• Informacje na temat:

    marynowanie cebulek

Przepisy na temat: marynowanie cebulek
  • Marynowane cebulki

    Przygotowywanie domowych przetworów wielu z nas jawi się jako skomplikowany i problematyczny proces. W rzeczywistości to naprawdę łatwe, a nagroda jest wspaniała!

  • Marynowane buraczki

    Składniki: 2 kg czerwonych buraczków sól 15 dag cebulek perłowych 1/2 szkl. cukru 1 i 1/2 szkl. białego octu winnego 5 listków laurowych 1 cytryna Przygotowanie: 1. Buraczki wyszoruj, gotuj w łupinkach 20 minut w lekko posolonej wodzie. Wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą, potem obierz z łupinek. Większe sztuki pokrój na kawałki, małe pozostaw w całości. Cebulki...

  • Śledzie marynowane w oleju - Basia

    1 kg śledzi matias ,0.5 kg cebuli, ziele ang, pieprz ziarnisty , 1 łyżka cukru, sól do smaku ,liść laurowy .

  • Pierś z kurczaka z marynowaną papryką

    Składniki: - 0,5 kg piersi z kurczaka, - kilka marynowanych cebulek, - 1 kg papryki, - 1/4 główki czosnku, - 1 cebula, - 3-4 listki laurowe, - po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, - kilka gałązek ziół: rozmarynu, tymianku, - 2 szklanki octu spirytusowego, - 7 szklanek wody, - 4 łyżki cukru, - 4 łyżki oleju, - 1,5 łyżki soli, - olej do smażenia Przygotowanie...

  • Karol Okrasa poleca grzyby... kiszone

    Grzyby suszone i marynowane znamy. A grzyby... kiszone? "Jak najbardziej, przygotowujemy je tak, jak kiszone ogórki - słona zalewa z odrobina cebulki w słoiku" - zachęca mistrz kuchni Karol Okrasa.

  • Karol Okrasa poleca grzyby... kiszone

    Grzyby suszone i marynowane znamy. A grzyby... kiszone? "Jak najbardziej, przygotowujemy je tak, jak kiszone ogórki - słona zalewa z odrobina cebulki w słoiku" - zachęca mistrz kuchni Karol Okrasa.

  • 2 filety z kurczaka; 1 puszka kukurydzy; 1 słoiczek cebulki marynowanej; majonez.

  • Serek feta; pomidor; ogórek świeży; czosnek marynowany z oliwie; koniecznie zioła prowansalskie; cebulka.

  • ...2 wędzone udka z kurczaka, 1 słoiczek marynowanych cebulek, papryka konserwowa, koperek, majonez, sól, pieprz.

Artykuły na temat: marynowanie cebulek
  • Tofu a la śledź z musztardą

    Marynowane tofu à la śledź w musztardzie z dodatkiem ogórków kiszonych i cebulki. Doskonałe jako pikantna przystawka, zakąska albo danie wigilijne. Przepis pochodzi z książki Idy Kulawik "Roślinna kuchnia polska".

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • Jak przygotować się na grzybobranie?

    Błyszczące kapelusze, okazy o spektakularnych rozmiarach, podsycany duch rywalizacji, a potem smażenie, suszenie, marynowanie… Grzybobranie to w polskiej kulturze temat ekscytujący, a zarazem nieco delikatny, ponieważ jedynie z pewną dozą ostrożności wypowiadać się można o czynności otoczonej w kraju nad Wisłą niemalże kultem.

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Mielone mięso wymieszać z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, siekaną cebulką oraz majerankiem i pieprzem do smaku. Połowę masy rozsmarować w natłuszczonej...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Poszukiwania idealnej diety wyszczuplającej to zajęcie męczące i frustrujące. A jest przecież prosty sposób na schudnięcie - kapusta kiszona! Odchudzanie na kapuścianej diecie jest łatwe, tanie i przede wszystkim zdrowe. Niech to krótkie stwierdzenie stanowi zachętę do przeczytania tego tekstu. Fot. 123RF/Picsel Konserwowanie warzyw jest proste, choć - podobnie jak przygotowywanie przetworów - dość czasochłonne. Warzywa, które lubimy najbardziej, możemy konserwować za pomocą octu, oleju lub...

  • Sałatki z OLE!

    Białe szparagi, Złota cebula marynowana oraz Kukurydza mini to proponowane przez firmę Ole Partners efektowne dodatki do wiosennych sałatek.

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

Zdjęcia na temat: marynowanie cebulek