• Informacje na temat:

    masa smietankowa z czekolada do gotowania

Przepisy na temat: masa smietankowa z czekolada do gotowania
  • Pychotka budyniowo-śmietankowa

    Sposób przygotowania: 1. W garnku zagotuj 1 szkl. mleka  z 3 łyżkami cukru. W pozostałym rozrób proszek budyniowy. Wlej do wrzącego mleka. Mieszając, gotuj na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Dobrze ją ostudź. 2. Ciastka zmiel w blenderze. Czekoladę połam, stop w kąpieli wodnej i wlej do ciasteczek,  dobrze wymieszaj. Masą wylep dno  i brzegi niskiej formy na tartę (lepiej, by miała gładki...

  • Pyszny obiad z twarogiem i owocami

    Morelowy duet z ryżem Sposób przygotowania 1. W garnku zagotuj mleko z cukrem waniliowym, goździkiem, rozkrojoną laską wanilii i solą. Podgrzej 10 minut. Ryż przepłucz pod bieżącą wodą. W drugim(...) odstaw.  2. Kluseczki: twaróg utrzyj z roztrzepanym jajkiem, mąką i kaszą manną. Ucieraj parę minut, by masa zrobiła się gładka. Wymieszaj z esencją śmietankową. Odstaw na 20 minut (przykryj ściereczką...

  • Bardzo prosta w wykonaniu

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

  • Dzisiaj postanowiłam zrobić mrożoną czekoladę. Z racji tego, że ostatnie dni są bardzo upalne, idealnie wtopi się w gorący klimat. Robi się ją 15 minut, a radość smaku trwa o wiele wiele dłużej.

  • Coś na słodko dla każdego w każdym wieku.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Rozpływa się w ustach...

  • Sprawdzony przepis na "Chmurka śmietankowa"

Artykuły na temat: masa smietankowa z czekolada do gotowania
  • Słodkości w paski

    Tort szwarcwaldzki Składniki na 16 porcji : 5 jajek, 8 łyżek cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżki kakao, 1/2 kostki masła, słoik kompotu wiśniowego z owocami, 3 łyżki wiśniówki, słoik konfitury wiśniowej, 1 litr śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 1 tabliczka czekolady Przygotowanie: 1. Jajka ubij z cukrem na parze, aż powstanie puszysta i gęsta masa. Wystudź ją, a następnie...