• Informacje na temat:

    marynowanie piersi z kurczaka

Przepisy na temat: marynowanie piersi z kurczaka
  • Domowe burgery z soczystym kurczakiem

    Kiedy spojrzymy na definicję burgera, standardowo danie to składa się z bułki z kotletem wołowym, warzywami oraz sosem, który dopełnia smak potrawy. Jednak zamiast tłuściejszego mięsiwa, do środka można dać ser halloumi, delikatne mięso z kurczaka czy nawet marynowane tofu. Smak będzie rewelacyjny!

  • Piersi Kurczaka Zagrodowego z kuskusem, rosołem bazyliowym

    Sposób przygotowania Kurczaka Zagrodowego marynujemy w soli, ziołach i skórce z cytryny. Zamarynowanego smażymy na złoty kolor na oliwie z masłem, dopiekamy ewentualnie w piekarniku. Wodę(...), bazylię, ser dojrzewający miksujemy, dodajemy masło. Wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy solą. Łączymy z kuskusem, podlewamy niedużą ilością bulionu. Kurczaka Zagrodowego podajemy na kuskusie na...

  • Pierś z kurczaka w kuchni przedszkolaka

    Nie masz pomysłu na smaczny obiad dla swojej pociechy? Z pomocą przychodzi niezawodna pierś z kurczaka! Soczysta, delikatna i zdrowa – nigdy nie zawodzi. Z nią żadne kulinarne wyzwanie Ci niestraszne!

  • Sałatka z kurczaka z dressingiem pomarańczowym

    ..., łyżka listków melisy, łyżka listków bazylii, łyżka łagodnego miodu płynnego. 150 g fileta z piersi kurczaka, 2 plastry melona, miks sałat z ruccolą, 10 pomidorków koktajlowych, 3 łyżki ziaren granatu, 3 łyżki płatków migdałowych uprażonych na patelni. Sposób przygotowania: Filet z piersi kurczaka podziel na mniejsze części i marynuj przez minimum dwie godziny...

  • Pierś z kurczaka z marynowaną papryką

    Składniki: - 0,5 kg piersi z kurczaka, - kilka marynowanych cebulek, - 1 kg papryki, - 1/4 główki czosnku, - 1 cebula, - 3-4 listki laurowe, - po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego(...) wyjąć i ostudzić. Pierś z kurczaka pokroić na plastry, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z marynowaną papryką i cebulką oraz z sosem winegret. Czas...

  • Składniki : 60 dag piersi z kurczaka, 1 cebula pokrojona w kostkę, 20 dag bukietu warzyw, 1 papryczka chilli, 100 ml salsy pomidorowej, 10dag sera Mozzarella, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, bazylię, biały pieprz, liść laurowy, sól.

  • Pierś z kurczaka z szałwią, udka marynowane w sosie kurkumowo-jogurtowym, skrzydełka z pastą ch

    Składniki dla 4 osób: - części z 1 kurczaka: 2 udka, 2 piersi i 2 skrzydełka, ok. 800 g, - 500 g jogurtu, - sok z 1 cytryny, - 4 łyżki kurkumy, - pieprz Cayenne, - 1-2 gałązki szałwii(...). W tym sosie marynować udka przez noc. Szałwię umyć, osuszyć i oberwać listki. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Listki szałwii wtykać pod skórę piersi z kurczaka. Skrzydełka...

  • Kremowy kurczak curry

    Składniki na ok. 4-6 porcji: - 4 filety z piersi kurczaka (po 200-250 g każdy), - 250 ml śmietany 18 proc., - 2-3 łyżki tajskiej pasty curry (ew. 1-2 łyżki przyprawy curry), - 1 łyżka kurkumy(...), Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kawałki i posypać solą oraz obficie pieprzem. W misce wymieszać posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chilli, posiekany imbir, sok z limetki, skórkę z limetki i jedną łyżkę...

  • Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, 1 główka sałaty, puszka mandarynek, 3 średnie selery naciowe, 1 szklanka rosołu, jogurt, majonez, 2 łyżki curry, 1 łyżeczka marynowanych ziarenek zielonego pieprzu, sól, pieprz, cukier.

  • Patisony i cukinie - świetne pod beszamelem

    Brak pomysłu na obiad? Sięgnij po sezonowe warzywa. Cukinie i patisony będą świetne pod beszamelem. Jeśli nie wyobrażamy sobie obiadu bez mięsa, dodajmy do potrawy także pierś z kurczaka. Uzyskamy wysublimowane, lecz dobrze doprawione danie.

