• Informacje na temat:

    masa czerwona do tortu

Przepisy na temat: masa czerwona do tortu
  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ..., stale ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz.  Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz...

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    ...truskawki wiśnie z kompotu do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Jajka ubij w kąpieli wodnej z 10 dag cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa jajeczna będzie już puszysta(...). Lekko dociśnij. Wierzch tortu udekoruj konfiturami oraz wiśniami z kompotu. Obsyp wiórkami czekoladowymi. Czas przygotowania: ok. 1 godziny i 45 minut ;1 porcja 410 kcal...

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...: 1. Masło utrzyj z 15 dag cukru. Kiedy masa będzie puszysta, ucierając dalej, kolejno wbij jajka. Domieszaj orzechy i proszek do pieczenia. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj(...) z posiekanymi pralinkami. 3. Trochę masy wiśniowej odłóż do dekoracji, resztę rozsmaruj na orzechowym spodzie. Przykryj krem śmietanowym. Boki tortu obsyp płatkami orzechowymi. Wierzch ciasta udekoruj...

  • Biszkopt wykonany z trzech składników bez użycia proszku do pieczenia.

  • swietnie wyglada, smakuje jeszcze lepiej

Artykuły na temat: masa czerwona do tortu
  • Tort bezowy Pavlova z granatami

    ...mikserem. Wykonanie tortu Pierwszy blat bezowy położyć na paterę. Delikatnie wyłożyć na niego połowę kremu różanego i ziarenka granatu. Przykryć drugim blatem, wyłożyć pozostały krem i wysypać...

  • ​Tort bezowy Pavlova z granatami

    ...mikserem. Wykonanie tortu Pierwszy blat bezowy położyć na paterę. Delikatnie wyłożyć na niego połowę kremu różanego i ziarenka granatu. Przykryć drugim blatem, wyłożyć pozostały krem i wysypać...

  • Efektowny tort z truskawkami

    ...i wstaw do lodówki na min. 1 godz. Do drugiej części kremu dodaj pozostałą żelatynę, wymieszaj. Kremem posmaruj wierzch i boki tortu. Wstaw do lodówki. Tuż przed podaniem udekoruj truskawkami.

  • Babeczki

    Efektowne, z dużą porcją kremu, ciastka idealne na urodzinowe przyjęcie. Oprócz tortu albo zamiast niego.

  • Slawa molojecka ocalona

    A nawet nieskromnie mowiac znacznie sie podniosla. Co kciuki dziennikowe to kciuki dziennikowe, ze tak odkrywczo napisze. Spieszylam sie z tym tortem a wlasciwie masa, zeby usiasc i za Roberte porzadnie te kciuki trzymac. Jak pisalam,  bez makutry i palki,  masa ukrecila mi sie pieknie i mimo grozy, ze moze sie " zwazyc" nic takiego sie nie stalo. Masa byla w zasadzie kawowa podlana solidnym...

  • Owocowy obiad i deser

    Wybierz coś dla siebie z bogactwa czerwonych smakołyków!

  • Ciasta w dobrym stylu

    Na eleganckie podwieczorki.

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ..., barszcze, mięsa duszone w suszonych owocach. Przy niższych temperaturach również tradycyjne sałatki z majonezem, galarety i ciasta z masami dłużej zachowują świeżość. Pory roku nie można brać jednak za(...) kwiatami oraz figurkami nawiązującymi do motywu przewodniego. W ostatnim czasie często rezygnuje się z tradycyjnego tortu na rzecz babeczek. Pozwala to uniknąć czasochłonnego krojenia i jest bardzo...

  • Smak mundialu

    ...papierem do pieczenia. Jajka rozdzielić. Białka ubić na sztywną pianę, dodając sól, cukier i cukier wanilinowy. Ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie gładka i lśniąca. Kolejno(...) i posmarować pozostała Nutellą. Marcepan rozwałkować i wyciąć z niego 9 sześciokątów (7,5 cm O). 6 sześciokątów ułożyć na wierzchu tortu tak, aby w środku również postał sześciokąt. Pozostałe poprzecinać na...

  • Włoskie desery

    ...wina Marsala melisa do dekoracji Żółtka z 80 g cukru roztrzepać w stalowej miseczce, dodać wino i ubijać w gorącej kąpieli, aż masa stanie się gęsta. Krem nakładać do salaterek, dodać owoce. Dekorować...