• Informacje na temat:

    masa kajmakowa na polewę

Przepisy na temat: masa kajmakowa na polewę
  • Zebra w polewie kajmakowej

    Sposób przygotowania 1. Rozbij 3 jajka. Żółtka odłóż, a białka ubij na sztywno z 2/3 szkl. cukru. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z orzechami oraz...

  • Smaczne ciasta z polewą

    ...rozpuści. Zdejmij z ognia i wlej śmietankę. Podgrzewaj, kołysząc patelnią, aż masa zgęstnieje i powoli będzie spływać z łyżki. Kajmakową polewę lekko przestudź.  3. Wystudzone ciasto polej tężejącą...

  • Sernik milionera

    Domowy kruchy spód, masa serowa z kajmakiem i polewa czekoladowa. W serniku milionera nie piecze się masy serowej, a jedynie kruchy spód. Bardziej przypomina puszysty krem serkowy niż typowy zwarty sernik. Deser można przygotować również na masie z pokruszonych ciasteczek, wtedy w ogóle bez pieczenia. Dla fanów kajmaku to pozycja obowiązkowa, smakuje jak milion dolarów!

  • Bakaliowiec na gryczanym miodzie

    ...inną polewę, ze słoną nutką - jest równie pyszna. Wypróbuj nasz pomysł! Krok 1.: puszkę masy kajmakowej otwórz i jej zawartość przełóż do rondelka. Podgrzej, dodaj łyżeczkę  kawy rozpuszczalnej, wymieszaj. Posmaruj tym piernik. Krok 2: dość drobno posiekaj albo krótko zmiksuj w blenderze 1/2 szkl. słonych orzeszków ziemnych. Posyp nimi  polewę. Ciasto udekoruj gałązkami rozmarynu.

  • Dwa miliony kalorii czyli Karmelove

    ...180-200 st dwa placki o tej samej wielkości i formie. Mają mieć złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia. Masa: 0,5 śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 0,5 szklanki cukru pudru Ubijamy śmietanę a pod koniec dodajemy powoli cukier puder. Ubitą śmietaną przekładamy ciasta. Polewa: Masa kajmakowa lub krówkowa w puszce płatki migdałowe orzechy włoskie Masę kajmakową...

  • Pięć prostych ciast na Wielkanoc, które zrobisz w parę chwil

    .... Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200° C przez około 15-20 minut. W tym czasie robimy polewę. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej obydwie czekolady, dodajemy śmietanki. Lekko studzimy i miksujemy krem wraz(...), odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy ser, dodajemy do niego roztopione masło, jajka i cukier. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję, przesiewamy mąkę, cały czas miksując na najniższych...

  • Słodkie rolady

    Delikatne desery będą pysznym dodatkiem na listopadowe popołudnia.

  • Pyszne ciasta z ajerkoniakiem

    ...równomiernie posmaruj masą kajmakową.  2. Masa: twaróg utrzyj ze śmietanką, cukrami, ajerkoniakiem i budyniem. Wmiksuj po 1 jajku. Masę serową wyłóż na spód z masą kajmakową. Piecz ok. 50 minut w 160°C. Obok(...) ciasto do niej, mocno dociśnij do dna. Chłodź 1 godzinę. Ponakłuwaj widelcem i piecz w 180°C ok. 15 minut.  2. Masa: w garnku z grubym dnem, zagotuj śmietankę z cukrem i masłem. Zmniejsz ogień i gotuj...

  • Lukry, polewy  i nadzienia

    Lukier pomarańczowy Wsyp do miseczki, 1 szkl. cukru pudru i wlej sok z połowy pomarańczy. Ucieraj, aż masa stanie się gładka. Na koniec, dla aromatu, dodaj trochę otartej skórki pomarańczowej. Polukruj pączki lub ptysie. Masa marcepanowa Sparz 20 dag migdałów. Gdy po 15 min spęcznieją, obierz je ze skórki. Zmiel w blenderze z 18 dag cukru i 1 łyżką wody. Kiedy masa będzie gładka i kleista...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ..., kolejno wbijaj jajka. Gdy masa będzie gładka połącz ją z mąką. Rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na kwadrat o boku 24 cm. Piecz 10 min w temp. 175 st. C. 2. Ze składników zagnieć(...) razową, pozostawiając pasek wolnej masy. Wstawić do lodówki na noc. 3. Polewę czekoladową stopić w gorącej kąpieli wodnej. Połową posmarować wafel na wierzchu mazurka. Udekorować mentosami. Z reszty...

Artykuły na temat: masa kajmakowa na polewę
  • Opływają w czekoladzie. Orzeszki z kajmakiem

    Ich smak zapamiętasz na długo.

  • Wszystko, co chcesz wiedzieć o mazurku

    ...od wybranego przepisu, możesz pokryć rozmaitymi masami, np. pomarańczową, kajmakową czy popularną orzechową, i wykończyć polewą, galaretką, owocami bądź lukrem. Skoro istnieje tak wiele wersji...

  • Orzechowe frykasy

    ...piernikowej Na masę i polewę: budyń śmietankowy, 1 i 1/2 szklanki mleka, puszka słodkiego mleka skondensowanego, 1/2 kostki masła, 4 łyżki cukru, 2 łyżki miodu, 20 dag posiekanych orzechów włoskich(...) mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym. Do gotującego się mleka wlej budyń i, mieszając, gotuj aż masa zgęstnieje. Przykryj, aby nie powstał kożuch. 2. Przygotuj ciasto. Przesianą mąkę połącz z sodą...