• Informacje na temat:

    marynata wędzenia kurczaków

Przepisy na temat: marynata wędzenia kurczaków
  • Udka w ziołowej marynacie

    Sposób na aromatycznego kurczaka

  • Stir-fry z kurczaka

    Stir- fry to azjatycka technika smażenia składników w wysokiej temperaturze, ale przez krótki czas (zaledwie kilka minut). Istotą tej techniki są cienko pokrojone produkty – mięso, warzywa lub owoce.

  • Skrzydełka

    Składniki dla 4 osób: Skrzydełka: 16 skrzydełek z kurczaka papryczka chilli 3 cytryny garść czarnych oliwek łyżeczka wędzonego chilli łyżka płatków słodkiej papryki 2 jajka szklanka bułki tartej olej do smażenia sałata lodowa natka pietruszki Marynata: 2 cebule   6 łyżek oleju szczypta chilli słodka papryka pieprz sól Sposób...

  • Pyszne potrawy na cały tydzień

    Latem smakują najlepiej!

  • Pożywne potrawy na każdy dzień tygodnia

    Zdrowe i smaczne propozycje na obiad lub kolację.

  • Zdrowie na talerzu: Papryczki chili

    Chili to ogólna nazwa, jaką określa się papryki o bardzo ostrym smaku. Na ich temat przez lata pojawiło się mnóstwo mitów. Okazuje się, że ta niepozorna siostra słodkiej papryki stanowi nie tylko cenny dodatek do wielu potraw, ale też wykazuje wiele prozdrowotnych właściwości. Dzięki niej możemy zwiększyć odporność, poprawić krążenie oraz stracić kilka centymetrów w pasie.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...obtaczanych w przyprawach z zawartością sztucznych składników) – chociaż mają intensywny smak i aromat, o wiele zdrowsza będzie Twoja domowa marynata ze świeżymi ziołami i oliwą. Co przygotować na...

  • Pieczone skrzydełka na 4 sposoby

    Idealne na rodzinny obiad.

  • Szybkie dania jednogarnkowe

    Idealne na letnie obiady!

Artykuły na temat: marynata wędzenia kurczaków
  • Nie tylko mięso. Pyszne dodatki do dań z grilla

    ...mięsie. Liczy się marynata, to ona odpowiada bowiem za smak całości kąsków z rusztu. Do zrobienia odpowiedniej zaprawy wystarczy olej z dodatkiem ziół i przypraw. Możesz smaki komponować samodzielnie...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Wielka majówka

    Wiosną i latem dużo wolnego czasu spędzamy na łonie natury. Warto przygotować pyszne potrawy i przekąski, które umilą nam te chwile.

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Kaczka na kilka sposobów

    Z orzechami, z jabłkami, a może w maladze? Każda będzie wyśmienita.

  • Drób to jedno z najchętniej wybieranych przez Polaków mięs. Lubią je zarówno najmłodsi jak i osoby starsze. Jednak czy kurczak może nas jeszcze czymkolwiek zaskoczyć? Okazuje się, że tak. Poznajcie kilka ciekawych i zaskakujących faktów na temat drobiu. Fot. 123RF/Picsel 1. Pod względem genetycznym, kurczaki są podobne do dinozaurów bardziej niż jakiekolwiek inne żyjące zwierzęta. Naukowcy podjęli nawet badania nad przywróceniem im anatomicznych cech, charakterystycznych dla dinozaurów -...

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....