• Informacje na temat:

    masa truskawkowa do biszkoptu bez galaretki

Przepisy na temat: masa truskawkowa do biszkoptu bez galaretki
  • Lekkie ciasto z galaretkami

    Składniki na 15 porcji: Biszkopt: 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek 1 opakowanie okrągłych biszkoptów Masa jabłkowa: 1 kg winnych jabłek 1 galaretka agrestowa 1 łyżka masła 1 szklanka cukru Masa jogurtowa: 1 l jogurtu owocowego (np. truskawkowego) 1 opakowanie galaretki w kolorze jogurtu...

  • Dieta prawie bez cukru

    ...owocowe, musy, galaretki z owocami, sezamki, owsiane ciastka z gorzką czekoladą, orzechowe batoniki musli (przepisy na łakocie znajdziesz na następnej stronie). Uważajmy też na cukier ukryty w innych(...) 5 ● wafel czekoladowy 50 g 4 ● baton z masą toffi 75 g 7 ● ½ tabliczki mlecznej czekolady 50 g 5 Bez pustych kalorii w szklance Pamiętajmy, że zdrowa dieta to nie tylko to, co dziecko je, ale...

Artykuły na temat: masa truskawkowa do biszkoptu bez galaretki
  • Pierwszy krok w chmurach? Pianka na biszkopcie

    Robi się ją błyskawicznie, bez pieczenia, a smakuje znakomicie.

  • Desery i ciasta przygotowywane bez pieczenia to najnowszy i najgorętszy kulinarny trend. Jeśli zna się odpowiednie triki, takie smakołyki mogą być piękne i pyszne, a przede wszystkim – szybkie w przygotowaniu. Szybkie domowe słodkości przygotujemy w mikrofalówce / PICSEL Przedstawiamy garść trików i porad, dzięki którym wiele ulubionych słodkości przygotujecie bez pieczenia, w ciągu tylko kilku chwil. Słodkości z „mikrofali" Myliłby się ten, kto by przypuszczał, że na pomysł deserów bez...

  • Truskawkowa pianka

    Truskawkowa pianka Sposób przygotowania.   Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( ręcznie) końcówkami do mieszania. Ciasto wylewamy na blachę ( bez pergaminu). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160’ C i pieczemy 10-15 minut. Galaretki rozpuszczamy w około 800ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Truskawki...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot. 123RF/Picsel Na staropolskich stołach królowały nalewki, a najlepsze receptury stały się dla ich posiadaczy skrzętnie skrywanym sekretem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Słodkie alkoholowe napoje były...

  • Truskawkowa pianka Sposób przygotowania Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( ręcznie) końcówkami do mieszania. Ciasto wylewamy na blachę ( bez pergaminu). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160’ C i pieczemy 10-15 minut. Galaretki rozpuszczamy w około 800ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia.   Truskawki miksujemy...

  • Jeszcze niezbyt znana w Polsce truskawkowa gruszka to tropikalny owoc, występujący głównie w Azji i w Ameryce Południowej. Zwany jest także smoczym owocem lub częściej - pitają. Poznajcie zatem jego zdrowotne oraz kulinarne zastosowanie. Fot. 123RF/Picsel Pitaja to owoc niektórych gatunków kaktusa. Co interesujące, kwitnie tylko w nocy-kwiaty są duże, białe i pięknie pachną. Stąd jest znana jako księżycowy kwiat lub królowa nocy. Ze względu na gabaryty, przypominające owoce pochodzące z...

  • Truskawkowa pianka

    Truskawkowa pianka Sposób przygotowania.     Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( ręcznie) końcówkami do mieszania.   Ciasto wylewamy na blachę ( bez pergaminu). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160’ C i pieczemy 10-15 minut. Galaretki rozpuszczamy w około 800ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia.   Truskawki...

  • Dżem truskawkowy jest świetnym dodatkiem do obiadów, śniadań i deserów, dlatego warto zawsze mieć go w spiżarni. A jak wiadomo, najlepiej smakują te, które zrobiliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Sklepowe półki wręcz uginają się pod naporem szerokiego wyboru dżemów, dlatego decyzja o zakupie jest najłatwiejszą drogą do zaspokojenia apetytu na owocowe rarytasy. Niestety, wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że te małe, urocze słoiczki, często opatrzone hasłami w stylu „jak u mamy" lub...

  • Z kolorową galaretką

    ...proszku do pieczenia, zapach arakowy, łyżka octu, tłuszcz i bułka tarta do formy Na masę śmietanową: 1/2 litra kwaśnej śmietany, 3 galaretki (w różnych kolorach): wiśniowa (lub truskawkowa), agrestowa(...) i zieloną galaretkę pokrój w kostkę i dodaj do 1/2 masy śmietanowej. Kilka kosteczek galaretki odłóż do dekoracji. Poczekaj, aż masa stężeje. Przekrój biszkopt na 2 blaty, jeden posmaruj masą śmietanową...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...