• Informacje na temat:

    masa kajmakowa z rodzynkami

Przepisy na temat: masa kajmakowa z rodzynkami
  • M jak mazurek z bakaliami

    Przygotuj go na święta!

  • dodatek do ciast i kremow

  • Bakaliowiec na gryczanym miodzie

    Proste i szybkie ciasto z odrobiną miodu gryczanego, który nada mu niepowtarzalnego smaku. Świetny dodatek do kawy i herbaty.

  • 1 porcja: 330 kcal.

  • Bakaliowe ciasteczka

    Składniki: Gotowe ciasto francuskie 1 opakowanie Masa kajmakowa np. Bakalland 1 opakowanie Rodzynki luksusowe np. Bakalland 50 g Mieszanka keksowa np. Bakalland 50g 1 żółtko Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie tniemy na paski o szerokości 2 cm i delikatnie rolujemy. Kawałki zwijamy w kształt ślimaka, tak aby jedno ciasteczko miało średnicę około 7 cm. Każde z nich smarujemy...

  • Rolada ze słonawym masłem orzechowym i słodkim kajmakiem - genialne połączenie!

  • Ślimaczkowa rozeta

    ...skrop likierem, odstaw do namoczenia. Jabłka obierz, oczyść. Miąższ pokrój na kawałki.  4. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na 2 placki. Posyp je kawałeczkami jabłek oraz namoczonymi w likierze rodzynkami...

  • Kostka orzechowo - kajmakowa to pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto składa się z trzech warstw. Pierwsza to masa kajmakowa/krówkowa. Druga to warstwa z kaszy manny ugotowanej jak do stefanki, a trzecia to krem czekoladowo - orzechowy na bazie budyniu, z mielonymi orzechami włoskimi. Krem jest bardzo intensywny w smaku i mało słodki, więc idealnie uzupełnia się ze słodką masą krówkową. Całość zwieńcza polewa z mlecznej i gorzkiej czekolady.

  • Ciasta z budyniem

    Lekkie jak puch, delikatne w smaku i łatwe do zrobienia – takie są te słodkości.

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta czekoladowo-kajmakowa"

Artykuły na temat: masa kajmakowa z rodzynkami
  • Mazurek kajmakowy

    Ciasto: 30 dkg mąki; 10 dkg cukru pudru; 20 dkg masła; 2 łyżki gęstej śmietany 30-procentowej; żółtko. Masa: 2 szklanki mleka, 50 dkg cukru, 10 dkg masła. Do przybrania: połówki orzechów pekanów i włoskich; rodzynki; daktyl; masa marcepanowa.

  • Ciasto: 30 dkg mąki; 10 dkg cukru pudru; 20 dkg masła; 2 łyżki gęstej śmietany 30-procentowej; żółtko. Masa: 2 szklanki mleka, 50 dkg cukru, 10 dkg masła. Do przybrania: połówki orzechów pekanów i włoskich; rodzynki; daktyl; masa marcepanowa.

  • Wielkanocne delicje

    .... Zalej je wrzącym mlekiem, energicznie wymieszaj. Dodaj śmietankę kremówkę. Całość gotuj na bardzo małym ogniu tak długo, aż masa się zwarzy. Powstały twarożek przełóż na gazę, przecedź, dobrze osącz i odstaw do zupełnego ostygnięcia. 2. Masło z cukrem utrzyj mikserem na gładko. Gdy masa będzie puszysta, małymi porcjami dodawaj do niej chłodny twarożek i dokładnie mieszaj. 3. Rodzynki i migdały...

  • Migdałowa nuta

    .... Ostudzone i suche zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Do masy makowo-migdałowej dodaj miód i wymieszaj. Masę podziel na pół, jedną część rozsmaruj na dnie tortownicy. Gdyby masa była mało spójna(...), wsyp całą kaszę kukurydzianą, energicznie wymieszaj i smaż chwilę. Po kilku minutach dodaj migdały i ziarenka sezamu. Smaż, mieszając, aż masa nabierze złotego koloru. 3. Garnek z kaszą kukurydzianą...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...dowolnymi wiórkami. Gotowe ciasto udekoruj suszonymi owocami i rodzynkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 380 kalorii Batoniki z migdałami i imbirem Składniki na 20-25 sztuk(...). Gdy masa trochę przestygnie, pokrój ją w prostokąty lub romby i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Czekoladę połam na kawałki i roztop w garnku. Batoniki zanurzaj do połowy w ciepłej czekoladzie...

  • Orzechowe frykasy

    ...mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym. Do gotującego się mleka wlej budyń i, mieszając, gotuj aż masa zgęstnieje. Przykryj, aby nie powstał kożuch. 2. Przygotuj ciasto. Przesianą mąkę połącz z sodą...