• Informacje na temat:

    marynata do miesa schabowego

Przepisy na temat: marynata do miesa schabowego
  • Schabowe w ziołowej marynacie

    Soczyste mięso w ziołowej odsłonie

  • Schabowy z grilla

    Szybko, prosto i smacznie.

  • Schabowy w sosie musztardowym

    Pomysł na łatwy obiad.

  • Schabowy z masłem tymiankowym

    Takie mięsko możesz podać na gorąco z pożywną sałatką z soczewicy albo na zimno – do pysznych kanapek.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Obiad pachnący owocami

    ...dokładnie, aby marynata pokryła wszystkie kawałki. Przykryj i wstaw do lodówki na 15 minut.  2. Namocz wodą 8 patyczków do szaszłyków. Nakładaj na nie na przemian przygotowane składniki: mięso, cebulę...

  • Paryska wersja raw food - zdrowo i smacznie

    ...z cukinii, patatów i kalarepki, przekonać mogą nawet zatwardziałych wielbicieli schabowego" - twierdzi szef kuchni Christine Courau, prowadząca kursy "raw". "Raw food" to może nie schabowy, ale również...

  • Sznycle w pieprzu z miodem

    Najlepiej smakują z wiejskim chlebem. Wcześniej kromki natrzyj oliwą i czosnkiem, a potem zrumień je w piekarniku. Będą jeszcze lepsze!

Artykuły na temat: marynata do miesa schabowego
  • Patenty na idealne kotlety schabowe

    To danie jest każdemu doskonale znane. Poznaj kilka sposobów, dzięki którym kotlety będą smaczne i chrupiące.

  • Kotlet schabowy potrafi przygotować nawet początkujący kucharz. Czy da się w tym temacie wymyślić coś nowego? Okazuje się, że nasi użytkownicy mają mnóstwo pomysłów na to, jak odmienić tę potrawę. Fot. 123RF/Picsel Podstawą dobrego schabowego jest mięso. Kupując je, zwracajmy uwagę na to, aby miało jednolitą strukturę i różowoczerwony kolor. Jeśli sądzisz, że idealnie gładki, jednolity, jasny, zbity kawałek mięsa to dobry zakup, musimy wyprowadzić cię z błędu. Taki perfekcyjny schab po...

  • Wyśmienity duet mięso i owoce

    Dlaczego warto połączyć smak mięsa i ostrych przypraw z naturalną słodyczą owoców? Przekonaj się sama.

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Pomysł na kotleta

    „Zwykłe” schabowe w eleganckim wydaniu.

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Wieprzowina na stół!

    Nawet klasycznego schabowego możesz zaserwować inaczej. Smacznego!

  • Polacy uwielbiają kotlety schabowe. Chcąc przygotować je naprawdę dobrze, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Warto je sobie przypomnieć,. Fot. 123RF/PicselCzęsto mówi się, że wieprzowina jest kaloryczna. Oczywiście osoby na diecie lub dbające o linię powinny zrezygnować z jedzenia boczku lub golonki. Jednak schab, polędwica czy chuda szynka będą odpowiednie dla każdego, nawet dla dzieci. Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka (podstawowego budulca mięśni) i wszystkie...

  • Kolejne marynaty Krakus

    Oferta mięsnych marynat Krakus produkowanych przez firmę Animex poszerzyła się o trzy nowe propozycje: roladę schabową, łopatkę po staropolsku i polędwiczki po staropolsku.

  • Schabowy to znane wszystkim danie, jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić pysznego schabowego! Jak przyrządzić schabowego, który przejdzie do rodzinnej legendy?     © 123RF.COM/PICSEL Schabowego robi się banalnie prosto. Podstawą są 4 poniższe kroki: Krok 1. Kroimy schab w plastry. Krok 2. Rozbijamy je do preferowanej grubości. Krok 3. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Krok 4. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron przez ok....