• Informacje na temat:

    marynaty do piersi z kaczki

Przepisy na temat: marynaty do piersi z kaczki
  • Pierś kaczki marynowana w soku ze śliwek, z komosą ryżową

    ...kaczki (połóż najpierw skórą do dołu). Następnie podlej kilkoma łyżkami marynaty, dodaj śliwki, rozmaryn z marynaty i zielony pieprz. Przykryj, zmniejsz ogień i duś ok. 7 minut. 4. Mango pokrój w drobne paseczki i dodaj do komosy. Tuż przed podaniem wrzuć posiekaną świeżą miętę. 5 Podawaj piersi kaczki pokrojone w plastry, na komosie z cytryną i mango.

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Pierś kaczki w glazurze miodowo-lukrecjowej

    Składniki: 4 piersi kaczki pęczek botwinki 60 g imbiru 60 g soli morskiej gruboziarnistej 60 g cukru 200 ml oliwy z oliwek 50 ml miodu 40 ml sos ostrygowego łyżeczka(...). Pierś kaczki wyjmij z marynaty, opłucz dokładnie pod zimną wodą i wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowym. Układaj od strony skóry na zimną patelnię i włącz średni ogień. Smaż na złoty kolor z każdej...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z marynowanych piersi kaczki"

  • Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

    Sposób przygotowania Śliwki zalewamy wodą i śliwowicą, dodajemy rozmaryn, skórkę z cytryny, podgrzewamy, aż śliwki zmiękną, a następnie studzimy. Do wystudzonej marynaty wkładamy piersi kaczki(...). Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i na suchej zaczynamy smażyć piersi z kaczki, zaczynając od skóry. Jak się ładnie zarumieni odwracamy pierś z kaczki na drugą...

  • Wypróbowany przepis na "Pasztet z marynowanych piersi kaczki"

  • Mięsa i marynaty do mięs

    ...boczku, karkówki i piersi z kaczki zalać odpowiednimi marynatami. Mięso wyjąć z marynaty krótko przed grillowaniem i osączyć. Podawać z opiekanymi kromeczkami z bagietki posmarowanymi masłem ziołowym(...) ok. 70 g), - 3 piersi z kaczki (po ok. 150 g) Przygotowanie: Na marynatę do boczku: cebulę obrać i pokroić na krążki. Majeranek umyć, oberwać z łodyżek i drobno pokroić. Białe wino zmieszać...

  • Kaczka to według mnie zdecydowanie najlepsze mięso z grilla ;) Po prostu je uwielbiam zwłaszcza kacze piersi marynowane w soku z pomarańczy. Tak zgadza się to klasyka … ale jaka pysznaaa :D

  • Pieczeń z farszem jabłkowo-imbirowym

    Składniki: 4 piersi z kaczki 4 jabłka 50 g świeżego imbiru 1 cebula 4 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego sól zmielony czarny pieprz 1 łyżki oliwy Sposób przygotowania: 1. Piersi z kaczki oczyścić i naciąć skórę w kilku miejscach, by powstała kratka. Następnie ostrym, długim nożem wyciąć w nich kieszeń. 2. Dwa jabłka oraz imbir obrać i pokroić w kostkę. Część...

  • Soczyste, miękkie i aromatyczne kotlety z piersi kurczaka marynowane w marynacie słodko - ostrej, w chrupiącej panierce.

Artykuły na temat: marynaty do piersi z kaczki
  • Pierś kaczki z modrą kapustą

    Przygotowanie: 1. Wcześniej zrób marynatę: wymieszaj wino, sos sojowy, posiekany czosnek, rozmaryn, owoce jałowca, sól i pieprz. Włóż do marynaty piersi...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Szaszłyki z kaczką i figami

    Składniki: 8 szpikulców do szaszłyków, 12cm długości 350g piersi z kaczki, pokrojonej w 3cm kawałki 4 świeże figi, pokrojone na 6 kawałków 500ml soku pomarańczowego 100ml białego octu winnego Sól i pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Umieść na każdym szpikulcu po 3 kawałki kaczki i figi, na zmianę. 2. Wlej sok pomarańczowy i ocet winny do małego garnka i zredukuj...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Chrupiące tacos z kaczką i salsą z gruszek i mango

    Porcja: dla 4 osób Czas przygotowania: 30 minut Czas marynowania: do 24 h Czas gotowania: 15 do 20 minut Stopień trudności: średni W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty(...) lodówki aż do podania.  Podgrzej wok na dużym ogniu i wlej 1 łyżkę stołową oleju roślinnego. Do woka włóż kaczkę skórą do dołu, smaż przez 3-4 minut, aż skóra stanie się chrupka. Przekręć piersi...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Kaczka na trzy sposoby

    ..., ryżowe wino, ocet i sól. 2. Marynatę gotować około 15 minut. Zaprawić mąką ziemniaczaną wymieszaną z małą ilością zimnej wody. Do marynaty włożyć udka i piersi. Gotować 15 minut na niewielkim ogniu. Mięso(...) naleśnikach, złożyć w trójkąty. Serwować na liściu sałaty. Filet z brukselką Składniki na 4 porcje: 1 kg brukselki, 4 małe filety z piersi kaczki (po ok. 30 dag), 100 ml soku z pomarańczy, 400 ml bulionu...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Sałatki z drobiem

    ...lodówki na kilka minut. Polej sałatkę tuż przed podaniem. Przełóż do salaterki i udekoruj bratkami. Z kaczką i fasolą Składniki na 4 porcje: 2 duże piersi kaczki, sól, zmielony czarny pieprz, 4 łyżki(...) z orzechów (lub oliwy), 60 g orzechów włoskich. Przygotowanie: Piersi kaczki umyj i ponacinaj skórę. Natrzyj solą i pieprzem. Przygotuj marynatę: wymieszaj sos sojowy z miodem i octem. Włóż kaczkę...

  • Tani i szybki obiad, to nie zawsze ruskie pierogi w barze mlecznym. Można zjeść równie tanio, a w domu i to bez zapasów weków od mamusi. Fot. 123RF/Picsel Wymyślanie obiadu z pustym żołądkiem, podczas przechadzania się po sklepie, nie jest najlepszym pomysłem. Zazwyczaj do koszyka wędrują przypadkowe produkty, na które właśnie nabieramy ochoty. Z reguły nie zwracamy uwagi na ceny, bo przecież się spieszymy, bo jesteśmy głodni, bo już chcemy do domu. Efektem są rachunki opiewające na kwotę...