• Informacje na temat:

    masa jajeczno śmietanowa

Przepisy na temat: masa jajeczno śmietanowa
  • Quiche z bekonem i brokułem

    Pochodzący z kuchni francuskiej quiche to podobny do tarty słony placek z kruchego ciasta wypełniony wytrawnym nadzieniem i zalany masą jajeczno-śmietanową.

  • Tarta paprykowa

    .... Następnie ułóż podsmażony boczek i ser. Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. 15 minut przed końcem pieczenia ułóż pokrojone papryki.

  • Tarta warzywna

    ...żółty ser, szczyptę ziół prowansalskich, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku.  3. Rozmrożone warzywa i paprykę wyłóż na podpieczony kruchy spód. Zalej masą jajeczno-śmietanową z żółtym serem...

  • A’la pizza z oscypkiem i kiełbasą myśliwską

    ...formę posmaruj tłuszczem. Na spodzie ułóż 2/3 makaronu. Przykryj go plasterkami kiełbasy. Na wędlinę wy- łóż pozostały makaron. Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Na wierzchu placka makaronowego...

  • Quiche lorraine

    Quiche lorraine to słona zapiekanka z wytrawnym nadzieniem, zalana jajeczno-śmietanową masą. Quiche można podać na lunch, obiad czy gorącą kolację. Do przygotowania potrawy potrzebujemy na ciasto: 250 g mąki pszennej, 125 g masła, 3 żółtka, 5 łyżek zimnej wody, szczyptę soli. Zaś na nadzienie przygotujmy: 150 g wędzonego chudego boczku lub bekonu, 4 jajka, szklankę śmietany 22 proc., pół szklanki...

  • Placek wielkopolski na kwaśno

    ...przygotowanym spodzie rozłóż kapustę i plasterki kiełbasy. Zalej masą jajeczno--śmietanową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 35-40 minut. Gotowy placek udekoruj posiekaną...

  • Tarta z kaszy jaglanej z serem i morelami

    ...jajeczno-śmietanową. Piecz tartę około 30 min w temperaturze 180 st. Podawaj na ciepło.

Artykuły na temat: masa jajeczno śmietanowa
  • Tarty i quiche. Nowe łączenie smaków

    ...na słono. Składa się z kruchego lub francuskiego ciasta i nadzienia warzywnego zalanego jajeczno-śmietanową (lub jajeczno-mleczną) masą. Te dwie cechy bardzo precyzyjnie charakteryzują  potrawę. Boki...

  • Tarta z figami i kozim serem

    .... Polej je 2 łyżkami miodu. Posyp figi pokruszonym serem. 5. Zalej wszystko masą jajeczno-śmietanową. Na wierzchu ułóż resztę fig. Posyp je listkami tymianku i polej łyżką miodu. 6. Wstaw tartę do...

  • Tarta ze szparagami i pomidorkami

    .... Podziurkuj widelcem.  6. Ciasto posyp posiekaną cebulą. Wlej masę jajeczno- -śmietanową. Ułóż na niej szparagi i pomidorki.  7. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Wstaw formę i piecz tartę na złoty kolor...

  • Tarta paprykowa

    .... Następnie ułóż podsmażony boczek i ser. Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. 15 minut przed końcem pieczenia ułóż pokrojone papryki. Zobacz także:

  • Karnawałowe przekąski

    ...do śmietany. Masą jajeczno-śmietanową z serem zalewaj farsz w babeczkach. Posyp każdą pozostałym serem. Piecz 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Udekoruj natką i listkami bazylii...

  • Czas na kurki

    ...-soczewicową i zalej masą jajeczno-śmietanową. Przykryj drugą częścią ciasta i piecz około 30 minut w temperaturze 200° C. Pierogi z kurkami Składniki na 20 sztuk: 1/2 kg kurek, 10 dag masła...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    ...cukrem. Przykryj nią ciasto, zroluj i wstaw na godzinę do lodówki. 2. Czekoladę połam, rozpuść w kąpieli wodnej. Jajko ubij na parze z cukrem waniliowym, aż powstanie biała puszysta masa. Dodaj roztopioną czekoladę, rozpuszczoną żelatynę i 4 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy. Chwilę ubijaj wszystkie składniki razem. 3. Do ubitej śmietany dodaj masę jajeczno-czekoladową. Delikatnie wymieszaj...