• Informacje na temat:

    marynaty do poledwiczki

Przepisy na temat: marynaty do poledwiczki
  • Polędwiczki musztardowe

    ..., a także po dużej szczypcie mielonego pieprzu oraz słodkiej i ostrej papryki. Marynatę dokładnie wymieszaj łyżką. 2. Drobiowe polędwiczki opłucz, osusz i włóż do przygotowanej marynaty. Przemieszaj, naczynie przykryj folią i schowaj do lodówki przynajmniej na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. 3. Mięso oczyść z marynaty ręcznikiem papierowym. Patyczki do szaszłyków zmocz wodą, na każdy nabij...

  • Zasady zdrowego grillowania

    ...kurczaka nadaje się do grillowania: piersi, skrzydełka, udka. Idealne do drobiu są marynaty na bazie jogurtu. Z przypraw: kumin, kolendra i chilli. RYBY  Najlepiej grillować w całości, warto naciąć rybę(...) aromat warzyw. O tym warto pamiętać! 1. MARYNUJ  Zanim wrzucisz mięso na ruszt, zamarynuj je. Marynaty na bazie octu, oleju i ziół obniżają  aktywność niezdrowych substancji (które powstają, gdy na...

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Mięsne szaszłyki z ananasem, marynaty własnego autorstwa oraz perfekcyjnie przygotowane burgery z nietypowymi dodatkami. To wszystko pozwoli ci zostać prawdziwą mistrzynią grilla. Mięso na słodko(...) chrupiąca, a jednocześnie miękka w środku. Własne marynaty i sosy Jeśli oprócz zaskakujących potraw masz ochotę wrzucić na ruszt odrobinę grillowej klasyki, spróbuj przygotować własne mieszanki...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...minut 1 porcja: 780 kcal Indyk w maladze Składniki: - 1 kg upieczonej piersi indyczej, - dowolne owoce ze słodkiej marynaty, - 1 pomarańcza, - 3 łyżeczki żelatyny, - rosół drobiowy (1,5

Artykuły na temat: marynaty do poledwiczki
  • Kolejne marynaty Krakus

    ...zamarynowana według staropolskiej receptury pysznie pachnie majerankiem. Obie marynaty można serwować na gorąco - z pieca lub grilla i, po upieczeniu, także na zimno - jako przystawkę czy dodatek do(...) mięsa podczas pieczenia. Zamarynowana i otulona aromatem przypraw tworzy po upieczeniu smaczne i efektowne gorące danie. Nowe mięsne marynaty pakowane są w próżniowe opakowania, zawierające rodzinną...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Mięso w cieście francuskim

    Sposób przygotowania: 1. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj 5 łyżek oleju, mieloną paprykę, majeranek, sól, pieprz oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszaj.  2. Polędwiczkę oczyść z błon, włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 3 godziny. Olej rozgrzej na patelni i obsmaż mięso ze wszystkich stron. Pieczarki przesmaż z cebulą.  3. Płat ciasta posmaruj musztardą. Rozłóż pieczarki i połóż mięso...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • ...masło z cukrem, ząbkiem czosnku, pieprzem kolorowym i musztardą. Dodaj do marynaty mięso, dokładnie je obtocz i przykryj folią. Pozostaw do zamarynowania, na co najmniej godzinę. Przygotuj sos. Do...

  • To dobrze wszystkim znane powiedzenie w dniu św. Walentego nabiera zupełnie innego znaczenia - za sprawą afrodyzjaków. Powiemy Wam jakie potrawy przygotować na romantyczną kolacje w dniu zakochanych aby zaostrzyć apetyt i rozbudzić zmysły. Fot. 123RF/Picsel Pobierz za darmo 69 pomysłów na Walentynki >>Najbardziej na zmysły oddziałują ostrygi (swoim kształtem przypominają kobiece narządy płciowe), które wzmagają pożądanie, powodują wzrost poziomu hormonów płciowych. Jeśli tylko wasz ukochany...

  • Pieczona wieprzowina w cieście

    Stopień trudności: średni W dużej misce połącz wszystkie składniki marynaty. Dodaj wieprzowinę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.  Podgrzej piekarnik do 175 stopni C.  Wyjmij wieprzowinę z marynaty. Marynatę odstaw na później. Połóż wieprzowinę na blachę do pieczenia i piecz przez 40 minut lub do czasu, gdy mięso dojdzie do temperatury 60°C.    Gdy mięso...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Obiad na tarasie

    ...czerwonym pieprzem i rozmarynem. Plastry mięsa włożyć do marynaty i odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. Od czasu do czasu przemieszać. Bitki ostrożnie wyjąć z marynaty, kłaść na rozgrzanym...

  • Jeśli myśleliście, że gotowanie sous-vide to sztuka, którą opanowali wyłącznie profesjonalni kucharze, byliście w błędzie. Nasza redakcja przetestowała urządzenia, mające wam to umożliwić. W ostatnich latach kucharze zakochali się w gotowaniu sous-vide. Potrawy przygotowywane w ten sposób goszczą na talerzach najlepszych restauracji świata. Nie powinno więc dziwić, że wielu miłośników dobrego jedzenia zapragnęło odtworzyć ten trend w zaciszu własnej kuchni. Niestety, nie było to łatwe, gdyż...