• Informacje na temat:

    masa czekoladowa z zółtkami

Przepisy na temat: masa czekoladowa z zółtkami
  • Czekoladowe makaroniki

    Ciasteczka-makaroniki tradycyjnie przekładane są słodką masą - do tego celu można wykorzystać masło czekoladowe. Aby łakocie ładnie się prezentowały, zabarwimy je dodatkiem kakao.

  • Smaczna masa do deserów i placków.

  • Czekoladowe z gruszką

    Połączenie smaku czekolady i gruszek z pewnością przypadnie wam do gustu!

  • swietne ciasto, przede wszystki lekka delikatna masa serowa...to, to co misie lubia najbardziej :)

  • Czekoladowe słodkości

    Rolada biszkoptowa Sposób przygotowania Białka ubij na sztywno. Partiami dodawaj cukier, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao,...

  • Puszysty biszkopt kakaowy przełożony delikatną wiśniową masą na bazie świeżych wiśni przykryty dodatkowo wiśniową galaretką.

  • Mus czekoladowy

    Czekoladowy, że aż strach

  • Pyszna, puszysto - kremowa masa, o niebiańskim smaku.

  • Torcik mocno czekoladowy

    Coś dla miłośników czekoladowych deserów!

  • Ciasto czekoladowe, które proponuje jest wprost idealne do kawy. Chociaż nie należy do mało kalorycznych deserów, od czasu do czasu można podarować sobie odrobinę słodyczy. Ciasto jest gęste, zbite i bardzo mocno czekoladowe. Na taką pokusę warto się skusić... :)

Artykuły na temat: masa czekoladowa z zółtkami
  • Mus czekoladowy

    Masz ochotę na lekki deser? Wypróbuj ten prosty przepis na pyszny mus czekoladowy i ciesz się wyjątkowym smakiem.

  • Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe   280g mąki typ 500 30g  kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody.   Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...

  • Czekoladowa napoleonka

    Masz dosyć nudy w kuchni? Polecamy nietypowy przepis na napoleonkę w wersji z kremem czekoladowym.

  • Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...

  • Czekoladowa lawa

    Delikatne i puszyste desery z soczystymi truskawkami zachwycą na każdym stole.

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Czekoladowa rolada

    Delikatna rolada z śmietanowo-wiśniowym nadzieniem będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy.

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • Ciasto czekoladowe bez mąki

    Uwielbiasz łakocie, a musisz lub chcesz unikać glutenu w diecie? Oto ciasto idealne dla ciebie!

  • Gosia Kosior połączyła biszkopt i brownie. Musimy przyznać, że pomysł jest znakomity, a wykonanie jeszcze lepsze! Brownie135 g masła135 g czekolady 75%2 jajka210 g drobnego cukru 60 g mąki30 g kakao Biszkopt5 jaj¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Konfitura300 g agrestu300 g kiwi8 łyżek cukru2-3 łyżeczki agaru Orzechowe chrupki w karmelu2 łyżki wody5 łyżek drobnego cukru 200 g orzechów pekan Krem500 g serka mascarpone100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...