• Informacje na temat:

    masa krówkowa z mlekiem

Przepisy na temat: masa krówkowa z mlekiem
  • Bezy z masą krówkową

    Składniki: 10 białek 2 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 15 dkg zmielonych orzechów 5 dkg wiórek kokosowych Masa krówkowa 20 dkg krówek 3 łyżki mleka Sposób przygotowania(...) mleka. Gdy masa zacznie gęstnieć, wystudzone bezy smarować masą krówkową i nakładać jedną bezę na drugą. Bezy można również podawać bez masy. 

  • Krówkowy serniczek

    Smakowita propozycja dla miłośników ciast bez pieczenia. Sernik z masą korówkową i czekoladą zasmakuje każdemu. Wypróbuj nasz przepis i zaskocz domowników!

  • Kremówka „Trzy smaki”

    Sposób przygotowania 1. Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami.Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej.Mieszam ciasto łyżką. Blachę(33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na spodzie rozsmarowuję biszkopt. Piekę go 25 minut w 180 st. Studzę i rozcinam na 2 blaty. 2. Masa: mąkę ziemniaczaną mieszam z odrobiną mleka, resztę...

  • Ciasta i ciasteczka zbożowe

    ...masło razem z cukrem, esencją waniliową, jajkiem oraz mlekiem (powinnaś otrzymać jasny puszysty krem). Maślaną masę dodaj do mąki. Wsyp także płatki owsiane (jeśli są grube, możesz je zblendować(...). Roztrzep jajko z mlekiem, posmaruj ciastka. Na środku połóż po połówce orzecha. Piecz 20 minut. Wystudź na kratce kuchennej.

Artykuły na temat: masa krówkowa z mlekiem
  • Tradycyjna pascha z karmelem

    Wolisz tradycję czy stawiasz na kulinarne eksperymenty? W te święta nie zabraknie ci inspiracji

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Ciasto Maxi King bez pieczenia

    Przygotowanie to zaledwie kilka chwil!

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • ...rozsmaruje się na cieście. Bita śmietana: Do 0,5 litra śmietany 30% wsyp fix i zmiksuj do uzyskania bitej śmietany, dosypując cukier puder wedle uznania do uzyskania słodkości. Masa karmelowa...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Fot. 123RF/Picsel Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności...

  • Chrupiące cukierki gruszkowo-karmelowe

    Albo krówkowe jeśli ktoś woli. Szybciutkie w przygotowaniu i takie … no właśnie inne…   3 porcje 6 płatów brick albo ciasta filo 3 dojrzałe gruszki 3 lyżki domowego karmelu ( podawałam już jak się robi ale mogę przypomnieć) bądź ­ cukierków miękkkich krówek, bądź masa krówkowa, ewentualnie kajmak czyli skoncentrowane mleko, słodzone, w puszce, gotowane 2 h na wolnym ogniu...

  • Chroni przed osteoporozą, zawałami i jest źródłem cennych witamin. Z drugiej strony przyczynia się do powstania alergii, cukrzycy i raka. Krytykowane i cenione jednocześnie. Wywołuje niekończące się spory wśród naukowców, lekarzy i zwykłych ludzi. Poznaj prawdę o mleku. Fot. 123RF Mleko w Polsce jest produktem uważanym za niemalże święty. Nasze babcie nie wyobrażały sobie śniadania bez szklanki tego białego napoju. Wynika to z rolniczej tradycji Polski, gdzie mleko jest podstawą diety. Nic...

  • Ciasta bez pieczenia

    .... Gdy masa trochę przestygnie, pokrój ją w prostokąty lub romby i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Czekoladę połam na kawałki i roztop w garnku. Batoniki zanurzaj do połowy w ciepłej czekoladzie(...) połącz z żółtkami i obydwoma rodzajami mąki. 2. Do gotującego się mleka wlej zimną masę mleczną i (nie przerywając mieszania) gotuj kilka minut, aż masa budyniowa zgęstnieje. 3. Na blachę wyłóż połowę...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...