• Informacje na temat:

    marynata miodowe musztarda

Przepisy na temat: marynata miodowe musztarda
  • Łosoś w marynacie miodowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 g musztardy gruboziarnistej (z całymi ziarnkami gorczycy); 2 łyżki miodu wielokwiatowego; 2 łyżki majonezu; 2 łyżki gorącej wody; 2 łyżki drobno posiekanego koperku; 2 łyżki oleju słonecznikowego; przyprawy. Sposób przygotowania: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Skórę...

  • Miodowo-musztardowe kiełbaski

    ...pozostałej masy musztardowo-miodowej wmieszać najpierw ocet potem olej. Przyprawić solą i pieprzem. Marynatę zmieszać z ziemniakami, pomidorami i rukolą. Obieraczką skroić z cukinii długie wstęgi i owinąć...

  • Marynowane steki ze schabu

    Suche mięso, w dodatku twarde jak podeszwa? Na pewno znacie ten problem. Wypróbuj naszą marynatę, a schab będzie wprost rozpływał się w ustach.

  • Składniki : 80 dag filetów z łososia, 1 słoik cebulki marynowanej, 50 dag pomidorków koktajlowych, 10 małych pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 20 dag wędzonego boczku w plasterkach. Marynata: 8 łyżek oleju, 4 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki soku z grejpfruta, 3 łyżki przyprawy do grilla, łyżka musztardy miodowej.

  • Tatar ze śledzia - Robert Sowa

    ...matias podany na pieczywie razowym z sosem musztardowo-miodowym - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Marynaty i pikle z warzyw i owoców

    Kolorowy miks Sposób przygotowania: 1. Warzywa w zależności od rodzaju oczyść lub umyj, obierz, pokrój na kawałki. Ułóż je w słoikach. Do każdego...

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    ...przypraw, w których zamarynujesz mięso. Tu najlepiej sprawdzi się metoda prób i błędów, jednak  zawsze możesz postawić na prostotę. Do zamarynowania karkówki wieprzowej przyda się musztarda w połączeniu z różnymi ziołami lub miodowa marynata w połączeniu z ostrymi przyprawami. Za to kurczak dobrze komponuje się z delikatnymi marynatami przygotowanymi na bazie jogurtu naturalnego...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

Artykuły na temat: marynata miodowe musztarda
  • Tatar ze śledzia

    ...matias podany na pieczywie razowym z sosem musztardowo-miodowym - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • ​Trio z mięsa

    Składniki (dla 2 osób) 300 g karkówki wieprzowej 300 g cielęciny 200 g boczku wędzonego Ogórki konserwowe Chrzan tarty Kilka pomidorków Cherry Marynata do karkówki: 1 ząbek czosnku Oliwa z oliwek Musztarda rosyjska Prymat Tymianek Oregano Zioła prowansalskie Sól morska Pieprz czarny mielony Prymat Marynata do cielęciny: Oliwa z oliwek Kminek mielony Chilli...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    ...kurczaka na przemian z kawałkami ananasa i pieczemy na rozgrzanym ruszcie przez około 20 min. Gotowe szaszłyki z ananasem w miodowej marynacie najlepiej smakują z Ketchupem Łagodnym WINIARY lub Sosem...

  • Śledź faszerowany orzeszkami ziemnymi

    ...postawiłam na zabawę kontrastami. Zestawiona jest słodycz miodu z ostrością musztardy i pikantnością papryki, słodkie miodowe marchewki z kwaśną cytryną. Kontrastowe zestawienie tekstur - miękka ryba...

  • Szwedzki obiad

    Placki ze śledziem Składniki na 4 porcje: 1 słoik musztardy miodowej wymieszanej z 2 łyżkami francuskiej, 1 łyżka cukru, koperek, 2 łyżki białego octu winnego, 4 łyżki oleju, 25 dag śledziowych filetów (matjasów), 75 dag ziemniaków, 1 cebula, 1 łyżka masła, 15 dag kwaśnej śmietany, 10 dag wędzonego łososia, szczypiorek, 10 dag ugotowanych krewetek, pieprz, sól 1. Musztardę wymieszać z cukrem...