• Informacje na temat:

    marynata do wolowiny m

Przepisy na temat: marynata do wolowiny m
  • Marynata do wołowiny

    Wołowina charakteryzuje się dużą ilością białka, które przez człowieka jest dobrze przyswajalne. Dodatkowo zawiera wiele witamin z grupy B oraz jest bogata w składniki mineralne, takie jak żelazo i cynk.

  • Marynaty na cztery sposoby

    Wybierz swój ulubiony!

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    ...w połączeniu z różnymi ziołami lub miodowa marynata w połączeniu z ostrymi przyprawami. Za to kurczak dobrze komponuje się z delikatnymi marynatami przygotowanymi na bazie jogurtu naturalnego...

  • Pieczeń z zieloną salsą

    Salsę możesz zastąpić pesto domowej produkcji. Zrobisz je np. z natki pietruszki, orzechów włoskich, oliwy i startego parmezanu. Gdy brak ci czasu, kup gotowe, z bazylii.

  • Kanapki z różnych zakątków świata

    ...mieszkańców Salwadoru są nazywane An migueleño lub Pan de gallina. Składają się na nie: chleb, sałata, pomidor, marynata, ogórek i kurczak. Taki specjał z dodatkiem ulubionego sosu jest wręcz wyśmienity...

  • Miód - 10 łatwych przepisów

    ...dodać też posiekane płatki migdałowe lub/i rodzynki. Dopraw do smaku (np. cukrem, solą, ew. czerwonym, wytrawnym winem). 5. Marynata do mięs Miód pasuje do mnóstwa mięs, m.in. do drobiu, wołowiny...

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Wyjątkowo sycące danie!

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    Co roku, gdy tylko słońce mocniej przyświeci, tysiące Polaków rozpoczyna sezon grillowy. Niestety, rzadko kiedy wybierają oni zdrowe, wysokiej jakości produkty. Co powinno się znaleźć na naszym ruszcie w tym sezonie, by było pełnowartościowym posiłkiem i dostarczyło nam nie tylko wrażeń smakowych, ale i sporej dawki substancji odżywczych?

  • Zdrowe przekąski z grilla

    Ładna pogoda sprzyja miłośnikom grillowania. Wiele osób jednak obawia się, że jedzenie z grilla nie należy do najzdrowszych. Czy możemy to zmienić?

  • Grillowanie: Warto znać zasady

    Sztuka grillowania polega na tym, by nie smażyć produktów na żywym ogniu, bo wtedy tracą swoje właściwości smakowe i aromatyczne, tylko opiekać je nad żarem o różnej intensywności.

Artykuły na temat: marynata do wolowiny m
  • Dania z wołowiny

    Wystąpią w głównej roli na niedzielnym obiedzie.

  • Rodzaje octu. Jaki do czego używać?

    ...zioła oraz miód i prosta marynata do karkówki gotowa! Czerwony ocet winny niezastąpiony składnik marynaty do wołowiny i dziczyzny. Estragonowy wybornie smakuje z serami, jajkami, podkreśla smak...

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

  • Sztufada

    Kilogram wołowiny (krótki, gruby kawałek); kieliszek czystej wódki; łyżeczka majeranku; 4 - 5 goździków; 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego; listek laurowy; łyżeczka masła; łyżeczka smalcu; sól. Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina; sok z połowy cytryny (zamiast wina i soku z cytryny może być szklanka mocnego octu winnego i szklanka wody); 2 cebule; po 10 ziarenek: ziela angielskiego...

  • Kilogram wołowiny (krótki, gruby kawałek); kieliszek czystej wódki; łyżeczka majeranku; 4 - 5 goździków; 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego; listek laurowy; łyżeczka masła; łyżeczka smalcu; sól. Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina; sok z połowy cytryny (zamiast wina i soku z cytryny może być szklanka mocnego octu winnego i szklanka wody); 2 cebule; po 10 ziarenek: ziela angielskiego...

  • Apetyt na mięso

    Ma niepowtarzalny smak i jest bogata w składniki odżywcze. Miłośnicy dobrej kuchni niezwykle cenią sobie wyjątkowe właściwości wołowiny.

  • To musisz wiedzieć o marynowaniu mięsa

    ...1. Jeśli marynujesz mięso pokrojone na kotlety, wszystkie kawałki powinny być jednakowej grubości. Wówczas marynata wchłonie się równomiernie. 2. Większe kawałki oraz te ze skórą warto ponakłuwać widelcem, co ułatwi wchłanianie się marynaty w głąb mięsa. 3. Jeśli do marynowania mięsa użyjesz miodu, lepiej je piec niż smażyć. Smażenie spowoduje karmelizowanie się cukru i przypalenie mięsa...

  • Trudny czas dla wrzodowców

    ​Marzec jest dla osób z nadkwasotą najtrudniejszym okresem w roku. Dolegliwości możesz jednak uniknąć lub znacznie je złagodzić, jeśli będziesz przestrzegać kilku ważnych zasad.

  • Zimny makaron udon z sosem dipowym dashi

    Przepis uczestników brytyjskiej edycji programu MasterChef.

  • Kropla zdrowia w kuchni

    .... Przykładem są włoskie pasty i pizza czy amerykańskie burgery. Bardzo często stosuje się go również w marynatach do mięs: drobiu, wołowiny i wieprzowiny. Naturalnym sosem sojowym można wzmocnić także...