• Informacje na temat:

    masa do gotowego tortu bezowego

Przepisy na temat: masa do gotowego tortu bezowego
  • Bezowe torciki  z aksamitnymi kremami

    ...torcik bezowy z dwoma masami Sposób przygotowania: 1. Białka schłodź. Potem wymieszaj je z octem. Ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania porcjami wsyp szklankę cukru. 2. Orzechy zmiksuj...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Tort bezowy z orzechami i bananowym musem na Dzień Mamy

    Dzień Mamy, to wyjątkowy dzień w roku, który warto uczcić w szczególny sposób. Najlepszym pomysłem, który na pewno zaskoczy każdą mamę, będzie przygotowanie słodkiego, bezowego tortu z orzechami i bananowym musem. Połączenie delikatnego kremu ze smakiem orzechów, spowoduje że tort stanie się bohaterem i najlepszym prezentem na ten dzień.

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ..., stale ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz.  Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz...

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Beza Pavlova z truskawkami

    ..., - 100 ml likieru Cointreau, - 20 ml spirytusu, truskawki i bita śmietana do dekoracji. Przygotowanie: Białko ubijamy, dosypujemy cukier. Masę ubijamy, aż cukier się rozpuści, a masa będzie sztywna(...) przez 50 minut. W tym czasie przygotowujemy krem migdałowy. Masło z cukrem mieszamy i ubijamy, aż masa nabierze białego koloru. Dodajemy śmietanę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dosypujemy...

  • Chrupiący, łączący kilka smaków i nietuzinkowy tort bezowy!

  • Jeżeli szukacie porady jak zrobić idealną bezę, lub chcecie zrobić po prostu klasyczny tort bezowy z kremem śmietankowym to jest właśnie przepis dla was.

  • Beza znika w mig z talerza.

Artykuły na temat: masa do gotowego tortu bezowego
  • Tort Opium

    ...ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz. Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz...

  • Tort opium

    ...kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz. Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz...

  • Babeczki

    Efektowne, z dużą porcją kremu, ciastka idealne na urodzinowe przyjęcie. Oprócz tortu albo zamiast niego.

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...modnym sposobem na udekorowanie tortu weselnego jest plastyczna masa jadalna. Ten zapoczątkowany w Stanach Zjednoczonych zwyczaj pojawił się na polskim rynku dopiero niedawno, ale zyskuje coraz szersze(...) marzenie dotyczące tortu weselnego może zostać spełnione. A jak to wyglądało dawniej? Czy w czasach naszych prababć i pradziadków tort również spełniał tak ważną rolę podczas przyjęcia weselnego...

  • Kawa - nie tylko w filiżance

    ...ucierania masa powinna być jednolita. 2. W szklance wody rozpuść żelatynę, a gdy ostygnie dodaj ją do masy żółtkowej. Wszystko utrzyj na jednolity krem. 3. Zalej kawę 1/2 szklanki wrzątku. Wymieszaj(...) składniki dobrze połączyły się i powstała gładka jednolita masa. 3. Biszkopt przekrój na pół, aby otrzymać dwa równe krążki. Każdy nasącz pozostałym aromatem rumowym (lub rumem) i przełóż masą kawową...

  • Słodka pokusa

    .... Lekko je ugniataj, by masa była sprężysta i lekko twardawa, tak by kulki się nie kruszyły. Każdą kulkę obtaczaj w mące, potem w jajku, a na koniec w płatkach migdałowych. 3. Do garnuszka wlej olej(...). 1/4 dżemu odłóż, resztę rozsmaruj na plackach. Odłożoną część dżemu podgrzej, przetrzyj przez sito i posmaruj boki ciasta. Na patelni upraż płatki migdałowe i posyp nimi boki ciasta. Wierzch tortu...