• Informacje na temat:

    masa do babeczek na kruchym cieście

Przepisy na temat: masa do babeczek na kruchym cieście
  • ​Bajaderki

    Wykorzystuję nieskonsumowane babeczki, trufle, brownie itp. Mieszam z wiórkami kokosowymi, orzechami, kruchymi ciastkami - tu panuje pełna dowolność. Koniecznym dodatkiem jest coś o wyraźnym smaku: sok z cytryny, smakowy alkohol (w wersji dla dorosłych). W cukierniach można kupić te słodycze jako kwadraty na kruchym cieście lub spore kulki oblane czekoladą. Takie lubię najbardziej. Ilość: 25

  • Idealne ciasto na świąteczny stół, ciasto jest na kruchym spodzie.

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...., cukier, wymieszaj. 3/4 ciasta rozwałkuj na 4-5 mm. Rozłóż w formie, wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuj. Na cieście rozłóż owoce. 2. Resztę ciasta rozwałkuj, wytnij paski (szer. 1/2 cm), ułóż na cieście kratkę. Posmaruj ją roztrzepanym jajkiem lub mlekiem, posyp cukrem. Piecz w 180ºC ok. 40 min. Z południowego Mazowsza Kruche babeczki z owocami leśnymi i porzeczkami Z puszystym, lekkim...

  • ten makowiec szybko się robi i jest bardzo smaczny, przepis zapisany wieki temu na skrawku kartki nawet nie wiem skąd czasem się trafi uboga w bakalie masa makowa więc dodaję jeszcze rodzynki, orzechy itd

  • Jagody! Dobrze, że są!

    ...i cukrem pudrem oraz skórką cytrynową. Rozsmarowujemy w ostudzonym cieście. 3. Posypujemy owocami. Dekorujemy melisą i prószymy lekko cukrem pudrem. Wartość odżywcza 1 porcji 154 kcal; Białko 14,7(...) pudru; gałązka mięty; tabliczka czekolady deserowej; 12 gotowych babeczek z kruchego ciasta; 15 dag jagód. 1. Rozpuszczamy czekoladę. Smarujemy nią środki i brzegi kruchych babeczek. Odstawiamy,aby...

  • ciacho i tak było bardzo smaczne. Kolejnym razem dam jeszcze więcej jabłek;)

  • Makowiec niekoniecznie trzeba piec tylko od święta

  • Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszny i prosty w przygotowaniu makowiec na kruchym spodzie.

  • odmiana dla tradycyjnej strucli makowej

  • Łatwo, zdrowo i smacznie. Polecam :)

Artykuły na temat: masa do babeczek na kruchym cieście
  • Ciasta z jabłkami

    ...4 łyżeczki wiórków kokosowych. Zmiksuj, aż powstanie gęste ciasto. Plastry jabłek zanurzaj w cieście i układaj na patelni z gorącym olejem. Smaż po 2 min z każdej strony, aż się zrumienią.

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Ananasowe łakocie

    ...wysokiego garnka, mocno go rozgrzej. Kawałki ananasa maczaj w piwnym cieście i smaż na rozgrzanym oleju, obracając. Smaż je około 4 minut z każdej strony. Gotowe puchatki z ananasem przełóż na papierowy(...) kolor i świeży wygląd. Przygotowanie: 40 minut (bez czasu oczekiwania) Sztuka: 350 kalorii Babeczki ananasowe Składniki na 15 babeczek: 10 dag cukru, 15 dag masła, 30 dag mąki, cukier waniliowy...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • 1 czerwca to święto wszystkich dzieci! By ten wspaniały dzień na długo pozostał w pamięci waszych pociech, przygotujcie dla nich coś specjalnego. Kolorowe, pyszne kruche ciasteczka a’la lizaki według przepisu Hochland, będą idealną przekąską podczas świętowania i sprawią dzieciom frajdę! Niezależnie od tego, czy planujecie dla dzieci przyjęcie z ich rówieśnikami, czy zostaniecie w rodzinnym gronie, warto na tę okazję przygotować coś wyjątkowego. Co sprawi dzieciom największą radość? Na pewno...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Fot. 123RF/Picsel Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, aby za każdym razem wychodziła perfekcyjnie? Fot. 123RF/Picsel Nieodłącznym elementem wielu domowych ciast jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych, podkradana ukradkiem, gdy tylko ciasto zostanie wyjęte z piekarnika. Chociaż wydaje się być wyjątkowo prostym składnikiem, jej przygotowanie to prawdziwa sztuka. Właśnie z tego względu należy...

  • Tematem najbliższego odcinka "Bake Off - Ale Ciacho!" będzie kruche ciasto w najróżniejszych odsłonach. Jak poradzą sobie z nim uczestnicy? Fot. materiały partnera Ostatni odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie był to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. W wersji Krzysztofa...

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...