• Informacje na temat:

    marynata do karkowki pieczonej ocet

Przepisy na temat: marynata do karkowki pieczonej ocet
  • Steki z karkówki

    Soczysta i aromatyczna wieprzowina

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Pieczenie z rumianą skórką

    Cienka chrupiąca warstewka na mięsie zawsze wygląda apetycznie i smakowicie pachnie. Jej uzyskanie nie wymaga wcale wielkiego zachodu. Oto nasze proste sposoby.

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ..., oliwę, sos pomidorowy i ocet. Dopraw marynatę pozostałymi przyprawami. Oczyszczone i obrane krewetki włóż do marynaty i wstaw do lodówki na godzinę. Na mokre patyczki nadziewaj po 4 krewetki. Piecz ok(...)   Każda porcja 142 kcal. Warzywa umyj i pokrój w dowolny sposób. Do słoiczka wlej olej, ocet, sól, pieprz, dodaj zioła. Słoiczek zakręć i kilkakrotnie nim potrząśnij. Pokrojone warzywa zalej...

  • Mięsko jest bardzo mięciutkie a w połączeniu z marynatą smakuję wyśmienicie :)

  • Pyszne szaszłyki - przysłała Kasia

    0,7 kg.schabu wieprzowego lub karkówki; słoiczek papryki marynowanej; 3 kiszone ogórki; 30 dkg wędzonego boczku; 6 szt. średnich cebul; na marynatę: woda (tyle, aby przykryła mięso); 2 łyżki oleju; 1 łyżka octu; zioła: oregano, tymianek, bazylia, majeranek

  • Jako, iż sezon grillowy w rozkwicie przedstawiam moją ulubioną marynatę do karczku - dzięki niej mięso jest kruche, soczyste i aromatyczne

  • Potrawy na cały tydzień

    Pyszne i sycące!

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

Artykuły na temat: marynata do karkowki pieczonej ocet
  • Karkówka na dziko – w brusznicowej glazurze

    Sposób przygotowania: 1. Mięso opłucz i osusz. Jałowiec utłucz w moździerzu. Do większej miski wlej wino, ocet balsamiczny oraz miód. Dodaj jałowiec i wymieszaj. Włóż karkówkę. Przykryj. Włóż do lodówki - najlepiej na 2 dni, a przynajmniej na 24 godziny. Co jakiś czas obróć mięso.  2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go ze zmielonymi grzybami, tymiankiem, olejem oraz...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • A na talerzu maj

    ...ziemniaków, opakowanie roszponki, 1 duża czerwona cebula, 12 pomidorków koktajlowych, 6 kotletów z karkówki po 180-200 g, gęsty sos balsamico, 250 g twardego sera feta Marynata: pół szklanki oleju(...) tarta, sól pieprz, oliwa, masło klarowane, forma do keksu Sałatka: 0,8 kg mrożonego groszku, 1 czerwona cebula, 12 pomidorków cherry, oliwa, ocet winny biały, koperek Twaróg: 200 g tłustego...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Miniaturowa kuzynka kapusty

    Brukselka jest skrzyżowaniem jarmużu z kapustą. Wyczarujesz z niej znakomite dodatki do obiadu albo samodzielne dania.

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Obiad pod chmurką

    Warzywa, ryby, owoce i oczywiście mięso – podczas majówek grillujemy wszystko.

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Niedzielne mięso duszone

    .... Marynata może być płynna - na bazie oliwy, wina, piwa, octu winnego. Mięso można skropić oliwą i natrzeć pastą ziołową albo musztardową. Jak dusić Przeznaczone do duszenia mięso można uprzednio...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...