• Informacje na temat:

    masa do rolady z masła i margaryny

Przepisy na temat: masa do rolady z masła i margaryny
  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Masła smakowe to jedno z moich ulubionych odkryć dawnej kuchni. Pomysłowość dodatków jest zaskakująca – rum, musztarda, bryndza, sery, anchovies, cytryna, kmin, korniszony, kapary to tylko niektóre z nich. Takie masło jest świetnym dodatkiem do świeżego pieczywa, na grzanki, do puree ziemniaczanego, gotowanych warzyw, mięs i ryb. Można je mrozić i odkrawać po kawałku w razie potrzeby. Poniżej cztery niezwykłe przepisy na ostre masła.

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Kokosanki to słodkie, chrupiące, na bazie białek i kokosa ciasteczka przygotowane, które z wielkim smakiem są zjadane. Wykonanie ich jest banalne, ale nie zawsze wyjdą idealnie. Ja proporcji na nie szukałam, kilka razy piec próbowałam, raz mi się przypaliły, innym razem spłaszczyły. Teraz wyszły znakomicie i smakowały wyśmienicie. Wiadomo, że jajka bywają różnej wielkości, trafienie w takie same należy do rzadkości, ale kto nie próbuje, ten dobrych kokosanek nie skosztuje.

  • Wspaniały dodatek do deserów.

  • Kremowy sernik – przepis zupełnie inny niż wszystkie opublikowane na blogu, do tej pory. Wersja prawie FIT, w której sama masa serowa ma bardzo prosty, krótki i na pewno mniej kaloryczny skład niż tradycyjny serowiec. Wszystko dzięki temu, że nie zawiera masła, mąki ani cukru. Warto również, to co zawsze powtarzam, skupić się na wyborze najlepszych produktów na jakie możemy sobie pozwolić. Od nich będzie zależał smak, konsystencja, wygląd i wartość odżywcza naszego wypieku.

  • CUDOWNY CYTRYNOWY SMAK.

  • Pyszna, puszysto - kremowa masa, o niebiańskim smaku.

  • W sklepie dostaniemy całą gamę różnych mas makowych, ale...żadna nigdy nie zastąpi nam tej, którą możemy zrobić sobie w domu. Żadna nie będzie tak bogata smakowo i tak pyszna ...

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

Artykuły na temat: masa do rolady z masła i margaryny
  • Drożdżowe ślimaczki

    Składniki na 12 sztuk Na ciasto: 50 dag mąki pszennej, 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g), 7 dag cukru, 10 dag roztopionej margaryny, 250 ml letniego mleka, 1 jajko Na nadzienie: 25 dag twarogu (zmielonego), 1 żółtko, 1 łyżka miękkiego masła, 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, 30 dag truskawek Przygotowanie Mąkę przesiej na stolnicę lub blat. Do miski wlej mleko, dodaj...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Z brzoskwiniami i morelami

    Tarta z brzoskwiniami Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 12 i 1/2 dag zimnego masła lub margaryny, 1 jajko, 1 łyżka cukru, 50 ml lodowatej wody, szczypta soli. Ponadto: 10(...) pszennej, 6 dag świeżych drożdży, 25 dag zimnego masła lub margaryny, 1 łyżka cukru pudru, 250 ml gęstej kwaśnej śmietany 18 proc., 1 małe opakowanie cukru wanilinowego. Ponadto: 20 moreli, 2-3 łyżki...

  • Każdy wie, że prawdziwe masło twardnieje pod wpływem niskiej temperatury, przyprawiając wiele osób o złość. Jednak w obawie przed zjełczeniem, wielu nie rezygnuje z przechowywania go w lodówce. Czy trzymanie masła w temperaturze pokojowej jest rzeczywiście niebezpieczne? Fot. 123RF Znasz tę sytuację? Ranek. Śpieszysz się do pracy, chcesz zjeść szybko kanapkę, zaglądasz do lodówki, a tam... przykra niespodzianka! Twoje masło jest twarde i nie możesz go rozsmarować na pieczywie. Denerwujesz...

  • Ciasta z budyniem

    Kremowe sekrety Puszysta masa maślana Kostkę masła ucieramy do białości, stopniowo dodając 1,5 szklanki cukru pudru. Uszlachetniamy kilkoma kroplami ulubionego aromatu. Jeśli nie chcemy, by(...) budyniowo-twarogowe Składniki na 12 porcji: 500 ml mleka, 1 budyń waniliowy, 250 g tłustego twarogu, 2 żółtka, 2 łyżki kakao, 250 g margaryny, 125 g masła, 7 łyżek cukru pudru, 2 łyżki rumu, 80

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Ciasta z kremem

    Kremowe sekrety Marmolada do piernika Marmoladę do przekładania piernika wcześniej zagotuj, energicznie mieszając. Zapobiegnie to jej fermentacji. Bez smaku masła Do kremu maślanego, którym zamierzasz przełożyć tort, dodaj łyżkę stołową czystego spirytusu lub innego mocnego alkoholu - przełamie on smak masła (nie będzie wyczuwalny). Do babeczek Krem owocowy, budyniowy, bitą śmietanę...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Podwójna słodycz

    Szarlotka i sernik Składniki na 16 porcji: 1 i 1/2 szklanki mąki, żółtko, łyżeczka proszku do pieczenia, 170 g masła lub margaryny, 4 łyżki cukru pudru Na masę: 1/2 kg twarogu, 4 łyżki cukru, cukier(...) g margaryny, 3 łyżki cukru, 5 żółtek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Na masę serową: 1/2 kg twarogu, jajko, budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukru pudru, 1/2 kostki masła, 1/2 puszki brzoskwiń...

  • Badania potwierdzają: miękka margaryna może pomóc w obniżeniu ryzyka wystąpienia zawału serca Fot. materiały prasowe W kontekście światowych zaleceń żywieniowych rekomendujących ograniczenie spożycia tłuszczów nasyconych w diecie, a także zastąpienia ich tłuszczami nienasyconymi, opublikowane zostały wyniki modelowego badania porównujące skutki wieloletniego spożycia masła i margaryny. Zgodnie z ich wynikami zauważono, że już tak niewielka zmiana nawyków żywieniowych, jak zastąpienie masła...