• Informacje na temat:

    marynaty do zeberek

Przepisy na temat: marynaty do zeberek
  • Pikantne żeberka

    ...do piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką.

  • Marynowane żeberka na sposób azjatycki

    .... 2. Żeberka wyjmij, osusz, posmaruj 1/2 marynaty. Odłóż na 1 godzinę. Potem piecz 45 minut w 180 st. W połowie pieczenia posmaruj odrobiną marynaty. Pozostałą marynatę serwuj jako sos do mięsa Dobre rady...

  • Żeberka z tymiankiem

    Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotuj marynatę. W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj dżem, keczup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki. Mięso ułóż w brytfance, przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika...

  • Rumiane żeberka w sosie barbecue

    Sposób przygotowania Przygotuj marynatę: goździki i listki laurowe (suszone) utłucz w moździerzu, posiekaj listki tymianku, rozmarynu i ząbki czosnku. Wszystko razem wymieszaj i dodaj pozostałe składniki marynaty. Natrzyj nią starannie żeberka ze wszystkich stron. Przykryj je folią aluminiową i odstaw (np. na noc) do lodówki. Upiecz je na dobrze rozpalonym grillu, smarując pod koniec jeszcze raz...

  • Żeberka w sosie barbecue

    ...i polewając je kilkoma łyżkami pozostałej marynaty. 4 Dokładnie wymyj liście rukoli i roszpunki, pomidorki przekrój na połówki, po czym fantazyjnie ułóż warzywa na talerzach. Upieczone na złoto porcje mięsa...

  • Żeberka z tymiankiem

    ...garnku, na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać dżem, ketchup i tymianek, po zagotowaniu zdjąć z ognia. Żeberka przesmażyć na złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem, dodać do marynaty. Tak...

  • Paprykowe żeberka BBQ

    ...oregano. Do pozostałej marynaty, dodać przecier pomidorowy i miód, dokładnie wymieszać. Tak powstałym sosem wysmarować obficie mięso z papryką. Rozgrzać grill do bardzo wysokiej temperatury (ponad 200 st(...), 2 łyżki oleju pomidorowego (z marynaty suszonych pomidorów), 1/2 łyżeczki soku z cytryny, sól i pieprz do smaku, kilka liści sałaty, Sposób przygotowania: Bakłażana pokrajać w ćwierć-plastry...

  • Marynowane żeberka z sałatką ziemniaczaną

    ..., musztardę, sól i pieprz, zagotować, przelać do miski, do marynaty włożyć poprzekrawane ziemniaki i odstawić na co najmniej godzinę. Żeberka wyjąć z marynaty, posolić, opiec na rozgrzanym grillu...

  • Grillowane żeberka w marynacie gruszkowej

    ...orać i pokroić w drobną kosteczkę. Żeberka umyć, osuszyć. Pokrojone szalotki, gruszki, 200 ml wina i dwie łyżki przygotowanej mieszanki przypraw zmieszać w naczyniu, a następnie do marynaty włożyć...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ..., oliwę, sos pomidorowy i ocet. Dopraw marynatę pozostałymi przyprawami. Oczyszczone i obrane krewetki włóż do marynaty i wstaw do lodówki na godzinę. Na mokre patyczki nadziewaj po 4 krewetki. Piecz ok(...) przesmaż z cebulką i posiekanymi pomidorami, dopraw przyprawami i przecierem. Farsz wymieszaj z mozzarellą, ułóż na bakłażanie. Marynaty z olejem rzepakowym sprzyjają odchudzaniu Trudno upiec smaczne...

Artykuły na temat: marynaty do zeberek
  • Żeberka na ostro

    ...z marynaty, umieścić na grillu, mocno zrumienić. Zdjąć z rusztu, przełożyć na aluminiowe tacki, piec jeszcze ok. 25 minut, przewracając i polewając marynatą. Miękkie wyłożyć na półmisek, pokroić na...

  • Pieczone żeberka z ziemniakami

    ...żaroodpornego. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i wstaw naczynie. Piecz żeberka przez 1,5 godziny (aż mięso będzie miękkie). W trakcie posmaruj mięso resztką marynaty.  3. Ziemniaki obierz i pokrój...

  • Pikantne żeberka

    ...ilością wody i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty.  5. Podawaj z frytkami i surówką. Zobacz także:

  • Pikantne żeberka

    ...w temperaturze 190°C, aż żeberka będą miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką.

  • Grillowane żeberka

    Przygotowanie: Do miseczki wlej olej, ocet winny oraz sos sojowy. Dodaj musztardę, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą posmaruj mięso. Od-staw do lodówki na ok. 2 godziny. Piecz na rozgrzanym grillu 30-45 minut, co jakiś czas odwracając i smarując resztą marynaty. Zobacz także:

  • Pikantne żeberka

    ...i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką. Zobacz także:

  • Żeberka pierwsza klasa

    Przygotowanie Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze porcje. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 20 minut.  W tym czasie przygotuj marynatę. W misce dokładnie wymieszaj miód, sos sojowy, olej, ocet, gin i przyprawy. Na końcu dodaj drobno posiekany czosnek. Wszystkie składniki połącz.  Żeberka wyjmij z wywaru, wystudź i włóż do marynaty. Odstaw na dwie godziny do lodówki.  Po tym czasie...

  • Żeberka z rusztu

    Przygotowanie Czosnek obierz i przepuść przez praskę. Dodaj do niego ketchup, miód, sos sojowy, olej, ocet balsamiczny oraz musztardę. Wsyp szczyptę soli, pieprzu i chili, dokładnie wymieszaj.  Żeberka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj połową marynaty z obu stron.  Ułóż mięso na rozgrzanym grillu i silikonowym pędzelkiem posmaruj resztą marynaty. Grilluj po około 10-12 minut z każdej...

  • Pikantne żeberka

    ...piekarnika. Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką.

  • Żeberka z tymiankiem

    Przygotowanie: Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotuj marynatę. W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj dżem, keczup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki. Mięso ułóż w brytfance, przykryj i wstaw do...