• Informacje na temat:

    masa cytrynowa z galaretką

Przepisy na temat: masa cytrynowa z galaretką
  • Bomba smaków z galaretkami

    Kolorowe i efektowne ciasto, które zachwyca smakiem. Zajadają się nim dzieci i dorośli. Proste i szybkie do przygotowania.

  • Galaretka z żurawiny

    Owoce żurawiny dokładnie oczyść i odsącz.

  • Kruche ciasto z galaretką

    Składniki na 10 porcji: 125 g zwykłych herbatników, np. typu petit beurre łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki brązowego cukru 100 g masła Kremowa masa: 250 g twarożku kremowego 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 1/4 szklanki drobnego cukru Galaretka: 85 g galaretki truskawkowej szklanka wrzątku 300 g truskawek łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania...

  • Piegusek z nutą cytrynową

    Wygląda wspaniale, a smakuje jeszcze lepiej!

  • Galaretka na upały

    Składniki: 1 galaretka cytrynowa albo pomarańczowa 1 banan cukier do smaku Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, dodać zmiksowaną masę z banana. Całość wymieszać, przelać do salaterek, ostudzić, podawać z bitą śmietaną.  

  • Sernik cytrynowy​

    ...i pokrój na cienkie plasterki. Gdy ciasto wystygnie, wierzch udekoruj plastrami limonki, listkami mięty i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Przygotowanie: 60 minut Porcja...

  • Leśny mech z migdałami

    Kremowa masa o smaku cytryny oraz zielone blaty do złudzenia przypominające mech - to ciasto zawsze robi wrażenie.

  • Sernik na zimno z truskawkami

    Czekaliśmy na nie cały rok. Truskawki. Na straganach jest ich coraz więcej, choć jeszcze sprzedawane są te szklarniowe, za chwilę pojawią się truskawki z gruntu, pachnące słońcem, słodkie. Najbardziej popularny deser z truskawkami to oczywiście sernik na zimno, z galaretką.

  • Sernik "deska serów"

    ...żelatyną. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, aż masa będzie gładka. Wylej na przestudzony spód. Włóż do lodówki na minimum 2 godziny, aż masa stężeje - instruują autorki. Na koniec obieramy gruszkę...

  • Tort truskawkowy

    ...truskawkowym. Wyłożyć masę mascarpone i pokrojone owoce. Powtórzyć czynność na kilku warstwach. Tort posmarować cienką warstwą kremu, udekorować truskawkami i zalać półpłynną galaretką. Odstawić do lodówki...

Artykuły na temat: masa cytrynowa z galaretką
  • Śmietanowiec z owocami i galaretką

    ...i zalej tężejącą galaretką pomarańczową. Wstaw na noc do lodówki. Udekoruj miętą. Zobacz także:

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Z kolorową galaretką

    ...5 minut aż masa zacznie gęstnieć. Gorącą masę wylej na upieczony i ostudzony biszkopt. 4. Przygotuj masę cytrynową: wszystkie składniki połącz i ugotuj jak budyń. Gdy przestygnie, wylej masę cytrynową(...) mieszaj. Następnie dodaj do masy pokrojoną galaretkę i wyłóż ją na wierzch. Tort przybierz pokrojonymi w plastry pomarańczami oraz świeżymi owocami sezonowymi i zalej tężejącą galaretką pomarańczową...

  • Wiktoria przygotowała przepyszny deser z ciasteczkami, masą serową, lemon crud i frużeliną malinową. Zobaczcie jak łatwo można go przygotować samodzielnie. Ciastka:160 g mąki żytniej jasnej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g zimnego masła70 g brązowego cukru1 jajko Masa serowa:1 cytryna1 szklanka jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru1 szklanka śmietany kremówki 36% (schłodzonej)2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny 50 ml...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Ola przygotowała niezwykle smaczny i przepięknie prezentujący się w ciemności tort. Jeśli lubicie smak porzeczki i cytrusowe nuty, ten wypiek z pewnością przypadnie wam do gustu. Biszkopt cytrynowy5 dużych jaj ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki tortowej¼ szklanki mąki ziemniaczanej1 cytryna (skórka) Frużelina porzeczkowa400 g czarnych porzeczek100 g cukru1 cytryna (sok)5 łyżeczek żelatyny75 ml wody Krem cytrynowy2 szklanki mleka4 jaja4 łyżki mąki pszennej5 łyżek mąki...

  • Baśniowy sernik na zimno

    ...mielenia. Jeśli do zrobienia ciasta użyjemy serka homogenizowanego, nie trzeba go przecierać przez maszynkę. Masę wymieszać z cukrem oraz galaretką cytrynową. Masło utrzeć na pianę. Wciąż ucierając(...) masy ułożyć umyte i osuszone poziomki oraz jagody. Zalać owoce lekko tężejącą czerwoną galaretką. Wstawić na 3-4 godziny do lodówki - ale nie do zamrażalnika! Sernik podawać ozdobiony listkami mięty...

  • Lekkie, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec! Składniki: 750 g mascarpone (schłodzony) 2 galaretki cytrynowe 400 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 400 ml wrzątku Skórka z otarta z pomarańczy Ok. 15-18 szt. herbatników 1 mango lub 300 g innych, ulubionych owoców Płatki kokosowe (można zastąpić wiórkami) Wykonanie: Mango obrać, pokroić w cienkie plastry. Płatki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej...

  • Sernikowy obłoczek na kruchym spodzie

    Sposób przygotowania: 1. Herbatniki drobno pokrusz, wymieszaj z roztopionym masłem, po czym wylep nimi dno natłuszczonej tortownicy. Wstaw na godzinę do lodówki.  2. Do dwóch miseczek wlej po 100 ml wrzątku i rozpuść galaretki. Poczekaj, aż przestygną.  3. Śmietankę zmiksuj razem z cukrem pudrem. Dodaj twaróg i delikatnie wymieszaj. Podziel masę na pół i każdą wymieszaj z inną galaretką. Do...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...