• Informacje na temat:

    marynata do peklowania mięs

Przepisy na temat: marynata do peklowania mięs
  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Grillowanie: Warto znać zasady

    Chude mięso w trakcie opiekania trzeba co jakiś czas smarować tłuszczem, by nadać mu smak i soczystość, a wołowinę grillować tak, by w zależności od upodobań uzyskać krwisty stek albo mocno wysmażoną sztukę mięsa.  Wysoka i niska - Ważne, żeby na grillu były dwie strefy temperatury. Najpierw dajemy na wysokiej temperaturze po to, żeby zamknąć mięso i żeby ono zostało soczyste w środku...

  • Łatwa, pyszna, polecam

  • Co na świąteczny obiad?

    ...bulionem i śmietanką. Zagotuj. Dodaj musztardę. Gotuj 5 minut. 3. Na koniec do potrawki dodaj pokrojone w słupki ogórki konserwowe oraz 5-6 łyżek zalewy z ogórków. Zagotuj. Do sosu włóż mięso(...) mięsa mielonego, - 2 łyżki rodzynków, - sól, pieprz, 'Warzywko', - tłuszcz do pieczenia, - żurawina do dekoracji, słoiczek żurawiny - łyżka chrzanu, 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Pierś...

  • Bardzo smaczna marynata do pieczonych udek z kurczaka lub do mięs na grilla

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Smaczny pomysł na "Peklowana szynka"

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

  • Jako, iż sezon grillowy w rozkwicie przedstawiam moją ulubioną marynatę do karczku - dzięki niej mięso jest kruche, soczyste i aromatyczne

Artykuły na temat: marynata do peklowania mięs
  • Grillowanie. Jak nie obciążać wątroby?

    Grilluj chude mięsa i warzywa Zamiast tradycyjnej karkówki, kaszanki, kiełbasy, wybierz drób bez skórki, ryby słodkowodne. Unikaj mięs peklowanych, konserwowanych saletrą (azotyn sodu E250). Rób mięsno-warzywne szaszłyki. Mają dwa razy mniej kalorii niż tradycyjne mięsne.  Do grillowania idealne są plastry cukinii, bakłażana, papryka, pieczarki, pomidorki cherry czy krążki cebuli. Mięso zawsze...

  • Sezon na grillowanie

    ...w ogrodzie, ponieważ metalowe, kupne za szybko się niszczyły. Wrzucamy na ruszt głównie kiełbaskę, karkówkę, szaszłyki, czasem warzywa. Staram się jednak sama marynować świeże mięso, zamiast kupować(...) czas (np. co 2-3 tygodnie). Wtedy organizm sam sobie poradzi z toksynami. Bardzo ważny jest również sposób grillowania. Nie powinno się piec mięsa w płomieniach i w dymie. Lepiej robić to na...

  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    Z jednej strony grillowanie jest zdrowsze niż smażenie. Potrawy są mniej kaloryczne, bo do ich przygotowania nie stosuje się tłuszczu. Mięso na grillu traci ok. 20 proc. tłuszczu. Poza tym produkty(...) resztek potraw i tłuszczu po poprzednim grillowaniu. Chodzi o to, by nie wydzielały się z nich rakotwórcze substancje. Mięso lub inne produkty układamy, gdy węgiel nie pali się już płomieniem, nie...

  • Karkówka w morelowo-sezamowej glazurze z morelowo-migdałowymi kieszonkami

    ...1. Rozgrzej piekarnik do 200°. 2.  Peklowane mięso umieść w garnku. Dodaj liście laurowe, pieprz ziarnisty i goździki. 3. Gotuj mięso przez 20 minut na każde 450 gram. Kiedy stanie się miękkie, zdejmij je z ognia (staraj się gotować na wolnym ogniu). 4. Pozwól mięsu wystygnąć. Zdejmij z niego skórę, pozostawiając cienką warstwę tłuszczu, która sprawi, że mięso będzie później soczyste...