• Informacje na temat:

    marynata z buraczków

Przepisy na temat: marynata z buraczków
  • Sola ze smażoną cytryną na buraczkach

    Buraki gotuj 15 minut, odstaw w wodzie, w której się gotowały, na noc.

  • Pieczeń z farszem jabłkowo-imbirowym

    Można ją przygotować na wiele sposobów: z jabłkami, w panierce, z grilla... Każda będzie wyśmienita! Kaczka wyśmienicie smakuje podana z purée ziemniaczanym. Aromat mięsa warto podkreślić marynowanymi buraczkami lub czerwoną kapustą.

  • Potrawy na cały tydzień

    Pyszne i sycące!

  • Marynaty i pikle z warzyw i owoców

    Kolorowy miks Sposób przygotowania: 1. Warzywa w zależności od rodzaju oczyść lub umyj, obierz, pokrój na kawałki. Ułóż je w słoikach. Do każdego...

  • Karnawałowe potrawy

    Karnawał to czas zabawy, domówek i biesiad przy stole. Podpowiadamy, co idealnie sprawdzi się na karnawałowe ucztowanie.

  • Pomysły na smaczny obiad

    Nie tylko pyszne i sycące, ale również zdrowe!

  • Dziczyzna

    Jean Francois Renard, poeta, który odwiedził Polskę za panowania Jana III Sobieskiego, napisał, że: "cała Polska jest najpiękniejszym krajem myśliwskim, jaki kiedykolwiek widział".

Artykuły na temat: marynata z buraczków
  • Koper włoski zwany fenkułem

    ...przyprawa o silnym, anyżowym zapachu. Używa się go jako dodatek do zup, kompotów, sosów, kapusty, buraczków ćwikłowych i innych warzyw. Osobom nie przepadającym na anyżkowym posmakiem poleca się...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Jak zaradzić jelitówce?

    ...kolejnych dni jedzmy gotowane warzywa, np. purée z marchewki i buraczków. Warto zacząć jeść kasze, np. jęczmienną, jaglaną, potem gryczaną oraz białe pieczywo (czerstwe). Poradnik krok po kroku...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Soczysta pierś kaczki

    Kaczka to jeden z najszlachetniejszych rodzajów drobiu. Jednak aby była soczysta, trzeba pamiętać o kilku zasadach.

  • Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...

  • Zdrowy jadłospis

    Poniżej znajdziesz idealny jadłospis na cały tydzień, przygotowany we współpracy z naszym ekspertem. Uwzględnia on zarówno potrzeby twoje, jak i maleństwa. Pomoże ci zadbać o zdrowe oraz prawidłowe odżywianie.

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....

  • Natura dla zdrowia

    ...i grzyby. I liście, i kawałki korzenia dają aromat, jędrność i trwałość kiszonym ogórkom, a smak marynatom. Z korzenia przygotowuje się przyprawę z dodatkiem octu i śmietany. Dodany do buraczków czyni...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...