• Informacje na temat:

    masa do tortu y galaretka

Przepisy na temat: masa do tortu y galaretka
  • Ciasta z galaretką

    ...rozpuść we wrzątku, ostudź. Cytryny sparz. Zetrzyj skórkę, wyciśnij sok, dodaj do sera. Wymieszaj z galaretkami. Wstaw do lodówki na pół godziny, by masa lekko stężała.  3. Wylej masę serową na ciemny spód, wyrównaj, wstaw do lodówki na godzinę. Gdy masa zastygnie, wylej galaretkę, schłodź.  Tort z kremem Sposób przygotowania 1. Białka ubij, dodając po łyżce cukru, potem żółtka, ubijaj...

  • Tort truskawkowy

    Truskawki to bogactwo witamin! Wiosną i latem dostęp do nich jest nieograniczony, dlatego nie może ich zabraknąć na stole. Tort truskawkowy z masą mascarpone to propozycja na popołudniowy, lekki deser.

  • Tort w marmurkowy wzorek

    Wygląda wspaniale a smakuje jeszcze lepiej!

  • Zielony tort

    ...posmaruj połową kremu, przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki tortu. Wstaw do lodówki, by masa dobrze stężała. Przygotowanie: 80 minut Porcja: 300 kilokalorii...

  • Tort serowo - malinowy

    Doskonały na upały.

  • Wspaniały tort śmietankowo-pomarańczowy

    Składniki na 15 porcji: Ciasto: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego sól Masa: 1 l soku pomarańczowego 3 torebki budyniu waniliowego 3 łyżki cukru waniliowego 500 ml śmietanki kremówki Dekoracja: plasterki pomarańczy...

  • Tort Philadelphia z winogronami (bez pieczenia)

    Składniki: 150 g masła 250 g Cantuccini 8 płatów żelatyny 600 g serka Philadelphia 300 g naturalnego jogurtu 100 g cukru  Opakowanie cukru waniliowego 75 ml likieru miętowego Sok z 1 cytryny 125 g śmietany kremówki po 250 g białych i różowych winogron Galaretka do ciast  Olej do formy Przygotowanie: Masło roztopić. Dodać pokruszone Cantuccini i umieścić w nasmarowanej olejem...

  • Tort Campari

    ...nią boki tortu. Z przygotowanej wcześniej galaretki wyciąć np. kwiaty. Resztę galaretki pokroić w kosteczkę. Owoc granatu przekroić na pół, wyjąć nasiona i udekorować nimi boki tortu. Wierzch ciasta...

  • Tort z kremem

    Tort w niecałą godzinę!

  • Sernik "deska serów"

    ...śmietanki 36 proc., 180 g sera gorgonzola, 100 g sera lazur, 3 łyżeczki żelatyny, szczypta soli, a także szczypta pieprzu. Jeszcze galaretka. Tę zrobimy z: 200 ml czerwonego wina wytrawnego, gruszki, łyżki(...) żelatyną. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, aż masa będzie gładka. Wylej na przestudzony spód. Włóż do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa stężeje - instruują autorki. Na koniec obieramy gruszkę...

Artykuły na temat: masa do tortu y galaretka
  • Błyskawiczny tort owocowy

    Deser można przygotować błyskawicznie, używając zamiast twarogu, cukru i bitej śmietany – słodkiego serka homogenizowanego. Wystarczy wymieszać go z rozpuszczoną żelatyną.

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Torcik czekoladowy z galaretką na białym winie

    ...ze 175 g cukru. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno dodawaj do niej żółtka, startą czekoladę oraz mielone migdały wymieszane z proszkiem do pieczenia. Białka wymieszaj ze szczyptą(...) likierem. Dodaj żelatynę. Odstaw na 10-15 minut, aby masa zaczęła lekko tężeć. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Ostrożnie połącz ją z tężejącą masą. Blaty przełóż w tortownicy przygotowanym kremem...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Tort Campari

    Na jednolitą masę utrzyj jajka z 6 łyżkami gorącej wody i soku z pomarańczy, szczyptą soli i cukrem. Dodaj obie mąki, proszek do pieczenia i wymieszaj....

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Z kolorową galaretką

    ...: 3 szklanki wody, sok z 1/2 cytryny, 1/2 kostki margaryny, 3/4 szklanki cukru, 2 budynie cytrynowe Na masę śmietanową: 1/2 litra śmietanki kremówki, 1/2 szklanki cukru pudru, galaretka wiśniowa, galaretka agrestowa, galaretka truskawkowa, 3 łyżeczki żelatyny Na masę serową: 1/2 kostki margaryny, 1/2 kg mielonego twarogu, budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukru pudru, jajko Do dekoracji: galaretka...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • Tort ambasador

    Przygotować ciasto: jajka wbić do rondelka, dodać cukier. Ubijać w kąpieli wodnej, aż powstanie puszysta, kremowa masa. Wsypać przesianą mąkę, proszek...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...