• Informacje na temat:

    masa z białej czekolady i galaretki cytrynowej

Przepisy na temat: masa z białej czekolady i galaretki cytrynowej
  • Sernik "deska serów"

    ...żelatyną. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, aż masa będzie gładka. Wylej na przestudzony spód. Włóż do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa stężeje - instruują autorki. Na koniec obieramy gruszkę...

  • Sernik jest o smaku cytrynowym, upieczony na spodzie z herbatników, w polewie z białej, cytrynowej czekolady.

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    I. Mazurek z czekoladą Za 27 zł: Składniki: ●1 i 1/2 szklanki mąki ●1/2 szklanki cukru pudru ●kostka masła ●2 żółtka ●5 dag mielonych migdałów; polewa: ●gotowa polewa z gorzkiej i z białej czekolady ●20 dag mieszanki kandyzowanych owoców Sposób przygotowania: Mąkę przesiej. Dodaj posiekane, chłodne masło oraz cukier puder, migdały i żółtka. Posiekaj nożem, następnie wyrób gładkie...

  • Coś dla miłośników białej czekolady... I wiórek kokosowych. Dla mnie takie połączenia są idealne.

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...razowy na waflu Składniki: - 2 wafle, - 25 dag masła, - 25 dag czekolady, - 25 dag cukru pudru, - 1/2 startego chleba razowego, - gotowa polewa z białej czekolady lub cytrynowa, - pastylki(...): Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru pudru, - 20 dag masła, 2 żółtka, - gotowa polewa z jasnej i z ciemnej czekolady, ozdoby cukrowe do przybrania. Masa serowa: - 40 dag sera...

  • Sernik bez masełka,pomyślałam...nie to nie wyjdzie! a jednak:)

  • Wypróbowany przepis na "Migdałowe kulki z białej czekolady"

  • Przepis wart wypróbowania: "Kuleczki z białej czekolady"

  • Smaczny pomysł na "Deser z białej czekolady i mascarpone"

  • pyszne lody na bazie białej czekolady i śmietany kremówki, podane z sosem z czarnej porzeczki

Artykuły na temat: masa z białej czekolady i galaretki cytrynowej
  • Słodka niespodzianka

    ..., 1 i 1/2 łyżki kakao, po tabliczce białej i ciemnej gorzkiej czekolady, 12 jajek Na masę jabłkową: 1 kg jabłek, 1/2 szklanki cukru, po 1 galaretce wiśniowej i agrestowej Na masę budyniową: 1/2 litra mleka(...), znów masę budyniową i na koniec różowy biszkopt. Wierzch polej roztopioną ciemną czekoladą, a zanim zastygnie, polej wąską stróżką białej czekoladą. Fantazyjny marmurkowy wzorek najłatwiej zrobić...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Gofry gryź!

    ...z cytrusów. W rondlu na średnim ogniu zagotuj cukier z sokiem, skórką z pomarańczy i 200 ml wody, zmniejsz ogień, gotuj 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Zdejmij rondel z ognia, dodaj sok z cytryny(...) łyżeczki suszonych drożdży, 1 jajko, 300 g mąki pszennej, 40 g drobnego cukru, ziarna z 1 laski wanilii, 125 g miękkiego masła, 70 g gorzkiej czekolady (70% kakao), olej roślinny Na lody z masła...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Truskawkowy song

    ...truskawek, 50 dag cukru żelującego 2:1, łyżeczka kwasku cytrynowego lub sok z 1/2 cytryny, 10 dag białej czekolady Ponadto: 5 niewielkich słoiczków o pojemności ok. 100 ml 1. Słoiki umyj, wyparz i osusz(...), udekoruj truskawkami, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby masa twarogowo-śmietanowa dobrze stężała. 5. Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Z porzeczkową nutą

    ...porzeczek bez szypułek, 2-3 łyżki wiórków kokosowych, 5 dag białej czekolady. Przygotowanie: 1. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawaj cukier. Następnie(...)). 2. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka włóż do miski, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy. Ucieraj mikserem, aż masa będzie puszysta i jasnokremowa. Oba rodzaje mąki wymieszaj z proszkiem do...

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....

  • Ciasta bez pieczenia

    ...przelej do 6 natłuszczonych foremek na babeczki, wstaw do lodówki, aby masa dobrze zastygła. Po 2-3 godzinach wyjmij deser z lodówki, foremki zanurz na chwilę w gorącej wodzie i odwróć - dzięki temu(...). Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 250 kalorii Sernik mozaikowy Składniki na 14 porcji: po jednej galaretce wiśniowej, agrestowej i brzoskwiniowej, 2 galaretki truskawkowe...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...