jako szybką przekąskę.

  • Zupa pomidorowa z ciecierzycą

    Pikantna wersja dobrze wam znanej pomidorowej. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia, to warto, abyście pokusili się o wykorzystanie cieciorki, a tym samym zrezygnowanie z popularnego makaronu.

  • Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczami

    Doskonały torcik bezowo-czekoladowy z orzechami laskowymi i pomarańczami. Mocno chrupiący, wciągający od pierwszego kęsa, dostojny i pięknie prezentujący się na paterze – idealny na wszelkie uroczystości oraz... w okresie świątecznym. Dla fanów bezy.

  • Kotleciki po mieszczańsku

    Oto danie na większy apetyt. Razem z kluseczkami ziemniaczanymi zaspokoi nawet bardzo duży głód!

  • Pyszne ciasto

    Oto ciasto drożdżowe w niezwykłej, pikantnej odsłonie.

  • Quiche z warzywami, czyli jak nie wyrzucać jedzenia po świętach

    Znów zostało jedzenie po świętach? Zawsze można z pozostałości wędlin, warzyw, ziemniaków przygotować coś pysznego. Super przekąską na ciepło może być quiche z warzywami z rosołu według Jagny Niedzielskiej.

  • Pikantne muffinki na maślance

    Nie bój się eksperymentów.

Artykuły na temat: masa z chrupkami
  • Naleśniki z mąki ryżowej z chrupką kaczką w sosie hoisin

    To danie zaskoczy nawet największych miłośników gotowania.

  • Kurczak na masie knedlowej

    ...1. Mleko zagotować. Nieco oregano odłożyć do dekoracji, resztę posiekać i wymieszać w miseczce z bułkami pokrojonymi w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Boczek pokroić w kosteczkę, wysmażyć go na chrupko na suchej patelni. Dodać cebulę i chwilę razem podsmażyć. Wrzucić do miseczki z bułkami. Zalać gorącym mlekiem. Wymieszać. Kiedy masa lekko przestygnie, dodać jajka, masło oraz sól i pieprz do...

  • Puszysta krajanka brzoskwiniowa

    Dziś na deser polecamy ciasto z orzeźwiającą owocową „wkładką”, zwieńczone chrupką kruszonką

  • Gianduja - oryginalna nutella

    Jak to często bywa z najlepszymi przepisami, matką wynalazku okazała się potrzeba. W pewnym okresie import towarów do Europy był ograniczony, tak że brakowało czekolady. Żeby wystarczała mu na dłużej, cukiernik Michele Prochet zmieszał ją ze zmielonymi orzechami laskowymi – genialny pomysł. Gianduję bardzo łatwo zrobić, a w dodatku jest idealnym prezentem – obdarowani szczęściarze nie będą mogli wyjść z zachwytu.

  • Buraczane risotto z kaszy gryczanej

    Dzieliłam się tym przepisem z uczestnikami warsztatów kulinarnych, które prowadziłam w zeszłym roku - był prawdziwym hitem. To zaskakujące, że tak proste danie smakuje tak wybornie, a dzięki jaskrawemu, jasnoróżowemu kolorowi wygląda niesłychanie apetycznie! Ta rozgrzewająca potrawa stanowi idealne "jedzenie na pocieszenie". Połączenie purée z buraków z mleczkiem kokosowym sprawia, że potrawa zyskuje kremową konsystencję, a cytryna nadaje jej kwaskowy akcent, który wydobywa pozostałe smaki.

  • Ciasto drożdżowe w wersji pikantnej

    Zadowoli każde podniebienie.

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Tort Opium

    Świąteczny tort Opium.

  • Kotleciki jagnięce w musztardzie Dijon i ziołach z zapiekanką z warzyw w sosie rozmarynowym

    To danie przypomni ci wiele kuchni świata.

  • Dlaczego warto jeść mrożonki?

    Często zapadasz na infekcje? Brak witamin i składników mineralnych uzupełnią mrożone owoce, warzywa i ryby.