• Informacje na temat:

    masa kremowa

Przepisy na temat: masa kremowa
  • Kremowe gniazdka

    Sposób przygotowania 1. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodawaj cukier puder. Ubijaj, aż masa stanie się lśniąca. Wówczas przełóż ją do rękawa cukierniczego. Na pergaminie odrysuj okręgi o śr. ok. 8 cm. Na każdy wyciskaj porcję białka, formując gniazdko. Piecz w temp. 110°C przez ok. 2 godziny. Wystudź.  2. Zimną kremówkę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier...

  • Bardzo dobra masa do ciast. Polecam.

  • Kremowe zupy z klopsikami

    Uwielbiamy je, bo są pyszne, delikatne, pełne cennych wartości odżywczych i jednocześnie można się nimi najeść do syta.

  • Pyszna, puszysto - kremowa masa, o niebiańskim smaku.

  • Kremowy torcik z mascarpone

    Sposób przygotowania 1. Spód: na patelni rozpuść masło. Ciastka zmiksuj na piasek i wymieszaj z migdałami. Połącz z masłem. Masę przełóż do wyłożonej pergaminem foremki i wyrównaj, dociskając łyżką. Podpiecz 10 minut w 180 st. Wyjmij z piekarnika.   2. Masa: połącz oba rodzaje sera. Mieszając, wsyp porcjami cukier, wlej amaretto, sok z cytryny i esencję. Wbij po jednym jajku za każdym razem...

  • Pyszna kremowa zupa z dyni, przyprawiona świeżym imbirem, czosnkiem i kurkumą. Delikatna, ale zarazem rozgrzewająca:)

  • Kremowe serniki ze śliwkami

    Rozpływają się w ustach!

  • Pyszne ciasto idealne na każdą okazję.

  • ​Kremowa tarta truskawkowo-migdałowa

    Uwielbiam przygotowywać ten rozkoszny wiosenny deser na szczególne okazje - nigdy byś nie zgadła, że kremowa konsystencja to zasługa orzechów nerkowca, a nie nabiału - pisze Jolene Hart w książce "Eat Pretty. Jedz i bądź piękna".

  • Sprawdzony przepis na "Sernik. Kremowa fantazja"

Artykuły na temat: masa kremowa
  • Kremowy sernik na zimno

    To doskonały dodatek nie tylko do mięs, lecz także do słodkich wypieków. Pozwól się zaskoczyć!

  • Tradycja sera mascarpone wywodzi się z Lombardii i sięga końca XVI wieku. Początkowo ser ten wytwarzany był domowym sposobem przez chłopów z okolic włoskiego Lodi i Abbiategrasso. Tym, co odróżnia mascarpone od innych serów, jest przede wszystkim sposób jego produkcji. Mascarpone wyrabiany jest nie z mleka, ale ze śmietany, czemu zawdzięcza swoją kremową konsystencję. Idealną propozycją dla wielbicieli lombardzkiego przysmaku jest Mascarpone ser śmietankowo - kremowy Piątnicy, która jako...

  • Kremowy sernik

    Szaro za oknem? Urozmaić jesienne podwieczorki deserem, który zachwyci całą rodzinę.

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Kolorowe kremowe tarteletki

    1. Masło rozpuszczamy, studzimy. Ciasteczka migdałowe przekładamy do woreczka foliowego i rozgniatamy na pył, np. przy pomocy wałka. Do pokruszonych ciastek...

  • Konsumenci wracają do prostych, domowych smaków, a jednocześnie poszukują nowości. Życie w ciągłym biegu nie pozwala jednak na prowadzenie kuchni zapamiętanej z dzieciństwa. Poszukiwane są, więc szybkie i wygodne rozwiązania, które jednocześnie są zdrowe i smaczne. Hochland spełnia te oczekiwania i wprowadza na rynek innowację - Hochland Twarogowy w krążkach - dla wszystkich, którzy poszukują naturalności i zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów spożywczych. Cudowny smak, kremowa...

  • Placki dyniowo-ziemniaczane z kremowym dipem

    Dynia smakuje równie dobrze na słodko, jak i na wytrawnie. Do zapiekania, gotowania i marynowania najlepiej nada się odmiana hokkaido.

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Kremowy sernik na spodzie z czerstwego chleba

    ​Nie przesadzam, pisząc, że ten sernik jest kremowy. On jest wręcz aksamitny. Dzięki temu, że nie ubijam białek i wrzucam wszystkie składniki naraz, oszczędzam czas, a sernik rośnie równiutko. Jego idealny wierzch pozostawiam ci do dyspozycji. Może wolisz dodać karmel, a może owoce - zrób z nim, co chcesz. Muszę się przyznać, że raz zaliczyłam sernikową wpadkę. Zapomniałam dodać do składników cukier. Ciasto było niejadalne, więc je zmieliłam, doprawiłam i użyłam do naleśników - pisze Jagna...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

Zdjęcia na temat: masa kremowa
Wideo na temat: masa kremowa
  • Zmysłowe smaki: Sernik z mascarpone na migdałowym spodzie

    Oto połączenie idealne: kruchy migdałowy spód i delikatna, kremowa masa serowa z nutą amaretto. Taki sernik, podany domownikom lub gościom, zniknie z tacy błyskawicznie! Sernik z mascarpone na migdałowym spodzie - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku! Więcej pomysłów na ciasta i desery w darmowej książce kucharskiej!

  • Dziecinnie proste ciasto bez pieczenia - bananowiec z galaretkami

    Bananowiec, czyli wyborne, kolorowe ciasto z bananem i galaretkami to pyszny sposób na domowe ciasto, którego przygotowanie zajmuje dosłownie parę chwil. Puszysta masa z bananów i galaretki jest wyborna i szybko uzyskuje kremową, piankową konsystencję, pieczony spód ciasta łatwo zastąpić gotowymi biszkopcikami, a na wierzch - tężejąca galaretka, którą robi się w kilka chwil. Zobaczcie, jak zrobić