• Informacje na temat:

    marynowana fasolka

Przepisy na temat: marynowana fasolka
  • Roladki z fasolką

    Znudziły ci się tradycyjne schabowe? Spróbuj tego!

  • Marynowana fasolka z papryką

    Doskonały dodatek do mięs.

  • Pieczeń wołowa w musztardzie

    Podawać z ziemniakami i fasolką.

  • Sałatki z ziemniakami

    Młode kartofelki są delikatne, jędrne i wcale nie trzeba ich obierać! Warto jeść je nie tylko na ciepło. Nadają się też do letnich sałatek – świetnych jako dodatek np. do potraw z grilla.

  • Nie masz ani czasu, ani nic w lodówce? Głód zaspokoi sałatka SOS

    Komu nie zdarzyło się znaleźć w lodówce tylko światła? "W prawdziwym polskim domu zawsze znajdą się ziemniaki" - zauważa coach żywienia Agnieszka Mielczarek i proponuje zrobić sałatkę SOS z tego, co akurat mamy w kuchni.

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Sycące i proste w przygotowaniu potrawy. Wszystkim będzie smakowało!

  • Jednogarnkowe dania z wędliną

    ...na sitku zimną wodą, a następnie dobrze ją osączyć). 3. Podgrzej 10 minut, by fasolka się zagrzała. Na końcu dorzuć salami pokrojone w półplasterki. Podgrzej jeszcze przez kilka minut. Z sosu wyjmij...

  • Weekendowy brunch – przepisy na eleganckie dania

    W Polsce coraz popularniejsze stają się brunche, czyli połączenie śniadania (breakfast) i lunchu. Typowy brunch celebruje się z rodziną lub przyjaciółmi, nieśpiesznie spożywając dania charakterystyczne zarówno dla śniadania, jak i obiadu.

  • Śledź dla odważnych

    Na polskim stole niewątpliwie króluje. Lubimy go w najprostszej postaci – w oleju z cebulą. Jednak coraz śmielej łączymy go też w nowe kombinacje smaków. Proponujemy dwa pyszne przepisy. Dla tradycjonalistek i zuchwałych!

  • Ryż z jarzynami w czterech kolorach

    Dania z ryżu mają trzy największe zalety: są zdrowe, szybko się je robi i smakują wyśmienicie. Tym razem prezentujemy przepis na ryż w czterech kolorach.

Artykuły na temat: marynowana fasolka
  • Fasolka szparagowa przeciwko SARS

    Azjatycka medycyna ludowa zaleca jako ochronę przed nietypowym zapaleniem płuc SARS jedzenie przyprawionych ostro lub słodko różnego rodzaju warzyw. W zależności od regionu recepty są różne.

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa

    Ogórek, ogórek, ogórek,/Zielony ma garniturek/ I czapkę i sandały,/ Zielony, zielony jest cały - refrenu piosenki zespołu „Fasolki” nikomu nie trzeba przypominać. Tytułowe warzywo także jest w Polsce doskonale znane. Przed nami (dosłownie i w przenośni) sezon ogórkowy. Najwyższa pora uporządkować informacje na temat tego wąsatego warzywa.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Kurczak BBQ z żółtą fasolą

    Przepis: Ching-He Huang

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Sałatka z kurczakiem i warzywami zawijanymi w bekonie

    Przepis proponuje Siba Mtongana w programie „Szybkie uczty Siby”, emitowanym od kwietnia na antenie Polsat Food Network.

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Leczą anemię, grypę i nadciśnienie. Jedz je jak najczęściej

    Dostępne przez cały rok i wciąż niedoceniane. Buraki w naszej kuchni są synonimem warzywa pospolitego i banalnego. A przecież to prawdziwe bogactwo kwasu foliowego, potasu, magnezu, cynku i witaminy C.

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....