Artykuły na temat: marynowanie piersi z kurczaka
  • Fajita z kurczakiem, bakłażanem i papryką

    Tajemnicą zdrowej fajity są chude piersi z kurczaka, dostarczające nam dużo białka, które wzmocnią mięśnie i zapewnią im dobre funkcjonowanie.

  • Roladki z kurczaka z cukinią

    Piersi z kurczaka umyj i osusz. Przetnij wzdłuż, ale nie do końca. Otwórz, rozłóż mięso na desce i ubij przez folię spożywczą tak, aby powstał cienki plaster. Mięso posól i dopraw pieprzem. Na czystej desce rozłóż nową folię, ułóż na niej połowę plastrów szynki. Połóż mięso i posmaruj połową pesto. Dodaj listki bazylii, odcedzone pomidory i mozzarellę pokrojoną w plastry. Zwiń roladki. Umyj...

  • Kurczak marynowany w soji, szałwi i kolendrze

    Bardzo łatwe, bardzo tanie i dość szybkie danie na codzienny obiad. Trąci trochę Azją z powodu przypraw ale też Afryką z racji dodania mleka kokosowego i Ameryką południową gdy podajemy je z kaszą quinoa. Jednym słowem mamy danie globalizacji czy mondializacji według niektórych. Ja je lubię za miękkość kurczaka i aromaty ziół i przypraw!   4 osoby 4 piersi z kurczaka Zielone gałązki...

  • Sałatka z kurczakiem i warzywami zawijanymi w bekonie

    Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 20 minut Porcja dla 4 osób Składniki: 4 piersi kurczaka 30 ml sosu sojowego 60 ml miodu 15 ml gruboziarnistej musztardy 5 ml musztardy(...) Delikatnie ponacinaj kurczaka, tworząc wzór kratki i wstaw mięso do dużego, głębokiego naczynia. Wymieszaj składniki marynaty i 2/3 wlej do naczynia z mięsem. Marynuj przez 2-4 godziny, najlepiej przez całą...

  • ...składników, możemy dodać do smaku bazylii lub kolendry. Przygotowany sos wstawiamy do lodówki. Kurczak: Piersi z kurczaka płuczemy w letniej wodzie. Na płaskim talerzu rozbijamy jajko. Osuszone piersi z kurczaka maczamy w jajku. Następnie marynujemy piersi z kurczaka przyprawą do kurczaka. Na patelnię wlewamy olej. Piersi podsmażamy do momentu, aż się zarumieni. Otwieramy ananasy, po podsmażeniu...

  • Przepis Dla 6 osób Czas przygotowania: 20 min Czas marynowania: 2 h Czas grillowania: 15 min Składniki - 6 piersi z kurczaka - 1 papryka czerwona, umyta i oczyszczona - 1 papryka zielona, umyta(...). Kurczaka pokrój w grubą kostkę ok. 2cm x 2 cm, podobnie jak paprykę. Cebulę pokrój na ósemki. Pamiętaj, aby wcześniej namoczyć patyczki do szaszłyków w letniej wodzie. Dzięki temu zapobiegniesz ich...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Powiem szczerze, z kurczakiem robie czasami, bo najszybciej, ale jesli wolicie bardziej oryginalna opcje mozna zrobic z baranina, owocami morza, wolowina. Wiec na przykladzie kurczaka, mialam ok 650g piersi pokrojone w srednia kostke, tak jak lubicie. Marynuje przez godzine w soli, pieprzu, troche papryki slodkiej suszonej, spora lyzeczka musztardy, 2-3 wycisniete zabki czosnku i wycisniety sok...

  • ...się ją do przyrządzania mięs, które wymagają wysokiej temperatury i krótkiego czasu obróbki (nadają się zwłaszcza steki, kotlety, piersi kurczaka i większe kawałki mięsa). Dzięki tej metodzie powstaje(...)Marynowanie mięs Marynowanie mięs ma długą, wieloletnią tradycję i jest swoistą sztuką. Już od wieków wiadomo, że dzięki marynowaniu mięsa stają się bardziej aromatyczne, miękkie i soczyste...

  • Podaj drób na różne sposoby

    Pałka z kurczaka z warzywami Składniki na 4 porcje: 4-6 pałek kurczaka, 2 kolorowe papryki, 5-6 ziemniaków, cukinia, 2 cebule, 2 marchwie, szklanka bulionu, 3-4 łyżki oliwy, 4 łyżki oleju(...) 8 porcji: 1 tuszka kurczaka (około 1 i 1/2 kg), 2 łyżki masła, 1 i 1/2 szklanki łuskanych orzechów włoskich, 2 jajka, 4 łyżeczki bułki tartej, 1/4 kostki masła, sól i pieprz. Kurczaka umyć, osączyć. Mięso...