• Informacje na temat:

    masa galaretkowa

Przepisy na temat: masa galaretkowa
  • Orzeźwiające desery

    .... Jeśli masa jest za sucha, dolej 1-2 łyżki wody z moczenia migdałów. Dodaj startą czekoladę, wymieszaj. Zwilżonymi rękami rozprowadź masę na dnie i bokach formy na tartę wyłożonej folią spożywczą. Wyrównaj wierzch, schłodź.  2. Masa: zmiel pistacje w malakserze. Dodaj migdały, olej kokosowy (lub arachidowy), miód i syrop albo krople miętowe. Mieszaj, aż powstanie gładka masa. Jeśli używasz orzechów...

  • Dziś proponuję terrinę na słodko, zrobioną z galaretek owocowych i serka homogenizowanego. :) Bardzo smaczny deser z galaretek.

  • Jak w pełni wykorzystać sezon na truskawki?

    Podpowiadamy, jak w pełni wykorzystać sezon na te apetyczne owoce.

  • ciasto jest aromatyczne, chrupiące dzięki migdałom, z dynią i śmietaną szybko się zjada......................SMACZNEGO!!!

  • Mleczne desery

    Mają mnóstwo cennych wartości odżywczych, niepowtarzalny smak i aromat, a do tego rozpływają się w ustach. Posmakują i małym, i dużym łasuchom.

  • Wafle z masą galaretkową

  • Słodkości dla dbających o linię. Dozwolone nawet na diecie!

    ...rozcieraj palcami, aż masa zacznie zbijać się w grudki. Posyp nimi ananas. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz  30 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Podawaj od razu po wyjęciu...

  • Smaczny, prosty w przygotowaniu śmietanowiec na zimno w skład którego wchodzą ubita śmietana wymieszana z krystaliczną galaretką i kostkami z galaretek.

  • Dieta prawie bez cukru

    ..., pokrojonych na cienkie plasterki gruszek. Małą tortownicę wyłóż biszkoptami. Wylej na nie masę serowo- -galaretkową - tak, aby je przykryła. Wstaw tortownicę na 30 minut do lodówki, aż masa się zetnie...

  • Sezon truskawkowy trwa,dla wielbicieli truskawki polecam pyszne ciasto:)

Artykuły na temat: masa galaretkowa
  • Puszysty serniczek z borówkową pierzyną

    .... Gdy masa borówkowa zacznie tężeć, wylej ją na krem serowy. Rozłóż odłożone borówki. Wstaw do lodówki do stężenia.  Zobacz także:

  • Tarta z truskawkami i borówkami

    Przygotowanie ciasta: Mąkę i cukier puder wsypujemy do misy. Tłuszcz kroimy na małe kawałki i dodajemy do mąki i cukru. Delikatnie wcieramy palcami tłuszcz, aż masa zacznie przypominać okruchy chleba. Całość należy skropić wodą (2-3 łyżeczki) i delikatnie ugnieść, aż ciasto zacznie tworzyć jednolitą bryłę. Przekładamy je na powierzchnie lekko posypaną mąką i delikatnie ściskamy palcami...

Wideo na temat: masa galaretkowa
  • Galaretkowa masa do przekładania wafli

    Tortowe wafle do przekładania zwykle wypełniamy kajmakowymi czy czekoladowymi, szybko zastygającymi masami - w ten sposób powstaje wyborny piszinger, który ma już parusetletnią tradycję! Świetną odmianą dla klasycznych mas do przekładania wafli może być pyszna, delikatna, ale równie słodka masa przyrządzana z... galaretek! Zobaczcie, jak ją zrobić - to genialny sposób na szybki deser, który