• Informacje na temat:

    marynowana fasolka szparagowa przepisy

Przepisy na temat: marynowana fasolka szparagowa przepisy
  • Idealna do sałatki! Zalewa pasuje też do cukinii

  • Zawsze świeża fasolka. Wspaniała do sałatek i na gorąco.

  • Pyszna na obiad

  • fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)

  • Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia się na straganach, staje się jednym z cześciej pojawiających się dodatków do obiadów na moim stole. Przepis jest klasyczny, ale jak sami wiecie w klasyce tkwi cała siła ;)

  • Tegoroczny urodzaj warzyw zmusił mnie do poszukiwania nowych rozwiązań i tak w słojach znalazła się fasolka szparagowa na zimę. Nie kiszona, nie marynowana, bo bez octu, a nawet nie w sosie pomidorowym – choć kilkanaście słoików fasolki w pomidorach trafiło do spiżarni – podobnie jak każdego roku. Tak się bowiem złożyło, że owoców tego lata prawie nie ma w ogrodzie, za to pięknie obrodziły ogórki, cukinia i fasolka szparagowa.

  • Z ulubioną zieleniną, u mnie z aromatyczną trybulą

  • Moja wersja fasolki na maśle. Słodka wersja z wiórkami i cukrem kokosowym, do tego trochę startych prażonych pestek dyni.

  • Smaczna przekąska z tegorocznej fasolki szparagowej.

  • Smaczny i zdrowy dodatek do drugiego dania.

Artykuły na temat: marynowana fasolka szparagowa przepisy
  • Jedzenie dobre na upał

    W gorące dni zwykle nie mamy ochoty na tradycyjne dania. Wypróbuj nasze przepisy na potrawy lekkie i apetycznie pachnące ziołami.

  • Atmosferę przy stole tworzą ludzie

    ...w ostatnich latach powstała swoista społeczność gotujących kobiet (i nie tylko!), które blogują, udzielają się na internetowych forach, bardzo konsekwentnie wysyłają przepisy do popularnych czasopism - w ten(...) i bardzo dużo publikacji, teraz jest nieco inaczej, coraz więcej osób wysyła przepisy do czasopism, mają coraz lepsze zdjęcia, więc konkurencja jest ogromna. Trudno się przebić. Tu też powraca kwestia zdjęć...

  • Danie z tego... co zostanie

    Oto przepisy, dzięki którym w kuchni nic się nie zmarnuje. Zupa porowo-serowa Składniki: • 80 dag porów • 10 dag sera żółtego (może być zeschnięty) • 20 dag śmietankowego serka topionego • 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego (może być z kostki) • 3/4 szklanki śmietanki kremówki • 4 kromki czerstwego chleba • 2 łyżki masła • 2 łyżki oleju • sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku, natka...