• Informacje na temat:

    masa serowa do ciasta drożdzowego

Przepisy na temat: masa serowa do ciasta drożdzowego
  • Wieniec drożdżowy ze śliwkami kalifornijskimi

    Składniki: Masa serowa: 300g twarogu 4 łyżki cukru pudru 14 śliwek kalifornijskich Ciasto drożdżowe: 320g mąki 120 ml mleka 5g drożdży instant 50 g cukru 40 g masła 1 jajko Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciasta 3 łyżki migdałów do dekoracji ½ szklanki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: 1. W misie miksera (ewentualnie...

  • przy lasagne trzeba sie napracowac,ale koncowy efekt jest wyjatkowy

  • Sześć sekretów długo świeżego ciasta

    ...1. Żeby tort lub placek zachowały świeżość na dłużej, najpierw przekrój je na pół. Kolejne kawałki wycinaj ze środka, a nie od krawędzi ciasta. Potem zsuń z sobą dwie zewnętrzne połówki ciasta(...) pojemniku wraz z przekrojonym na pół jabłkiem.  4. Ciasta drożdżowe będą tak samo smaczne na drugi i trzeci dzień, jeśli włożysz je na 15 sekund do mikrofalówki, ew. na 15 min do piekarnika...

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Drezdeńskie Eierschecke z winogronami

    ...utrzeć na kremową masę. Dodać 4 jajka, wmieszać śmietanę i sos waniliowy. Masę nałożyć jako ostatnią warstwę ciasta. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (175 st. C) i piec przez 40-50 minut. 10 minut...

  • Kremowy sernik – przepis zupełnie inny niż wszystkie opublikowane na blogu, do tej pory. Wersja prawie FIT, w której sama masa serowa ma bardzo prosty, krótki i na pewno mniej kaloryczny skład niż tradycyjny serowiec. Wszystko dzięki temu, że nie zawiera masła, mąki ani cukru. Warto również, to co zawsze powtarzam, skupić się na wyborze najlepszych produktów na jakie możemy sobie pozwolić. Od nich będzie zależał smak, konsystencja, wygląd i wartość odżywcza naszego wypieku.

  • Kołacz z kruszonką

    Sposób przygotowania 1. Spód: do miski wkrusz drożdże. Dodaj cukier, jajka, masło, mleko, mąkę, szczyptę soli (rozłóż je równomiernie). Odstaw na 3 godz.  2. Kruszonka: tortownicę (śr. 26 cm) posmaruj odrobiną masła. Pozostałe masło rozetrzyj palcami z mąką, kokosem i cukrem. Gdy powstaną grudki, włóż kruszonkę do lodówki.  3. Masa: twaróg utrzyj z masłem, cukrem oraz jajkiem. Dodaj proszek...

  • CUDOWNY CYTRYNOWY SMAK.

  • Świąteczne słodkości regionalne i klasztorne

    W skarbcu staropolskich receptur nie brakuje przepisów na wyborne ciasta wielkanocne. Dawniej nawet mniszki, które zwykle jadały znacznie skromniej, nie żałowały do nich jajek, bakalii i drogich przypraw.

  • swietne ciasto, przede wszystki lekka delikatna masa serowa...to, to co misie lubia najbardziej :)

Artykuły na temat: masa serowa do ciasta drożdzowego
  • Drożdżowe ślimaczki

    Jedna sztuka kosztuje zaledwie złotówkę. Idealne na drugie śniadanie dla dzieci.

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na sernik na kruchym spodzie. Kruche ciasto40 g orzechów włoskich40 g suszonej żurawiny100 g cukru200 g masła1 duża szczypta soli300 g mąki pszennej2 łyżeczki ekstraktu waniliowego1 jajko50 g mąki migdałowejgroch do wysypania na ciasto Masa serowa200 g białej czekoladyskórka starta z 1 pomarańczyskórka starta z 1 cytryny600 g zmielonego tłustego twarogu 150 g serka mascarpone3 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki...

  • Waniliowy sernik na drożdżowym spodzie

    1. Masło rozpuszczamy i studzimy. Mleko podgrzewamy, dodajemy drożdże, 2 łyżki cukru, mieszamy. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajo, mleko z drożdżami,...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Małe pączki serowe

    ...i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (około jednej godziny). Z wyrośniętego ciasta uformuj niewielkie kulki. Rozgrzej olej w dużym rondlu i na średnim ogniu smaż pączki...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Barbara. Ciasto 200 g wody25 g świeżych drożdży2 łyżeczki cukru600 g mąki pszennej200 g jogurtu naturalnego1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy z oliwek Farsz z jagnięciną olej rzepakowy do podsmażenia mięsa500 g mielonego mięsa jagnięcegoskórka starta z jednej limonkisok wyciśnięty z dwóch limonek1 garść świeżej mięty50 g śmietanki 30%sól do smakupieprz do smakumąka do podsypania ciasta Farsz serowy 125 g sera...

  • Placek drożdżowo-serowy z jabłecznym wierzchem

    Przygotowanie: 1. Stop 50 g masła. Mleko lekko podgrzej. Do miseczki wsyp mąkę, szczyptę soli oraz 75 g cukru i 1 torebkę cukru wanilinowego. Drożdże pokrusz,...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...

  • Sernik z żurawiną

    Serowiec na cieście drożdżowym.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...