• Informacje na temat:

    masa do tortu z bitej śmietany i bialej czekolady

Przepisy na temat: masa do tortu z bitej śmietany i bialej czekolady
Artykuły na temat: masa do tortu z bitej śmietany i bialej czekolady
  • Torcik borówkowy skąpany w białej czekoladzie

    ...1. Borówki przebierz, opłucz. Czekoladę posiekaj. Masło utrzyj z 4 łyżkami cukru i 1 torebką cukru wanilinowego. Gdy masa będzie puszysta i jasnokremowa,...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • ...    wczorajsze popołudnie spedziliśmy na imprezie urodzinowej,tort zachwycił moją siostrzenice...zresztą taki był plan,żeby oprócz swojej smakowitości ( a był przepyszny więc polecam połączenie biszkoptu orzechowego z masą z białej czekolady na bazie bitej śmietany) był również taki bardzo dziewczęcy ( obłożyłam go kwiatami z i koralikami z masy cukrowej) ,dopełniłam taką racą na tort i efekt był...

  • Historia czekolady to starożytne ludy, ludzkie tragedie czy początkowe wzgardzanie tym smakołykiem przez Europejczyków. Uwielbiana przez wszystkie dzieci czekolada znana jest od prawie 2 tysięcy lat, ale tak naprawdę powszechnie dostępna dopiero od niedawna. Fot. 123RF/Picsel Cenny napój Historia czekolady sięga czasów starożytnych. Jako pierwsi, kakaowce zaczęli uprawiać Olmecy, lud zamieszkujący tereny obecnego Meksyku. Pierwsi docenili smak kakao robionego z owoców kakaowca. Około III w....

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...uzyskać poprzez wprowadzenie bitej śmietany zamiast warstwy ciężkiej masy przygotowanej na bazie masła. Tutaj decyzja należy do państwa młodych. Kilka słów o formie Tort to element, który zostanie(...) modnym sposobem na udekorowanie tortu weselnego jest plastyczna masa jadalna. Ten zapoczątkowany w Stanach Zjednoczonych zwyczaj pojawił się na polskim rynku dopiero niedawno, ale zyskuje coraz szersze...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Wykwintne torty

    ..." tortu wycisnąć 4 większe kopczyki. Brzoskwinie osączyć z syropu. Białą i mleczną czekoladę zetrzeć na grube wiórki. Boki tortu obsypać mieszanką startej czekolady, a na każdy kopczyk bitej śmietany(...) marmolady, 100 g bitej śmietany i czekoladowe rurki do dekoracji Na polewę: 120 g cukru, 100 g czekolady 1. Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej. Miękkie masło utrzeć z połową cukru...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Serniki z owocami

    ...możemy dodać niewielką ilość masła lub tłustej śmietany. Ser obowiązkowo należy zemleć w maszynce do mięsa. Dwu- lub trzykrotnie. Idealna masa serowa Masy serowej nie należy zbyt długo ucierać. Im(...) wiórkami czekoladowymi. Połamaną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Cienką warstwę czekolady wylewamy na talerz (schłodzony w lodówce!). Wstawiamy do lodówki. Gdy masa zastygnie, długim...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...