• Informacje na temat:

    masa z budyniu czekoladowego

Przepisy na temat: masa z budyniu czekoladowego
  • Desery na bazie budyniu

    Pyszne, domowe rarytasy według przepisu Beaty Kartowicz.

  • Tarta z masą malinową

    Składniki na 12 porcji: Spód: 35 dag mąki 15 dag zimnego masła 10 dag cukru 1 jajko mąka do stolnicy Masa: 60 dag malin 5 dag cukru 1 op. budyniu malinowego 250 ml soku z malin albo owoców leśnych 5-7 dag drobno posiekanych migdałów  Krem: 20 dag kremu czekoladowego typu nutella 50 ml nalewki z malin Sposób przygotowania: 1. Spód: mąkę...

  • Sernik czekoladowy

    Składniki na 12 porcji: 15 dag ciasteczek czekoladowych 10 dag herbatników 10 dag masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika 15 gorzkiej czekolady 80 dag mielonego twarogu 15 dag cukru 1 op. budyniu czekoladowego 2 łyżki ciemnego kakao 5 jajek 100 ml oleju Sposób przygotowania: 1. Ciastka czekoladowe oraz herbatniki pokrusz w malakserze. Masło stop...

  • Łatwa babka czekoladowa

    Przygotowanie 1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Dodajemy po jednym jajku, mieszamy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, opakowaniem budyniu i proszkiem do pieczenia. Stopniowo miksujemy z masą maślaną, na przemian ze śmietanką kremówką. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę, ciasto odstawiamy na 5 minut. 2. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta...

  • Ciasto brzoskwiniowe z sosem czekoladowym

    Składniki: Ciasto: 4 brzoskwinie 6 moreli 2 szklanki bezglutenowej bułki tartej cynamon 3 łyżki masła cukier cukier waniliowy wiórka kokosowe Sos czekoladowy: 1 torebka budyniu bezglutenowego o smaku czekoladowym ½ tabliczki czekolady mlecznej 1 żółtko 1 szklanka słodkiej śmietanki 2 szklanki mleka 3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Brzoskwinie i morele...

  • Tarta bananowo-czekoladowa

    Składniki: 100 g masła 200 g mąki 170 g + 2 łyżki cukru sól 6 jaj 200 g śmietany kremówki opakowanie budyniu waniliowego 4 małe banany 2 łyżeczki soku z cytryny 125 g gorzkiej(...). 3.      5 jaj, śmietanę i 120 g cukru ubić za pomocą robota kuchennego, dodać proszek budyniowy. Mieszać, aż masa będzie gładka. 2 banany pokroić w plasterki, skropić łyżeczką soku z cytryny. Pozostałe...

  • Ciasto kakaowe

    .... Gotuj ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Garnek z kremem przykryj folią aluminiową (dzięki temu nie utworzy się kożuch). Do wystudzonego budyniu dodaj pokrojone brzoskwinie, wymieszaj. 2. Do...

  • W połowie kakaowy

    Składniki na 15 porcji: Ciasto: 1 jajko 2 żółtka 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 i 1/4 kg białego sera 1/2 kostki masła lub margaryny 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 6 jajek 1 torebka budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia...

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...+ 5 łyżek mleka 42 g drożdży 80 g masła 2 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 75 ml + 4-6 łyżek ajerkoniaku 1 l oleju do smażenia 25 g pistacji 150 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny(...) z 2 łyżkami cukru i 5 łyżkami mleka. 200 ml mleka zagotować, dodać przygotowaną mieszankę i zagotować cały czas mieszając. Do gotowego budyniu wmieszać 75 ml ajerkoniaku. Olej rozgrzać do temperatury...

  • Sernik z jeżynami

    Składniki na 12 porcji: Spód: 25 dag czekoladowych herbatników 10 dag masła Masa: 15 dag gorzkiej czekolady 80 dag mielonego twarogu 15 dag cukru 1 op. budyniu czekoladowego 2 łyżki kakao 5 jajek 30 dag jeżyn 100 ml oleju Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki zapachu kawowego lub rumowego Sposób przygotowania...

Artykuły na temat: masa z budyniu czekoladowego
  • Łatwa babka czekoladowa

    ...1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Dodajemy po jednym jajku, mieszamy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, opakowaniem budyniu...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Łatwa babka czekoladowa

    Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Dodajemy po jednym jajku, mieszamy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, opakowaniem budyniu i proszkiem do pieczenia. Stopniowo miksujemy z masą maślaną, na przemian ze śmietanką kremówką. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę, ciasto odstawiamy na 5 minut. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta...

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...

  • Kruszoniak z masą budyniową i wiśniami

    Przygotowanie: Proszek budyniowy wymieszaj z 75 g cukru i 150 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj dalej, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Potem przelej ją do miseczki. Przykryj kawałkiem folii spożywczej (na budyniu nie zrobi się kożuch). Wystudź. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Wiśnie przełóż na sitko i odsącz z zalewy. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli, 200

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Czekoladowe pisanki

    Masło posiekać, połączyć z mąką, dodać żółtka i cukier puder. Szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm, wyciąć placuszki w kształcie pisanek. Kłaść je na wyłożonej pergaminem blasze. Piec 15 minut w temp. 200°C. Ostudzić. Masło utrzeć do białości. Budyń przygotować wg przepisu, schłodzić. Do masła wlać rum, dodawać też po łyżce budyniu - nie...

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • ​Sernik zebra

    Sernik zebra Składniki: 250 g mąki 250 g cukru Sól 150 g masła 4 jajka 100 g czekolady 250 g twarogu 300 g śmietany 5 łyżek mleka Sok z połowy cytryny 1,5 Opakowania budyniu waniliowego do gotowania Mąkę, 100 g cukru, szczyptę soli i masło w kawałkach oraz jedno jajko wyrobić na gładkie ciasto. Rozwałkować na krążek (ok. 32. cm) i wyłożyć nim okrągłą formę do pieczenia...

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...