• Informacje na temat:

    marynata karkówki

Przepisy na temat: marynata karkówki
  • Karkówka w winnej marynacie

    Marynata sprawi, że mięso nabierze niezwykłego aromatu.

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Karkówka z pomarańczami

    Kruche i soczyste mięso skąpane w aromacie pomarańczy. Koło tego dania nikt nie przejdzie obojętnie. Spróbuj, a na stałe zagości w twojej kuchni!

  • Aromatyczne danie obiadowe.

  • Marynata z chilli

    Idealna do cięższych mięs, jak np.: karkówka, żeberka.

  • Mięsko jest bardzo mięciutkie a w połączeniu z marynatą smakuję wyśmienicie :)

  • Steki z karkówki

    Umyj cztery plastry karkówki (po ok. 20 dag każdy; może być też chuda łopatka albo szynka). Mięso wytrzyj do sucha, lekko rozbij. Opłucz 2 gałązki bazylii oraz po 1 gałązce rozmarynu i szałwii. Zioła osusz, grubo posiekaj. Wymieszaj je z 6 łyżkami oleju oraz sokiem wyciśniętym z 1 cytryny. Dodaj 2 ząbki czosnku, wcześniej obrane i przeciśnięte przez praskę. Kotlety posmaruj marynatą z obu stron...

  • Wypróbowany przepis na "Potrawka z karkówki"

  • Korzenna karkówka

    ...nasienne. Miąższ pokrój w kosteczkę. Dodaj do karkówki w połowie czasu duszenia. Pod koniec wrzuć pokrojone wcześniej papryki. Całość przypraw do smaku solą  i suszonym majerankiem. 3. Przed podaniem...

  • Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w marynacie"

Artykuły na temat: marynata karkówki
  • Karkówka w ziołach

    Przygotuj na święta coś pysznego, nawet jeśli nie wszyscy dojadą. Taka pieczeń będzie też pyszną wędliną po świętach.

  • Trzy kroki do soczystej karkówki

    ...marynata oraz przyprawy lepiej w nie wniknęły. 3. Aby mięso było kruche, przełóż je do marynaty i przykryj, np. folią spożywczą. Przed pieczeniem włóż do lodówki na trzy godziny, a najlepiej na całą noc...

  • Karkówka na dziko – w brusznicowej glazurze

    ...nagrzanego do 100°C. Piecz przez 5 godzin.  3. Odłożoną marynatę przecedź przez sitko. Wymieszaj z sosem z pieczenia karkówki i gotuj, aż płyn odparuje do połowy. Wtedy zdejmij z ognia i wymieszaj...

  • Karkówka z miodem i rozmarynem

    Karkówkę umyj i osusz. Posyp solą i pieprzem. Natnij na głębokość ok. 1 centymetra, a następnie naszpikuj plasterkami obranego czosnku.  Igiełki z połowy...

  • Marynowane steki z karkówki

    Sezon grillowy w pełni, polecamy zatem marynowane steki z karkówki.

  • Karkówka w morelowo-sezamowej glazurze z morelowo-migdałowymi kieszonkami

    Przepis proponuje Jenny, gwiazda Polsat Food Network

  • Rodzaje octu. Jaki do czego używać?

    ...zioła oraz miód i prosta marynata do karkówki gotowa! Czerwony ocet winny niezastąpiony składnik marynaty do wołowiny i dziczyzny. Estragonowy wybornie smakuje z serami, jajkami, podkreśla smak...

  • Nie tylko mięso. Pyszne dodatki do dań z grilla

    Słyszysz „grill”, a w twojej głowie pojawia się wizja soczystej karkówki oraz skwierczących kiełbasek. Są jednak osoby, które na ruszt wrzucą całkiem co innego. Dla osób, które są na diecie roślinnej lub chcą włączyć więcej takich produktów do menu jest wiele alternatyw – także na grilla. I to całkiem smacznych!

  • Marynowane steki z karkówki

    Zioła umyć i posiekać. Wymieszać z olejem i sokiem z cytryny. Cukinię i kolbki kukurydzy pokroić na grube kawałki. Przygotowane składniki skropić marynatą....

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.