• Informacje na temat:

    masa do tortu z kawałkami galaretki

Przepisy na temat: masa do tortu z kawałkami galaretki
  • Tort w marmurkowy wzorek

    Wygląda wspaniale a smakuje jeszcze lepiej!

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Zielony tort

    ...posmaruj połową kremu, przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki tortu. Wstaw do lodówki, by masa dobrze stężała. Przygotowanie: 80 minut Porcja: 300 kilokalorii(...) ml śmietanki kremówki 30 proc. 1-2 łyżki cukru pudru 2 opakowania galaretki np. agrestowej lub kiwi Ponadto: sok z ½ cytryny 1-2 łyżki cukru Przygotowanie: 1. Oddziel...

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Wspaniały tort śmietankowo-pomarańczowy

    Składniki na 15 porcji: Ciasto: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego sól Masa: 1 l soku pomarańczowego 3 torebki budyniu waniliowego 3 łyżki cukru waniliowego 500 ml śmietanki kremówki Dekoracja: plasterki pomarańczy...

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Sernik "deska serów"

    ...żelatyną. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, aż masa będzie gładka. Wylej na przestudzony spód. Włóż do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa stężeje - instruują autorki. Na koniec obieramy gruszkę...

  • Deser i tort 2 w 1.

  • Sześć sekretów długo świeżego ciasta

    ...nawet o pół roku. Przechowuj tak ciasta drożdżowe, ucierane, kruche, serniki, ale bez kremu, polewy, lukru i galaretki. 

  • Biszkopt wykonany z trzech składników bez użycia proszku do pieczenia.

Artykuły na temat: masa do tortu z kawałkami galaretki
  • Błyskawiczny tort owocowy

    Deser można przygotować błyskawicznie, używając zamiast twarogu, cukru i bitej śmietany – słodkiego serka homogenizowanego. Wystarczy wymieszać go z rozpuszczoną żelatyną.

  • Komunia święta

    ...-śmietanowej. Przykryj drugim blatem, nasącz go herbatą i wyłóż pozostałą część masy. Posmaruj także boki i wierzch tortu formując otwartą księgę. Boki obrysuj grzebieniem cukierniczym tak, aby przypominały kartki. 4. Mango obierz i ostrym nożem pokrój na cienkie paseczki. Udekoruj nimi brzegi tortu. Z lewej strony ułóż dekorację komunijną z ozdób cukierniczych. Pół czekolady roztop w kąpieli wodnej...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...), aż do bardzo słodkich (np. karmelem, kajmakiem). Do przełożenia tortu mogą również zostać użyte owoce, galaretki czy ciastka deserowe. Doskonały smak i konsystencję, a także jego lekkość można(...) modnym sposobem na udekorowanie tortu weselnego jest plastyczna masa jadalna. Ten zapoczątkowany w Stanach Zjednoczonych zwyczaj pojawił się na polskim rynku dopiero niedawno, ale zyskuje coraz szersze...

  • Kolorowe ciasta

    Sernik na zimno z galaretkami Składniki na 10-12 porcji: 3 różnokolorowe galaretki, np. agrestowa, truskawkowa lub pomarańczowa, 300 ml mleka, 3 łyżki żelatyny, 35 dag serka homogenizowanego(...), delikatnie wymieszaj łyżką. Następnie wlej rozpuszczoną żelatynę, dodaj pokrojone galaretki, wymieszaj. Masę przelej do miski. Na wierzchu ułóż ciastka lub biszkopty. Wstaw do lodówki na kilka godzin, by...

  • Komunijne torty

    ...to tortu orzechy włoskie można nieco podpiec w piekarniku - zyskają na smaku i aromacie, a przy okazji łatwiej zdejmiemy z nich skórkę. Nasączanie blatów Upieczony i wystudzony biszkopt przecinamy na 2-3 blaty i nasączamy je syropem (z cukru i wody z dodatkiem aromatu) lub ponczem (z osłodzonego naparu kawy), by tort był delikatny i wilgotny. Po przełożeniu kremem warstwy tortu układamy tak...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...migdałami. Tort w marmurkowy wzorek Składniki: 1 gotowy biszkopt (o średnicy 26 cm), 1 kg truskawek, 500 ml śmietany kremówki, 2 op. serka homogenizowanego o smaku waniliowym, 1 torebka galaretki...

  • Ciasta jogurtowe

    ...porzeczek, 1 torebka kisielu wiśniowego. Marcepan zetrzeć. Dodać 2 jajka i ucierać mikserem. Kiedy masa będzie puszysta, kolejno wbijać pozostałe jajka i ucierać jeszcze 5 minut. Masę rozsmarować na...

  • Serniki z owocami

    ...możemy dodać niewielką ilość masła lub tłustej śmietany. Ser obowiązkowo należy zemleć w maszynce do mięsa. Dwu- lub trzykrotnie. Idealna masa serowa Masy serowej nie należy zbyt długo ucierać. Im(...) wiórkami czekoladowymi. Połamaną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Cienką warstwę czekolady wylewamy na talerz (schłodzony w lodówce!). Wstawiamy do lodówki. Gdy masa zastygnie, długim...

  • Chrzcimy dziecko

    ...będą młodsze dzieci, dla nich też przygotujmy specjalne dania. Poniżej prezentujemy kilka wybranych przepisów na ten szczególny dzień. Sałatka owocowa w galarecie Składniki: 4 galaretki cytrynowe, 30 dag ciemnych winogron, 30 dag truskawek, puszka brzoskwiń i puszka ananasa w plastrach Sposób przyrządzania: Galaretki rozpuścić w 7 szklankach wrzątku i przestudzić. Owoce z puszki osączyć...

  • Słodko-gorzki grejpfrut

    ...śmietanę połącz z ochłodzoną, ale nie ściętą galaretką grejpfrutową. Kremem przełóż placki, posmaruj wierzch i boki tortu. 3. Pozostałe grejpfruty obierz, podziel na cząstki. Udekoruj nimi wierzch tortu. Na koniec posyp go wiórkami czekoladowymi oraz udekoruj listkami mięty. Gotowy tort schładzaj godzinę. Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 60 minut Porcja: 450 kalorii Orzeźwiający koktajl...