• Informacje na temat:

    marynata do mięs z rozmarynem

Przepisy na temat: marynata do mięs z rozmarynem
  • Schabowe w ziołowej marynacie

    Soczyste mięso w ziołowej odsłonie...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Karkówka z miodem i rozmarynem

    Karkówkę umyj i osusz. Posyp solą i pieprzem. Natnij na głębokość ok. 1 centymetra, a następnie naszpikuj plasterkami obranego czosnku.  Igiełki z połowy rozmarynu dokładnie posiekaj. Dodaj do nich miód, paprykę słodką i ostrą, olej oraz zielony pieprz. Natrzyj mięso ze wszystkich stron powstałą marynatą. Obłóż karkówkę resztą rozmarynu i przełóż do rękawa do pieczenia. Wstaw do piekarnika...

  • Bardzo smaczna marynata do pieczonych udek z kurczaka lub do mięs na grilla

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Składniki: 1 op. gotowej mieszanki na pizzę 40 dag wołowego mięsa mielonego po 1 czerwonej i żółtej papryce 5 dag startego żółtego sera 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych(...) posiekaną cebulę. Dodaj mięso i smaż, aż się zrumieni. Dołóż oczyszczone i drobno pokrojone papryki. Smaż 5 min, by odparował płyn. Dołóż pomidory, przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Duś 5 min...

  • Łatwa, pyszna, polecam

  • Pieczona dynia z ziemniakami i mięsem

    ..., pieprzem, polej odrobiną oleju. 2. Na blasze ułóż ziemniaki, skrop olejem, upiecz. 20 minut przed końcem dodaj dynię, upiecz do miękkości. Do rondla wlej olej, usmaż mięso, podlej winem, duś 15

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Kurczak rozmarynowy

    Aromat rozmarynu sprawi, że mięso będzie jeszcze lepsze!

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

Artykuły na temat: marynata do mięs z rozmarynem
  • Żeberka z rozmarynem

    Sposób przygotowania: 1. Żeberka umyj i osusz. Przyprawy wymieszaj w miseczce, dodaj musztardę, olej, posiekany rozmaryn i czosnek oraz roztarte w moździerzu ziele angielskie.  2. Mięso posmaruj marynatą, zawiń w folię aluminiową i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.  3. Zamarynowane żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego i przykryj. l Nagrzej piekarnik do 200°C. Wstaw mięso i piecz 45

  • Karkówka z miodem i rozmarynem

    Karkówkę umyj i osusz. Posyp solą i pieprzem. Natnij na głębokość ok. 1 centymetra, a następnie naszpikuj plasterkami obranego czosnku.  Igiełki z połowy rozmarynu dokładnie posiekaj. Dodaj do nich miód, paprykę słodką i ostrą, olej oraz zielony pieprz. Natrzyj mięso ze wszystkich stron powstałą marynatą. Obłóż karkówkę resztą rozmarynu i przełóż do rękawa do pieczenia. Wstaw do piekarnika...

  • Żeberka w czosnkowej marynacie

    Mięso przejdzie pięknym aromatem, gdy na rozżarzone węgle rzucisz gałązkę rozmarynu.

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

  • Co daje marynowanie mięsa przed grillowaniem?

    Samo grillowanie mięsa nie jest niezdrowe. Problem w tym, że robimy to bardzo nieumiejętnie.

  • Pieczony kurczak z brzoskwiniami

    ...1. Zrobić marynatę: zmieszać olej, sok z cytryny, ocet, miód, posiekany czosnek i gałązkę rozmarynu, dodać paprykę, sól, pieprz. Marynatą natrzeć mięso,...

  • Mięso na patyku

    Idealne na obiad oraz jako przystawka na przyjęcie - mięso które zaserwujesz na patyku jest łatwe w przygotowaniu i jeszcze łatwiejsze w jedzeniu.

  • Makaron spaghetti z cytrynowym kurczakiem

    ...1. Przygotuj marynatę do mięsa: tymianek i rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki i listki od gałązek, posiekaj je. Cytrynę sparz  wrzątkiem, wytrzyj...

  • Żeberka pierwsza klasa

    ...ułóż mięso na grillu. Piecz z obu stron, smarując w czasie opiekania pozostałą marynatą.  Około 10 minut przed końcem grillowania wyłóż na ruszt pokrojoną w plastry cebulę i kawałki pomarańczy...

  • Pierś kaczki z modrą kapustą

    Przygotowanie: 1. Wcześniej zrób marynatę: wymieszaj wino, sos sojowy, posiekany czosnek, rozmaryn, owoce jałowca, sól i pieprz. Włóż do marynaty piersi kaczki i wstaw do lodówki. 2. Obsmaż mięso na patelni na dużym ogniu, a potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 15 min. 3. Kapustę poszatkuj. Przełóż do garnka. Wrzuć rodzynki i wlej sok. Gotuj przez 15 min. 4. Dodaj miód...