• Informacje na temat:

    marynata do prawdziwkow

Przepisy na temat: marynata do prawdziwkow
  • Ta pyszna gęś!

    Skoro indyk gości na amerykańskich stołach w Dniu Dziękczynienia, to dlaczego na polskich nie mogłaby pojawiać się gęsina w dniu Święta Niepodległości? W ubiegłym roku z taką inicjatywą, na rzecz rozwijania polskiej smakowitej tradycji, wystąpiła m.in. polska organizacja Slow Food.

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

  • Jako, iż sezon grillowy w rozkwicie przedstawiam moją ulubioną marynatę do karczku - dzięki niej mięso jest kruche, soczyste i aromatyczne

  • Coraz mniej staram się w swojej kuchni stosować gotowych mieszanek przypraw czy marynat, jest zdrowiej, taniej i myślę, że smaczniej. Przepis ten pochodzi z Vitalii i jest przeze mnie troszkę zmodyfikowany.

  • Łatwa, pyszna, polecam

Artykuły na temat: marynata do prawdziwkow
  • Trzeba wiedzieć, jakie zbierać

    Jeśli nie jesteśmy pewni, czy dany grzyb jest jadalny, lepiej zostawmy go w lesie.

  • Dobre, bo polskie

    Pyszne i sycące dania naszej tradycyjnej kuchni. Niepowtarzalne smaki i aromaty, które pamiętamy z dzieciństwa.

  • Miałam ochotę na zupę o orientalnym smaku, więc przeszukiwałam Internet i książki kucharskie w poszukiwaniu inspiracji. Ostatecznie z różnych kombinacji i proporcji wyszła moja zupa z Krainy Czerwonego Smoka ;) Smak jest rewelacyjny-nie przesadzam! Zwłaszcza na drugi dzień, kiedy smaki wzajemnie się nasycą. Mój Mąż określił zupę „rosołkiem orientu” i coś w tym jest :) Jeśli macie ochotę na rozgrzewającą zupę o naprawdę ciekawym smaku: zapraszam do wypróbowania przepisu.

  • Miałam ochotę na zupę o orientalnym smaku, więc przeszukiwałam Internet i książki kucharskie w poszukiwaniu inspiracji. Ostatecznie z różnych kombinacji i proporcji wyszła moja zupa z Krainy Czerwonego Smoka ;) Smak jest rewelacyjny-nie przesadzam! Zwłaszcza na drugi dzień, kiedy smaki wzajemnie się nasycą. Mój Mąż określił zupę „rosołkiem orientu” i coś w tym jest :) Jeśli macie ochotę na rozgrzewającą zupę o naprawdę ciekawym smaku: zapraszam do wypróbowania przepisu.

  • Miałam ochotę na zupę o orientalnym smaku, więc przeszukiwałam Internet i książki kucharskie w poszukiwaniu inspiracji. Ostatecznie z różnych kombinacji i proporcji wyszła moja zupa z Krainy Czerwonego Smoka ;)

  • Ta pyszna gęś!

    Skoro indyk gości na amerykańskich stołach w Dniu Dziękczynienia, to dlaczego na polskich nie mogłaby pojawiać się gęsina w dniu Święta Niepodległości? W ubiegłym roku z taką inicjatywą, na rzecz rozwijania polskiej smakowitej tradycji, wystąpiła m.in. polska organizacja Slow Food.

  • GOSPODA SWIATECZNA

    ...... bardzo dobra ... ostatnia przystawka byl gotowany kaplon ... w malenkich kawalkach z marynatami warzywnymi ( to akurat mnie nie zachwycilo ) ... Poza pierwsza przystawka wszystko bylo obnoszone...

  • Smacznych świąt

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!