• Informacje na temat:

    masa kakaowa do biszkoptu

Przepisy na temat: masa kakaowa do biszkoptu
  • Rolada kakaowa

    Smakuje przepysznie! Biszkopt łatwo się zwinie jeśli będzie jeszcze ciepły.

  • Tiramisu inne niż wszystkie

    Proste przepisy na popularny deser w nowych odsłonach. Miłośnicy kakaowych smakołyków będą zachwyceni!

  • Składniki: Biszkopt jasny: 4 jaja, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki tortowej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Biszkopt ciemny: 4 jaja, pół szklanki cukru, 1 łyżka kakao - uzupełnić do połowy szklanki mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: pół litra mleka, pół kostki masła, pół kostki margaryny, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 jajko, cukier waniliowy.

  • Truskawkowe słodkości bez cukru

    ...x 12 cm) wyłożonej folią spożywczą. Wstaw do lodówki.  2. Masa: truskawki umyj, osusz. Odłóż 2/3 owoców z szypułkami, resztę odszypułkuj i pokrój w kosteczkę. 4 łyżki wody z mleczka kokosowego mocno...

Artykuły na temat: masa kakaowa do biszkoptu
  • Rolada kakaowa

    Biszkopt łatwo się roluje, gdy jest jeszcze gorący.

  • Sernik z brzoskwiniami

    Pokrojone w kostkę owoce można dorzucić do masy serowej. Jeśli nie masz biszkoptów, użyj kakaowych herbatników.

  • Na wszelki wypadek poprosze was o kciuki  popoludniowe. Nie jest to zadna sprawa wielkiej wagi ale... O moja " slawe molojecka " chodzi. Wiesc w narod...

  • Tiramisu inaczej

    ...się rozpuści, a masa zbieleje, przerywamy. Dokładamy mascarpone. Najpierw delikatnie mieszamy łyżką, następnie miksujemy do całkowitego połączenia składników. Białka z cukrem ubijamy na pianę. Przekładamy ją do naczynia z kremem. Delikatnie mieszamy łyżką, aż masa stanie się jednolita i puszysta.  Klasyczne tiramisu W wolnym tłumaczeniu nazwa tego słynnego włoskiego deseru oznacza "ocknij się...

  • Ciasta z budyniem

    Kremowe sekrety Puszysta masa maślana Kostkę masła ucieramy do białości, stopniowo dodając 1,5 szklanki cukru pudru. Uszlachetniamy kilkoma kroplami ulubionego aromatu. Jeśli nie chcemy, by(...) usztywnienia). Najpierw dodajemy 1-2 łyżki kremu do żelatyny, dokładnie mieszamy i dopiero łączymy w całość. Masa bezowa Opadanie masy bezowej, a tym samym rozrzedzenie kremu nastąpi, gdy zaparzymy...

  • Ciasta z kokosem

    Wiórki kokosa wzbogacają smak wypieków i nadają im cudowny aromat.

  • Ciasta z bananami

    Aksamitne w smaku banany wzbogacają kremy i masy do ciast.

  • Komunijne torty

    Słodkie zwieńczenie przyjęcia z okazji Pierwszej Komunii Świętej.

  • Niezawodne ciasta

    Bardzo smaczne i niezwykle proste w przygotowaniu. Te ciasta zawsze się udają.

  • Słodka niespodzianka

    Galaretka dodana do ciasta to żadna nowina. Ale wypieki z kisielem to już kulinarna ciekawostka.