• Informacje na temat:

    masa do tortu czekoladowa z bita smietana

Przepisy na temat: masa do tortu czekoladowa z bita smietana
  • Czekoladowo-owocowy torcik z bitą śmietaną

    Taki tort smakuje doskonale. Na koniec wystarczy posypać go kakao i cukrem pudrem.

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    ...truskawki wiśnie z kompotu do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Jajka ubij w kąpieli wodnej z 10 dag cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa jajeczna będzie już puszysta(...). Lekko dociśnij. Wierzch tortu udekoruj konfiturami oraz wiśniami z kompotu. Obsyp wiórkami czekoladowymi. Czas przygotowania: ok. 1 godziny i 45 minut ;1 porcja 410 kcal...

  • Tort kawowy

    ...i delikatnie wszystko wymieszaj, aby składniki się dobrze połączyły, a masa nie zwarzyła. 3. Zupełnie już wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty (użyj do tego szerokiego noża, nitki lub żyłki). Nasącz łyżką rumu pierwszy blat, następnie rozsmaruj na nim szerokim nożem 1/3 masy kawowej, ułóż drugi i nasącz go pozostałym rumem. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem. Udekoruj bitą śmietaną...

  • Tort szwarcwaldzki

    Robi wrażenie!

  • ...na ciasto tortowe: 8 żółtek, 25 dkg cukru, 25 dkg mielonych orzechów włoskich, piana ubita z 8 białek; na krem kawowy: 20 dkg masła, 3 jaja, 15 dkg cukru pudru, 50 ml brandy, 1 łyżka rozpuszczalnej kawy; na bitą smietanę: 200 ml smietanki 36%, 30g cukru...

  • Sachertorte - Tort Sachera

    Składniki: Ciasto: - 150 g gorzkiej czekolady, - 150 g miękkiego masła, - 100 g cukru pudru, - 6 żółtek , - 6 białek, - 50 g cukru, - 150 g mąki, - szczypta soli, - dobrej jakości konfitura morelowa Polewa czekoladowa: - 200 g dobrej, gorzkiej czekolady, - 200 g cukru, - 100 ml wody Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i utrzeć z masłem na puszystą masę. Dodawać stopniowo...

  • Francuski torcik czekoladowy

    Składniki: - 25 dag czekolady deserowej (półsłodkiej), - 22 dag masła , - 9 dag cukru, - 2 łyżki brandy lub likieru wiśniowego , - 5 dużych jajek, - łyżka mąki, - cukier puder do posypania deseru, - ewentualnie bita śmietana, jako dodatek Przygotowanie: Krok 1 Czekoladę drobno posiekaj. Masło pokrój w małą kosteczkę. Oba składniki umieść w rondlu. Dosyp cukier i mieszając podgrzewaj...

  • Torcik okazjonalny

    ...cukru pudru bita śmietana kremówka konfitury malinowe żelki listki czekoladowe do dekoracji tortu Krem  czekoladowy 1 tabliczka mlecznej czekolady cukier waniliowy 10 dag cukru pudru(...) drugi krążek, posmarować wierzch i boki tortu kremem. Udekorować tort kolorowymi żelkami i listkami według uznania. Podawać z bitą śmietaną. 

  • Bezowe torciki  z aksamitnymi kremami

    ...torcik bezowy z dwoma masami Sposób przygotowania: 1. Białka schłodź. Potem wymieszaj je z octem. Ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania porcjami wsyp szklankę cukru. 2. Orzechy zmiksuj...

  • Torcik z biszkoptami

    ...obręcz tortownicy. Bok tortu obłóż ciastkami. Schładzaj 30 minut. Skrawki biszkoptów pokrusz, posyp nimi ciasto, ew. udekoruj (np. borówkami i kakao). 

Artykuły na temat: masa do tortu czekoladowa z bita smietana
  • Czekoladowe przysmaki

    ...opakowania proszku do pieczenia, 1-2 opakowania czerwonej galaretki, bita śmietana, owoce (świeże lub z kompotu) do dekoracji 1. Czereśnie odsączyć na sicie, kompot zachować. Czekoladę drobno zetrzeć na(...) czekoladowa z kremem paryskim Składniki na 10 porcji: 3 jajka, 1 cukier wanilinowy, 80 g drobnego cukru, 80 g mąki tortowej, 30 g gorzkiej czekolady Krem: 500 ml śmietany kremówki, 50 g drobnego...

  • Kolorowe torty

    ...bananowiec Składniki na 12 porcji: Biszkopt:   6 jaj, cukier waniliowy,   6 łyżek cukru,   6 łyżek mąki tortowej,   łyżka mąki ziemniaczanej. Masa:   1 kostka masła,   3 jajka...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Z kolorową galaretką

    ...5 minut aż masa zacznie gęstnieć. Gorącą masę wylej na upieczony i ostudzony biszkopt. 4. Przygotuj masę cytrynową: wszystkie składniki połącz i ugotuj jak budyń. Gdy przestygnie, wylej masę cytrynową na masę serową. 5. Czas na masę śmietanową: śmietankę ubij z cukrem pudrem, następnie powoli dolewaj rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, aby bita śmietana się nie zwarzyła i cały czas delikatnie...

  • Komunia święta

    ...-śmietanowej. Przykryj drugim blatem, nasącz go herbatą i wyłóż pozostałą część masy. Posmaruj także boki i wierzch tortu formując otwartą księgę. Boki obrysuj grzebieniem cukierniczym tak, aby przypominały kartki. 4. Mango obierz i ostrym nożem pokrój na cienkie paseczki. Udekoruj nimi brzegi tortu. Z lewej strony ułóż dekorację komunijną z ozdób cukierniczych. Pół czekolady roztop w kąpieli wodnej...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...modnym sposobem na udekorowanie tortu weselnego jest plastyczna masa jadalna. Ten zapoczątkowany w Stanach Zjednoczonych zwyczaj pojawił się na polskim rynku dopiero niedawno, ale zyskuje coraz szersze(...) marzenie dotyczące tortu weselnego może zostać spełnione. A jak to wyglądało dawniej? Czy w czasach naszych prababć i pradziadków tort również spełniał tak ważną rolę podczas przyjęcia weselnego...

  • Orzechy w kuchni

    ...mieszając, żeby się nie przypaliły. Mielone orzechy Drobno posiekane albo zmielone orzechy włoskie stanowią elegancką dekorację tortów z polewą czekoladową. Obsypujemy nimi boki oraz wierzch tortu.

  • ​Świąteczne rewolucje

    ...kiedyś. Maku nie miele się mechanicznie, lecz uciera w makutrze. Jednak dla Jolanty i Caroline święta się nie liczą, jeśli wśród deserów nie ma tortu czekoladowego Duet. Czytelniczkom TS podarowały przepis...

  • Babki godne cesarza!

    ...formy. Do reszty dodać kakao, aby masa zabarwiła się na ciemny kolor, dodać rum do smaku i również wlać do formy. Trzonkiem łyżki kuchennej przeciągnąć wężykiem przez obie masy. Piec przez 50(...) smarowania formy marmolada porzeczkowa krokant lub grubo posiekane orzechy do posypania Polewa czekoladowa: 130 g ciemnej kuwertury lub czekolady do gotowania 130 g masła 1 łyżka oleju...

  • Francuskie bezy

    ...masa stanie się sztywna. Wypełnij rękaw cukierniczy masą i wypełnij okręgi narysowane na papierze do pieczenia. Wokół okręgów uformuj pierścień do wysokości 5 cm nad podstawą, tworząc...