• Informacje na temat:

    marynaty do zeberek

Przepisy na temat: marynaty do zeberek
  • Pikantne żeberka

    ...do piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką.

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Marynowane żeberka na sposób azjatycki

    .... 2. Żeberka wyjmij, osusz, posmaruj 1/2 marynaty. Odłóż na 1 godzinę. Potem piecz 45 minut w 180 st. W połowie pieczenia posmaruj odrobiną marynaty. Pozostałą marynatę serwuj jako sos do mięsa Dobre rady...

  • Przepis na smaczne paróweczki.

  • Żeberka z tymiankiem

    Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotuj marynatę. W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj dżem, keczup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki. Mięso ułóż w brytfance, przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika...

  • Kotlet podany po staropolsku.

  • Rumiane żeberka w sosie barbecue

    Sposób przygotowania Przygotuj marynatę: goździki i listki laurowe (suszone) utłucz w moździerzu, posiekaj listki tymianku, rozmarynu i ząbki czosnku. Wszystko razem wymieszaj i dodaj pozostałe składniki marynaty. Natrzyj nią starannie żeberka ze wszystkich stron. Przykryj je folią aluminiową i odstaw (np. na noc) do lodówki. Upiecz je na dobrze rozpalonym grillu, smarując pod koniec jeszcze raz...

  • Soczyste, miękkie i aromatyczne kotlety z piersi kurczaka marynowane w marynacie słodko - ostrej, w chrupiącej panierce.

  • Żeberka w sosie barbecue

    ...i polewając je kilkoma łyżkami pozostałej marynaty. 4 Dokładnie wymyj liście rukoli i roszpunki, pomidorki przekrój na połówki, po czym fantazyjnie ułóż warzywa na talerzach. Upieczone na złoto porcje mięsa...

  • Filety rybne marynowane w marynacie majonezowo - czosnkowo - ziołowej, smażone w panierce.

Artykuły na temat: marynaty do zeberek
  • Żeberka na ostro

    ...z marynaty, umieścić na grillu, mocno zrumienić. Zdjąć z rusztu, przełożyć na aluminiowe tacki, piec jeszcze ok. 25 minut, przewracając i polewając marynatą. Miękkie wyłożyć na półmisek, pokroić na...

  • Pieczone żeberka z ziemniakami

    ...żaroodpornego. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i wstaw naczynie. Piecz żeberka przez 1,5 godziny (aż mięso będzie miękkie). W trakcie posmaruj mięso resztką marynaty.  3. Ziemniaki obierz i pokrój...

  • Pikantne żeberka

    ...ilością wody i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty.  5. Podawaj z frytkami i surówką. Zobacz także:

  • Pikantne żeberka

    ...w temperaturze 190°C, aż żeberka będą miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką.

  • Grillowane żeberka

    Przygotowanie: Do miseczki wlej olej, ocet winny oraz sos sojowy. Dodaj musztardę, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą posmaruj mięso. Od-staw do lodówki na ok. 2 godziny. Piecz na rozgrzanym grillu 30-45 minut, co jakiś czas odwracając i smarując resztą marynaty. Zobacz także:

  • Pikantne żeberka

    ...i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką. Zobacz także:

  • Żeberka pierwsza klasa

    Przygotowanie Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze porcje. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 20 minut.  W tym czasie przygotuj marynatę. W misce dokładnie wymieszaj miód, sos sojowy, olej, ocet, gin i przyprawy. Na końcu dodaj drobno posiekany czosnek. Wszystkie składniki połącz.  Żeberka wyjmij z wywaru, wystudź i włóż do marynaty. Odstaw na dwie godziny do lodówki.  Po tym czasie...

  • Żeberka z rusztu

    Przygotowanie Czosnek obierz i przepuść przez praskę. Dodaj do niego ketchup, miód, sos sojowy, olej, ocet balsamiczny oraz musztardę. Wsyp szczyptę soli, pieprzu i chili, dokładnie wymieszaj.  Żeberka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj połową marynaty z obu stron.  Ułóż mięso na rozgrzanym grillu i silikonowym pędzelkiem posmaruj resztą marynaty. Grilluj po około 10-12 minut z każdej...

  • Pikantne żeberka

    ...piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką.

  • Żeberka z tymiankiem

    Przygotowanie: Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotuj marynatę. W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj dżem, keczup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki. Mięso ułóż w brytfance, przykryj i wstaw do...