• Informacje na temat:

    masa krówkowa z mleka i cukru

Przepisy na temat: masa krówkowa z mleka i cukru
  • Bezy z masą krówkową

    Składniki: 10 białek 2 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 15 dkg zmielonych orzechów 5 dkg wiórek kokosowych Masa krówkowa 20 dkg krówek 3 łyżki mleka Sposób przygotowania(...) mleka. Gdy masa zacznie gęstnieć, wystudzone bezy smarować masą krówkową i nakładać jedną bezę na drugą. Bezy można również podawać bez masy. 

  • Krówkowy serniczek

    ...1/2 kostki masła  z 1/2 szkl. cukru, 4 łyżkami mleka  i 2 czubatymi łyżkami kakao. Mieszaj, aż składniki się połączą. *** #POMAGAMINTERIA 1 czerwca reprezentantka Polski w kolarstwie górskim Rita...

  • Kremówka „Trzy smaki”

    ...łyżką. Blachę(33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na spodzie rozsmarowuję biszkopt. Piekę go 25 minut w 180 st. Studzę i rozcinam na 2 blaty. 2. Masa: mąkę ziemniaczaną mieszam z odrobiną mleka, resztę mleka gotuję z cukrem. Wrzucam kokosi gotuję dalej 5 minut. Dodaję 25 dag masła. Wlewam rozrobioną mąkę. Gotuję 2-3 minuty, mieszając.Gorącą masą przekładam biszkoptowe blaty.  3. Resztę masła...

  • Ciasta i ciasteczka zbożowe

    Smaczne desery w nieco zdrowszej wersji. Możesz się na nie skusić będąc na diecie.

Artykuły na temat: masa krówkowa z mleka i cukru
  • Tradycyjna pascha z karmelem

    Wolisz tradycję czy stawiasz na kulinarne eksperymenty? W te święta nie zabraknie ci inspiracji

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • Ciasto Maxi King bez pieczenia

    Składniki 1 szklanka mleka, 350 g masła, 300 g mleka w proszku, 2 czubate łyżki cukru wanilinowego, 400 g herbatników, puszka masy krówkowej (400 g), tabliczka mlecznej czekolady, pół tabliczki gorzkiej czekolady, 150 g orzeszków ziemnych w miodzie Przygotowanie 3/4 szklanki mleka zagotuj z cukrem wanilinowym. Ostudź. Miękkie masło utrzyj i na przemian dodawaj do niego zwykłe mleko oraz mleko...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie że jest to niezwykle trudne. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy jest bardzo trudne, ale jeszcze trudniejsze jest znalezienie zamienników cukru. Oto kilka produktów, które będą doskonałą alternatywą dla białego cukru. Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne...

  • ...śmietankowy według przepisu na opakowaniu, przy czym zamiast 0,5 litra mleka użyj połowę do całego opakowania budyniu. Po wystudzeniu zmiksuj z łyżką miękkiej margaryny, wówczas łatwiej krem budyniowy rozsmaruje się na cieście. Bita śmietana: Do 0,5 litra śmietany 30% wsyp fix i zmiksuj do uzyskania bitej śmietany, dosypując cukier puder wedle uznania do uzyskania słodkości. Masa karmelowa...

  • Chcesz schudnąć? Zamiast drakońskich diet sklepowe słodycze zamień na domowe słodkości z produktów, które zawsze masz pod ręką. Szybko, smacznie i bez wyrzutów sumienia! Chcesz zrzucić kilka kilogramów, ale wizja kolejnej diety cię przeraża? Trudno ci odmówić sobie sięgania po batoniki i ciasteczka? Mamy dobrą wiadomość: nie wszystko, co słodkie, musi być niezdrowe i tuczące! W walce o idealną sylwetkę to nie drakońskie diety i wyrzeczenia są najważniejsze, ale umiar i odchudzanie z głową....

  • Chrupiące cukierki gruszkowo-karmelowe

    Albo krówkowe jeśli ktoś woli. Szybciutkie w przygotowaniu i takie … no właśnie inne…   3 porcje 6 płatów brick albo ciasta filo 3 dojrzałe gruszki 3 lyżki domowego karmelu ( podawałam już jak się robi ale mogę przypomnieć) bądź ­ cukierków miękkkich krówek, bądź masa krówkowa, ewentualnie kajmak czyli skoncentrowane mleko, słodzone, w puszce, gotowane 2 h na wolnym ogniu...

  • Wyobraźmy sobie sytuację, kiedy wchodzimy do sklepu. Zatrzymujemy się przed regałami pełnymi ulubionych napojów, cukierków i innych słodyczy. Już sięgamy po nasz ulubiony produkt, a nagle, tuż obok niego, z rzędu opakowań wyłania się ten sam, jednak inny - opatrzony etykietką „bez cukru”. Fot. 123RF Ta sama firma, ten sam produkt i jego dwie wersje: z cukrem i bez. Którą wybierzemy? Jeśli dbamy o linię lub po prostu chcemy porównać tradycyjną wersję z tą „zdrowszą", wybierzemy opakowanie z...

  • Ciasta bez pieczenia

    Składniki na 10 porcji: 2 paczki krakersów, 3 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, cukier wanilinowy, 4 czubate łyżki mąki pszennej, 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej, 4 żółtka, cukier puder do(...) połącz z żółtkami i obydwoma rodzajami mąki. 2. Do gotującego się mleka wlej zimną masę mleczną i (nie przerywając mieszania) gotuj kilka minut, aż masa budyniowa zgęstnieje. 3. Na blachę wyłóż połowę...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...