• Informacje na temat:

    marynata jogurtowa na grilla

Przepisy na temat: marynata jogurtowa na grilla
  • Lekka marynata jogurtowa

    Do dań z grilla.

  • 5 marynat do dań z grilla

    Przygotowuje się je szybko i to właśnie one nadają potrawom z grilla niepowtarzalny smak.

  • Udka z kurczaka w sosie jogurtowym - Maciej Kuroń

    1 - 2 udka z kurczaka na osobę. Bejca: sok z połowy cytryny; 50 - 70 ml jogurtu naturalnego; ćwierć łyżeczki kurkumy; 1 łyżka posiekanej natki pietruszki; 1 dymka; 30 ml oleju; sól, pieprz, szczypta curry.

  • Pomarańcza, koper i herbata, czyli modne letnie grillowanie

    Sezon grillowy przeżywa właśnie rozkwit. Choć można kupić gotowe przyprawy do dań z grilla, najsmaczniej i najzdrowiej jest jednak zrobić wszystko samemu. Blogerka Beata Śniechowska przedstawia swoje pomysły na modne i nie zawsze typowe grillowanie. Nadają się również dla dzieci!

  • Czas na wielkie grillowanie!

    Rozpoczynamy sezon grillowy na świeżym powietrzu. Zaskocz rodzinę i znajomych pysznymi przepisami, które proponuje znany kucharz i smakosz, Maciej Kuroń.

Artykuły na temat: marynata jogurtowa na grilla
  • Kolorowe szaszłyki z grilla

    Składniki: 400 g mięsa wieprzowego 1 łyżka przyprawy do grilla 4 łyżki oleju sól pieprz tymianek 1 cebula 1 czerwona papryka 2 plastry ananasa 1 mała cukinia 50 g małych pomidorków  Dip jogurtowy: 150 g ogórka sałatkowego 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso opłukać...

  • Udka z kurczaka w sosie jogurtowym

    1 - 2 udka z kurczaka na osobę. Bejca: sok z połowy cytryny; 50 - 70 ml jogurtu naturalnego; ćwierć łyżeczki kurkumy; 1 łyżka posiekanej natki pietruszki; 1 dymka; 30 ml oleju; sól, pieprz, szczypta curry.

  • Kanapki z grillowaną baraniną

    ...przewróć mięso na drugą stronę i grilluj przez kolejne 12 do 15 minut, aż uzyska charakterystyczny kolor. 6. Kiedy jest już gotowe, zdejmij je z grilla i owiń folią i pozostaw na 10 do 12 minut...

  • ...nadają się na grilla, ognisko lub piknik ze znajomymi. Wiosną i latem nie możemy zapomnieć też o świeżych warzywach, które są bogactwem witamin, składników mineralnych oraz błonnika. Aż 74% z nas...

  • Jesień, chce się jeść!

    Równanie jest proste: temperatura spada, więc apetyt rośnie. Słońca coraz mniej? Częściej masz ochotę na coś słodkiego. To dlatego, gdy lato zmienia się w jesień, często przybywa nam kilogramów. I potrzebna jest zmiana menu. Andrzej Bryk, szef kuchni w hotelu DoubleTree w Warszawie, powiedział nam, co jeść, by zaspokoić głód i nie przytyć.