• Informacje na temat:

    marza na warzywach

Przepisy na temat: marza na warzywach
  • Kuchnia fit w wersji orientalnej

    Świeże ryby, owoce morza oraz mnóstwo warzyw - to podstawowe składniki kuchni indonezyjskiej. Dzięki nim mieszkańcy regionu zachowują wspaniałe zdrowie i rzadko cierpią na nadwagę. Dlatego kuchnia Indonezji to świetna propozycja dla tych, którzy marzą o smukłej sylwetce, ale zarazem kochają intensywne, egzotyczne smaki.

Artykuły na temat: marza na warzywach
  • O tym marzą faceci

    Do serca mężczyzny przez żołądek? Jeśli to prawda, do potrawy warto dodać trochę piwa.

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Czy warto jeść brukselkę?

    Niezwykle cenne warzywo, które jest przyczyną niejednego konfliktu: mamy marzą, by dzieci się nimi objadały, dzieci marzą, by brukselka zniknęła. Dlaczego budzi taką niechęć u najmłodszych i czy są sposoby aby ją przełamać?

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Sposób na udane plony

    Nawet w niewielkim przydomowym ogródku możesz wyhodować własne, zdrowe warzywa. Podpowiemy ci, jak sprawić, by wspaniale rosły, a zbiory były obfite.

  • Bądź zdrowa i szczupła dzięki warzywom!!! Warzywa są ważnym źródłem składników odżywczych potrzebnych naszemu organizmowi. Czy jemy zgodnie z zasadami ścisłego wegetarianizmu, czy też dopuszczamy jedzenie ryb czy jajek, kuchnia pełna warzyw jest podstawą zdrowego stylu życia. Dietetycy i lekarze zgodnie zalecają codzienne jedzenie warzyw - surowych bądź gotowanych. Dieta roślinna zmniejsza ryzyko chorób serca i niektórych nowotworów. Owoce i warzywa zawierają niezbędne dla zdrowia...

  • Orientalne przysmaki

    Marzą ci się oryginalne smaki? Przenieś je do swojej kuchni - to proste!

  • Czy wiedzieliście, że kiełkujące warzywa, które często uważamy za nienadające się do spożycia, można ponownie wykorzystać? Podobnie jest z pestkami owoców, warzyw, a nawet ich skórkami. Poznajcie kilka trików, dzięki którym dacie warzywom drugie życie. Cebula i czosnek puściły łodygi, a ziemniaki zapuściły „wąsy"? To żaden problem! W takich sytuacjach można ponownie je wykorzystać i w doniczce na parapecie zasadzić warzywa wcześniej sklasyfikowane jako odpady. Podobnie jest z obierkami i...

  • Jak przytyć?

    Choć wydaje się to niemożliwe, są kobiety, które marzą o tym, aby przytyć. Wiele dałyby za to, aby ich ciało nabrało choć trochę krąglejszych kształtów.

  • Skorzonera – zapomniane warzywo, które powoli zaczyna wracać na nasze stoły. Nie tylko doskonale smakuje, ale również ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Chociażby z tego względu warto się wysilić i poszukać jej na lokalnych targowiskach. Fot. 123rf Chociaż nazwa skorzonera brzmi egzotycznie, jest to zimowe warzywo, które już wieki temu pojawiało się w wielu polskich przepisach. Niestety, z nieznanych powodów zapomnieliśmy o nim i dopiero teraz, po wielu latach, odkrywamy je na nowo....