• Informacje na temat:

    marynowanie mięs

Przepisy na temat: marynowanie mięs
  • Marynowane steki ze schabu

    Suche mięso, w dodatku twarde jak podeszwa? Na pewno znacie ten problem. Wypróbuj naszą marynatę, a schab będzie wprost rozpływał się w ustach.

  • Marynowane żeberka na sposób azjatycki

    Mięso z kostką idealnie nadaje się do duszenia albo pieczenia. Przyrządzone z dodatkami ułatwiającymi trawienie wprost rozpływa się w ustach i nie pozostawia uczucia ciężkości w żołądku.

  • Marynowane buraczki

    Smaczna przekąska, pasuje do mięs i pasztetów.

  • Schabowe marynowane w pieprzu

    Smakowity patent na połączenie delikatnego mięska i kolorowych warzyw.

  • Udka marynowane w oregano i natce

    Sposób przygotowania 1. Udka opłucz, wytrzyj do sucha, wytnij kości. Mięso posyp odrobiną soli i pieprzu. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natkę oraz oregano opłucz, osusz, oderwij listki i drobno(...) w mięso. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 2 godziny.  3. Potem zamarynowane udka ułóż w żaroodpornej formie. Polej marynatą pozostałą na dnie miseczki. Mięso wstaw do piekarnika...

  • Pierś kaczki marynowana w soku ze śliwek, z komosą ryżową

    Sposób przygotowania 1. Śliwki zalej wodą i śliwowicą, dodaj rozmaryn i skórkę z cytryny. Podgrzej, aby śliwki zmiękły, i ostudź. Do marynaty włóż mięso, wstaw na noc do lodówki. 2. W rondlu rozgrzej masło i wrzuć przekrojoną na pół papryczkę chilli. Podsmaż, następnie dodaj komosę, skórkę z cytryny, bulion. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. 3. Na suchej patelni podsmaż z obu stron piersi...

  • Pasztet z marynowanych piersi kaczki

    ...dno, potem na boki. 1/3 plastra powinna zwisać na zewnątrz. Wyłóż mięso, wyrównaj powierzchnię, przykryj zwisającymi plastrami słoniny. Formę z pasztetem włóż do większej formy z wrzącą wodą...

  • Świąteczne mięsa idealne do zamrożenia

    Pasztet w cieście francuskim Sposób przygotowania Mięsa oczyść, opłucz, pokrój w kostkę. Marchewki, pietruszki oraz seler obierz, zetrzyj. Obraną cebulę potnij na cząstki. Warzywami obłóż mięso, zalej bulionem, wymieszaj, przykryj. Wstaw na dobę do lodówki. Po tym czasie mięso i warzywa obsmaż na 4 łyżkach oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę słoninę oraz pokrojone na kawałeczki pieczarki. Duś do...

  • Smakowite danie z mięsem i grzybami

    ...szczyptą soli i pieprzu.  2. Warzywa oczyść, umyj, osusz. Pomidory sparz, usuń skórkę, ew. oczyść z pestek. Kapustę grubo poszatkuj. Cebulę posiekaj. Pozostałe przygotowane warzywa oraz mięso potnij(...). Cebulę i czosnek obierz, jak najdrobniej posiekaj. Zeszklij na 1 łyżeczce oleju. Do mięsa wbij jajko, dodaj musztardę, cebulę z czosnkiem, szczyptę soli i pieprzu. Dołóż odciśniętą kajzerkę. Składniki...

Artykuły na temat: marynowanie mięs
  • To musisz wiedzieć o marynowaniu mięsa

    Sprawdź, co dodać do marynaty, by mięso było wyśmienite!

  • Jak kupować świeże mięso?

    Sprytny trik handlowców sprawia, że mięso w sklepowych lodówkach prezentuje się wyjątkowo apetycznie i świeżo - efekt ten uzyskuje się dzięki odpowiedniemu oświetleniu. Często stosowane są też inne zabiegi mające oszukać czujność konsumenta. Jak nie dać się nabrać?

  • Marynowane steki z karkówki

    ...kostkę. Z pomidorów usunąć nasiona, a miąższ drobno pokroić. Salsę połączyć z pokrojoną cebulą i pomidorami i podawać do mięsa i warzyw.

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Co daje marynowanie mięsa przed grillowaniem?

    Samo grillowanie mięsa nie jest niezdrowe. Problem w tym, że robimy to bardzo nieumiejętnie.

  • Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

    Przygotowanie: Mielone mięso ryby doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekane suszone pomidory z zalewy olejowej, posiekany czosnek, posiekaną natkę pietruszki, musztardę gruboziarnistą. Całość mieszamy i dokładnie wyrabiamy rękoma masę. Z masy formujemy zgrabne nieduże kotleciki, natłuszczając dłonie i deskę oliwą. Kotleciki przesmażamy na patelni z oliwą na złoty kolor z każdej strony...

  • Jak kupić dobre mięso wieprzowe?

    Kupując najpopularniejsze mięso wieprzowe, czyli schab, szynkę, lub łopatkę pamiętajmy o kilku ważnych kwestiach.

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

  • Marynowane mięso Krakus

    Schab ze śliwką, karczek po staropolsku i rolada boczkowa - to trzy nowe propozycje mięsnych marynat Krakus produkowanych przez firmę Animex.

  • Schabowe marynowane... i pory

    Na dzisiejszy, poniedzialkowy obiadek.... Maz byl wiec zrobilam szybciutko... tyle ze trzeba wczesniej pomyslec bo marynowac trzeba mieso 1 godzine. ...

Zdjęcia na temat: marynowanie mięs
Wideo na temat: marynowanie mięs
  • Prosty przepis na marynowaną rybę w herbacie

    Rybne filety, z których przyrządzamy często dania główne, nie muszą być nudne. Zamiast korzystać z tego samego przepisu, wystarczy lekko zamarynować rybę w nietypowej, bo herbacianej, zalewie - dzięki temu mięso nabierze wyjątkowego, delikatnego smaku, który zachwyci każdego - także tych, którzy dotąd nie byli zachwyceni smakiem smażonych ryb. Poznajcie nasz przepis!